سخنگوی دولت: بازرسیهای فنی آژانس نباید سیاسی شود
سخنگوی دولت با اعلام اینکه « همواره آماده بودیم بر اساس توافقات مقرر پیشین دسترسیهای مجدد را برای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی فراهم کنیم» گفت: بازررسیهای فنی نباید سیاسی شود.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد:این روزها بیش از گذشته باید از اقدامات گفته شود تا با آن ها آشنا شویم، مردم شایعاتی میشنوند که باید برای آنها جواب داشته باشیم.
مرحله ای جدید در سیاست گذاری دولت و نظام سلامت
وی ادامه داد:روزهای سختی است که نیاز است با آرامش روانی و همدلی نسبت به هم پیش برویم.
ربیعی خاطر نشان کرد:کرونا کما کان مهم ترین مسئله دولت است و جزء موضوعات مهم و همیشگی است که در جلسات اقتصادی و ستاد ملی مبارزه با کرونا پیگیری میشود.
سخنگوی دولت در ادامه تصریح کرد: سیاست گذاری در دولت و نظام سلامت وارد مرحله جدی شده است و ما روزهای تازهای را تجربه میکنیم.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط دولت گفت: روزهای پس از کرونا مطرح است، البته ما به دوران پسا کرونا نرسیدهایم این بیماری از ماههای قبل شروع شده است و آثار آن همانطور که گفتیم باقی مانده است و کرونا تمام نشده است.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور در همین راستا تاکید کرد تاکید کرد:اگر بتوانیم سه اصل فاصله گذاری ، ماسک گذاری و بهداشت را رعایت کنیم علاوه بر کنترل بیماری به پویایی اقتصاد هم خواهیم رسید.
وی افزود: تا همین مرحله که مهار صورت گرفته است به یک تجربه بزرگ دست پیداکردیم که حتی پس از تمام شدن کرونا میتوانیم در عرصه های جدید استفاده کنیم.
ربیعی همچنین بیان کرد: یک روح جدید در حمکرانی و سیاست دمیده شده است، مبازره با کرونا الگویی برای دولت با اشکال نوین عقلانیت به همراه داشته است.
وی با اشاره به بازگشایی حرمها و اماکن متبرکه نیز گفت: گزارشات ما نشان میدهد در بعضی از اماکن فاصله گذاری خوب رعایت شده است و در بعضی دیگر ضعیف بوده است.
ربیعی افزود: گزارشات میگوید رعایت فاصلهگذاری و استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی ۳۰ تا ۴۰ درصد و در مترو ۹۰ درصد بوده است، اما فاصله گذاری رعایت نشده است.برای همین به وزارت صمت دستور داده شد تولید ماسک را افزایش دهد.
در چند استان به پیک بیماری رسیدهایم
سخنگوی دولت همچنین گفت: ما در شرایط فعلی در چند استان به پیک بیماری رسیدهایم؛ این به معنای پیک جدید نیست، بلکه استان هایی که وارد پیک نشدهاند، امروز وارد پیک شدهاند. نباید به اشتباه گفته شود وارد پیک جدید شدیم.
وی یادآور شد: برای دولت روزهای سختی است هم برای نرسیدن آسیب به اقتصاد خوانوارها هم جان انسان ها. آثار تعطیلات عید فطر امروز خود را نشان می دهد. عادی سازی که انگار کرونا تموم شده امروز خود را نشان می دهد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: پیک های سرپایی ما افزایش پیدا کرده است. از ۲هزار تست به ۲۶ هزار تست رسیدیم؛ قطعا پیک سرپایی ما افزایش داده شده است.
تصمیمات جدید دولت برای مستاجران
وی همچنین گفت: بعد از کرونا درباره افزایش قیمت مسکن و نرخ اجاره بهای خانه ها در دولت بحث شد. معاون اول دولت مامور شد کارگروهی برای مسکن تشکیل دهد. به طور خلاصه می گویم در سیاست های کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت کرده و برای هر دوره تصمیمات لازم گرفته می شود.
ربیعی افزود: اول برای مستاجران تصمیماتی گرفتیم که به محض نهایی شدن اطلاع رسانی خواهد شد. وزارت مسکن مکلف شد برای تامین مسکن پایدار برای کم درآمدها طرح ملی مسکن را به کمک وزارت خانه های ذی ربط و بانک ها برای تامین ۴۰۰ هزار مسکن انجام دهد.
وی ادامه داد: ستاد اجرایی تا وزارت دفاع، وزارت اموزش و پرورش وزارت کار و مناطق آزاد توافق نامه هایی برای کنترل قیمت و افزایش تولید مسکن بسته اند.
ربیعی گفت: تفاهم نامه هایی بین نهادهای مختلف امضاء و برخی آز ان ها کار را آغاز کردند. سایر دستگاه ها که پای کار نیامدند از طریق مصوبه دولت برای در اختیار گذاشتن زمین در طرح ملی مسکن پای کار خواهند آمد.
ربیعی همچنین یادآور شد: برای جاهایی که مجوز صادر می کنند و هزینه دارد مشغول رایزنی برای تخصیص هستیم.
وی با اشاره به آمار متقاضیان اخذ مسکن ملی گفت: یک میلیون و ششصد متقاضی در مرحله اول تقاضا دادند. یکی از تصمیماتی که برای کوتاه مدت و بلند مدت گرفته شد ؛ این بود که تسهیلات بانک مسکن دراختیار افرادی که بخواهند ساخت و ساز کنند، قرار می گیرد.
محدودیتی در ورود ارز به ایران وجود ندارد
ربیعی با اشاره به جلسه شورای هماهنگی اقتصادی گفت: مصوبات پنجاهمین جلسه شورای هماهنگی اقتصادی به تایید مقام معظم رهبری رسید و قرار شد، ورود ارز به صورت اسکناس و بدون محدودیت به داخل کشور آزاد شود. مطابق ضوابط و مقررات بانک مرکزی و مقررات مبارزه با پول شویی اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز هستند که بدون محدودیت ارز را به کشور وارد کنند.
بخشودگی جرایم مالیاتی
وی همچنین اظهارکرد: بخشودگی جرایم مالیاتی از جمله اقداماتی است که دولت برای رفع دغدغه فعالان اقتصادی در نظر دارد. امسال وزارت اقتصاد و دارایی قصد دارد، بخشودگی را اجرایی کند، این دستورالعمل ابلاغ شده است.
آخرین تمهیدات دولت برای کنترل قیمت مسکن
ربیعی در ادامه با اشاره به تلاش دولت برای اجرای دولت الکترونیک گفت: برای حمایت از هنر و هنرمندان قرار شد سکوهای نرم افزاری در زنجیره ای از ارزش به تولید کننده نهایی محتوا پرداخت شوند، تا تولید کنندگان هم از این مورد منتفع شوند . وزارت ارتباطات به زودی این کار را پی می کند.
ربیعی ادامه داد:با سیاستهای که وزارت راه و شهر سازی و وزارت صمت به ستاد اقتصادی دولت پیشنهاد کردند ضمن تامین تقاضای مسکن و مدیریت قیمت برای ورود نقدینگی به این حوزه قرار است تصمیماتی گرفته شود.
وی ادامه داد:از جمله اقدماتی که صورت گرفت تامین تقاضا با چشم انداز در ایجاد رونق و عرضه مسکن کوچک است که به سهولت قابل دسترس اشخاص کم درآمد باشد.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: تسریع در گسترش مسکن ملی و مسکن اولی ها و انتقال تسهیلات متقاضیان در چارچوب بازار عرضه و کنترل قیمت دنبال خواهد شد.
ربیعی همچنین گفت: بخشی از افزایش قیمت ناشی از سرمایههای سرگشته مردم بوده است که خوشبختانه بورس بخش اعظمی از آنها را مدیریت کرده است و اجرای سیاستهای دیگری هم باید صورت گیرد تا بازار مسکن درست شود.
سخنگوی دولت ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی موظف به کنترل ساخت هزینه مسکن شد چرا که اگر ما بتوانیم از منشاء اصلی که مرحله ساخت است کنترل کنیم قطعا گام موثری در کنترل قیمت خواهد بود.
سخنگوی دولت سپس گفت: باتوجه به اینکه تقاضای برخی از افراد برای خرید مسکن صرفا برای سرمایه گذاری است قرار شد این نوع تقاضا را در چارچوب مدیریت بورس پیگیری کنیم .
ربیعی تصریح کرد: انشاءالله بتوانیم بورس مسکن را راه اندازی کنیم تاافراد بتوانند متراژی مسکن خریداری کنند.
وی ادامه داد: تصمیم دیگر درباره اراضی دولت در حاشیه شهرها بود که برای بهره برداری برای مسکن ملی به وزارت راه و شهرسازی واگذار خواهد شد و شوراهای ذی ربط تصمیمات لازم را خواهند گرفت .
سخنگوی دولت با بیان اینکه «سقف تسهیلات اضافه خواهد شد» تاکید کرد: مجموعه عوامل گرانی مسکن را با جدیت دنبال کردیم که بخشی ناشی از سیاست گذاری ها و بخشی از فشارهای ناشی به بازارهای چندگانه است که مرتبط با فشارهای اقتصادی است.
موضع دولت در باره خودکشی یک کارگر
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش ایسنا، در ارتباط با موضع دولت در واکنش به برخی اخبار دربارهخودکشی افراد به دلایل اقتصادی خصوصا خودکشی اخیر یک کارگر که گفته شده به دلایل اقتصادی انجام شده است، اظهار کرد: به محض شنیدن این خبر ناگوار بررسی ها آغاز شد. مسئله جان یک انسان حتما برای ما مهم است. همینجا لازم می دانم به خانواده این فرد تسلیت بگویم. نباید در این زمینه ها حتی با پیش داوری سوال را مطرح یا قضاوت کرد.
وی ادامه داد: خودکشی علت و عوامل متعددی دارد بدون مطالعه کافی و برسی علل مختلف نمی توان آن را به یک موضوع نسبت داد.
وی افزود: خودکشی از علل اقتصادی از فقر تا علل روانشناختی می تواند ناشی شود. به طور میانگین ۱۴ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر خودکشی میکنند. در ایران از میانگین جهانی آمار کلی کمتر است، اما در برخی استان ها بیشتر است.
ربیعی گفت: خودکشی را هم از سطح فردی و هم محلی باید بررسی کرد.
وی با اشاره به تلاش دولت برای کنترل آمار خودکشی در کشور و از بین بردن علل ایجاد این امر گفت: یکی از کارهایی که انجام دادیم افزایش مشاوره ها و گسترش اورژانس اجتماعی بود.
وی گفت: فشار های اقتصادی و عوامل روانی در این مورد می تواند تاثیر گذار باشد. سعی می کنیم با حمایت های اجتماعی انگیزه ها را برای خودکشی کاهش دهیم. توضیح بیشتر دادم که بگویم نمی توانیم قضاوت کنیم. در این مورد خاص مرحوم که کارگری بود تحقیقات صورت گرفته و گزارشاتش برای دولت و برای من ارسال شد در این مورد علت شخصی بیش تر بوده است.
وی تاکید کرد: باید روی تاب آوری اجتماعی خود بیشتر کار کنیم. در مجموع حمایت های اجتماعی را باید
بیشترکنیم ؛ ما هم نگران فقر و اقتصاد و هم جنبه روانشناختی خودکشی هستیم. اجازه دهیم نهادهای ذی ربط پاسخ گوی نهایی این موضوع باشند.
امیدواریم اهداف سیاسی بر آژانس بین المللی انرژی اتمی تاثیر نگذارد
سخنگوی دولت درباره انتظار ایران از شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اظهار کرد: از اعضای شورای حکام انتظار داریم از استقلال این نهاد بینالمللی در برابر قلدری آمریکا حمایت و استقلال خودش را حفظ کند. همینطور هشدار میدهیم استفاده از معیارهای سیاسی در رسیدگی متقابل به تکالیف کشورها در آژانس انرژی اتمی نتیجهای جز از هم گسیختگی رشتههای اعتماد و تقویت بیثباتی جهانی ندارد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران بیشترین دسترسی را که یک کشور ممکن بود به آژانس بینالمللی اتمی دهد، داده است. در حوزه دسترسی به بازرسان این نهاد امکاناتی را اهدا کردیم که هم اکنون میتوانیم ادعا کنیم که شفافترین برنامه صلحآمیز هستهای جهان را داریم. به کشورهای منطقه نگاه کنید هیچ کدام از آنها شفافیت ایران را داشتهاند؟
ربیعی گفت: ایران انتظار دارد آژانس بینالمللی درخواستهای خود را در چارچوب اساسنامه آژانس و قواعد بینالمللی ارائه کند. ایران ملتزم به تمامی تعهدات بینالمللی خودش بوده و تضمین آن هم گزارشهای ۱۷ گانه مثبت آژانس است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه« همواره آماده بودیم بر اساس توافقات مقرر پیشین دسترسیهای مجدد را برای بازرسان فراهم کنیم» گفت: از این پس هم بر همین اساس به همان روال بر مقتضیات تکنیکی عمل خواهیم کرد بازررسیهای فنی نباید سیاسی شود؛ چراکه به اختلافنظرهای ما و آژانس کمکی نخواهد کرد، بلکه آن را پیچیدهتر هم میکند و همانطور که آژانس در سالهای گذشته گزارشهایی از ایران منتشر کرده، امیدوار هستیم که این بار هم اهداف سیاسی بر آژانس تاثیر نگذارد که البته آژانس تاکنون این کار را انجام داده است، اما ما بد طینتی رژیم اسرائیل را در این رابطه کاملاً مشاهده و محکوم میکنیم.
رفتار کره جنوبی برای ما توجیهپذیر نیست
ربیعی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی گفت: واقعیت این است که این منابع مربوط به بانک مرکزی و درآمد صادرات نفت و میعانات گازی بوده که به کشور کره جنوبی صادر شدهاند و در حسابهای بانک مرکزی کره وجود دارند.
وی ادامه داد: با فشارهای آمریکا به رغم اینکه استفاده از این منابع ارزی برای کالاهای اساسی مثل دارو و غیره بوده است و مانعی برای این منابع در راستای واردات کالاهای اساسی و دارو نبوده است، اما کارشکنیهایی صورت گرفته است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: به دلایل نامعلومی احساس میکنیم دولت کره جنوبی همکاری لازم را انجام نمیدهد، از سال ۹۷ تاکنون این موضوع را پیگیری میکنیم و بانک مرکزی از طریق سیاسی و حقوقی و از طریق وزارت خارجه پیگیری لازم را انجام داده است. راهکارهای مختلفی در این زمینه ارائه شده که امیدواریم دولت کره جنوبی هر چه سریعتر این منابع را آزاد کند و اشکالاتی که ایجاد کرده را مرتفع سازد.
وی در همین راستا گفت: جالب است که این منابع مرتبط است با صادرات نفتی که با مجوز معافیت صادر شده از سوی آمریکا برای کره جنوبی بوده است به همین دلیل رفتار کره برای ما توجیهپذیر نیست از کرهجنوبی انتظار داریم با اقدامات خودشان این پول را به ایران بازگردانند؛ چرا که پیامدهای این رفتار برای همه ما غیرقابل قبول است و در چشم انداز رابطه دوجانبه کره و ایران هم تاثیر بدی خواهد داشت.
نتیجه انتخابات آمریکا تأثیری بر سیاستهای ایران نخواهد داشت
سخنگوی دولت در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا احتمال تغییر سیاست های ایران در زمان تغییر دولت آمریکا وجود دارد، گفت: من فکر میکنم نتیجه انتخابات آمریکا تأثیری بر سیاستهای اصولی ما در مقابل آمریکا نخواهد داشت؛ هر زمانی که آمریکا آمادگی واقعی برای پایبندی به تعهدات و احترام به توافقهای پیشین و تن دادن به قوانین بینالمللی را داشته باشد، دیپلماتهای ایران حاضر خواهند شد به مذاکره تن دهند.
وی افزود: مواضع روشن ما در خصوص آمریکا بارها تکرار شده است؛ تا زمانی که آمریکا به دیپلماسی و ارزشهای مشترک برنگردد، ما امیدی به مذاکره نخواهیم داشت. اینکه رویهای تغییر کرده باشد با رفتن و آمدن دولتها چیزی تغییر نخواهد کرد و چارچوبهای ما همان چارچوبهای سابق است.
جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی به اوکراین فرستاده میشود
سخنگوی دولت همچنین درباره ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی، گفت: ما باز هم تسلیت خود را خدمت خانواده بازماندگان این سانحه اعلام میکنیم، حادثه دردناک و دلخراشی بود؛ ما از نخستین روزها آمادگی خود را برای بررسی جعبه سیاه اعلام کردیم و هیچ چیزی از جانب ما برای پنهانکاری وجود نداشت.
وی افزود: تصمیم به ارسال جعبه سیاه به خارج از کشور را گرفتهایم که جعبه سیاه با نمایندگان ایران در اسرع وقت به اوکراین فرستاده شود، اگر در اوکراین امکان بازخوانی جعبه سیاه فراهم باشد، این کار در اوکراین انجام خواهد شد و اگر این امکان وجود نداشته باشد، جعبه سیاه در فرانسه بازخوانی خواهد شد.
ربیعی خاطرنشان کرد: کرونا این تعلل را ایجاد کرد اما با بازگشایی پروازها، سریعاً این کار انجام خواهد شد؛ سازمان هواپیمایی و وزارت امور خارجه در حال انجام انجام این امور هستند.
وی در همین راستا ادامه داد: ما بارها اعلام کردیم که خواستار روشن شدن این موضوع و پرداخت غرامتها هستیم، بر همین اساس این روند را ما از سر خواهیم گرفت.
برگزاری جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی در صورت نیاز به قانون
در ادامه این نشست سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی که مدعی می شد جلسات شورای عالی هماهنگی اقتصادی برگزار نمیشود، گفت: شورای عالی هماهنگی اقتصادی اساسا در مواردی دستور جلسه داشته است که ما نیاز به قانونی داشتیم که در حال حاضر دستیابی به آن روند طولانی داشته باشد، در این شرایط گاه احساس میشود که این شورا قانونی را تصویب کند و با تایید مقام معظم رهبری اجرایی شود.
وی با اشاره به تاریخچه تشکیل این شورا ادامه داد: جلسات اقتصادی دولت هم از سال 92 به طور منظم در هفته دوبار برگزار شده و هماهنگی تصمیمات در بخشهای مختلف اقتصادی دولت پیگیری شده است که دبیری آن در یک دوره برعهده دکتر نیلی بود و اکنون برعهده آقای نهاوندیان است، ما در مورادی که نیاز به تصمیم گیری فراتر از قوه مجریه داشتیم، جلسات شورایعالی هماهنگی اقتصادی تشکیل میشد که در دو سال گذشته این شورا هر کجا که لازم بود، جلسه برگزار کرده است که حدود 50 جلسه میشود.
وی ادامه داد: در ماه های فروردین و اردیبهشت به دلیل شرایط کرونا تعداد جلسات کمتر شد و در هفتههای آینده با توجه دستور کارهایی که داریم جلسات برگزار خواهد شد.
سیاست تحریم نتیجهای جز انزوای آمریکا نداشته است
ربیعی همچنین در واکنش به طرح جدید تحریم علیه ایران که توسط جمهوری خواهان آمریکا رونمایی شد و در آن سیاست های منطقهای ایران هدف قرار داده شده است، ابراز داشت: این حرف ها برای ما دیگر خیلی تکراری شده است، حداکثر فشاری که یک دولت می توانست بر یک دولت اعمال کند را اعمال کرده است و بیش از این دیگر ظرفیتی وجود ندارد، البته اتفاقی که از آن طرف رخ میدهد این است که سیاست تحریم نتیجهای جز انزوای آمریکا نداشته است.
وی در همین رابطه گفت: آنها فکر میکردند تحریم ها موجب فروپاشی دولت ما یا حتی نظام ما میشود، اما اکنون مشاهده کردند که ما با سختی و مشکلات ادامه خواهیم داد و حتی در سال جاری رشد اقتصادی بدون نفت ما در حال افزایش است. همچنین در سایه همین تحریم ها زیرساخت های ما با مقاومت و تاب آوری اجتماعی تقویت خواهد شد و انشاءالله حتی بعد از رفع تحریم ها هم نتیجه آن را مشاهده خواهید کرد.
تالارهای پذیرایی کی باز میشود؟
دستیار ارتباطات رئیس جمهور درباره اعمال محدودیتهای بیشتر در برخی از استانها و تعطیلی تالارها، اظهار داشت: تالارها جزء آن ۱۳ رستهای هستند که ما درباره آنها پیشبینیهایی را کردهایم. اتفاقاً تالارها جزء آن دسته از صنوفی بودند که بنا به دستور دولت تعطیل شدند اما شامل ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر فرد میشوند.
وی در همین رابطه افزود: در آخرین جلسه ستاد مقابله با کرونا تصمیم گرفتیم در مناطق کم خطر و سفید با الزام به کاهش در پذیرش افراد تا ۵۰ درصد ظرفیت، طبق پروتکل فعالیت خودشان را آغاز کنند. البته علت گسترش کرونا در استان خوزستان مراسم عزا و عروسیهای جمعی انجام شده در این استان بوده است.
ربیعی در پاسخ اظهاراتی که پیرامون تکمیل مسکن مهر وجود دارد، ابراز کرد: ما فقط ۴۸۰ هزار مسکن مهر را نتوانستهایم طی دو سال گذشته تحویل بدهیم، این در حالی است که برخی از این واحدها مشکلات قضایی و حقوقی دارند. ۲۱۰ هزار واحد را تحویل دادهایم و ۱۲۰ هزار واحد نیز در مرحله نصب انشعابات است که حتماً تابستان امسال تحویل داده خواهد شد. ۷۰هزار واحد نیز آبان ماه تحویل داده میشود و همچنین ۸۰ هزار واحد هم دچار ابهامات حقوقی است.
وی در ادامه تصریح کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم تاکنون از ۲میلیون و ۲۰۰هزار مسکن مهر، یک میلیون و ۹۳۰ هزار واحد تحویل داده شده است در حالی که در بسیاری از موارد زیرساختها آماده نبود و در برخی موارد هزینه زیرساختها بیشتر از خود مسکن در برخی مناطق بود.
نقد باید منصفانه باشد
ربیعی درباره اعتراض نمایندگان مجلس به گرانی کالاها و آنچه کاهلی دولت در این زمینه در هفت ساله گذشته خوانده میشود و همچنین و پیگیری تماسهای رئیس جمهور در این زمینه، توضیح دادو گفت: در این سوال سه نکته وجود دارد؛ نخست «هفت سال پوچ» گزاره دیگر در مورد «تماسهای تلفنی رئیسجمهور» و بحث دیگر در مورد «گرانیها» بود .
وی گفت: نقد باید منصفانه باشد و همه ابعاد موضوع را در بر گیرد، .در خصوص ۷ سال گذشته آمار و اطلاعات اقتصادی و اجتماعی و وجدان جمعی جامعه گواه است. سال ۹۲ که دولت یازدهم شکل گرفت میزان تورم مشخص بود، رشد منفی اقتصادی در کشور داشتیم، بیش از ۶۰ درصد کسری رشد داشتیم، در نمودارها قدرت خرید کارگران و بازنشستگان نزولی و اقتصاد کشور کوچک شده بود و در حالی که درآمدهای ۷۰۰ میلیاردی نفتی را هم هیچگاه نداشتیم، دولت بر سر کار آمد؛ کشور در آن زمان با تحریم های بی نظیر ترامپ روبرو نبود، نفت به فروش میرفت و درآمدهای نفتی هم به کشور باز میگشت.
سخنگوی دولت در همین راستا افزود: در 55 ماه نخست دولت، تورم تک رقمی شد و متوسط رشد قابل قبولی را تجربه کردیم، در بازار ارز ثبات داشتیم، بازاراقتصادی قابل پیش بینی بود، با کسر خروجیها، اشتغال ما به طور میانگین بالای ۴۵۰ هزار نفر بود.
اگر این دولت نبود وضعیت از این هم بدتر میشد
وی گفت: ترامپ نامتعادل ترین رئیس جمهور ایالات متحده بر سر کار کشوری آمده که ابزارهای زورگویی دارد، آیا کسی امروز تردید دارد که آمریکا و ترامپیستها بزرگترین دشمن حکومتشان را جمهوری اسلامی قرار دادهاند؟این موارد را در کنار اسرائیل و کشورهای دیگر منطقه قرار دهید. همه شرایط سخت را میگویند اما عامل تحریم و در مورد درآمدهای ارزی چیزی نمی گویند و همچنین در مورد چگونگی نگه داشتن کالای اساسی حرف نمیزنند.
وی تصریح کرد: ادعا نمی کنم که جامعه خوشحال است و در کشور نگرانی وجود ندارد، اما علت آن را نیز بگویید. ممکن است اگر این دولت نبود وضعیت از این هم بدتر میشد بدون بیان علی نمی توانیم تحلیل درستی داشته باشیم.با توجه به این شرایط در سال ۹۸ اقتصاد بدون نفتمان مثبت و در بودجه سال ۹۹ هم رشد خواهیم کرد.
دستیار ارتباطات رئیس جمهور همچنین گفت: البته ما با پدیده کرونا هم روبهرو شدیم. این پدیده بر اقتصاد تحریم زده ما تاثیر داشت؛ آیا دولت در مدیریت کرونا نمره قابل قبولی نگرفت؟ سیاستی که باید هم از جان انسان ها در برابر ویروس و هم در برابر فقر و بیکاری محافظت کند. حال نمیخواهم در مورد سازهای ناکوک و فشارهای داخلی چیزی بگویم آنها نیز بی نظیر بودند.
تبادلات زندانیان ایران و آمریکا از تبادلات فرا قوهای است
ربیعی در خصوص اظهارات سخنگوی قوه قضاییه درباره تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا، گفت: من تلفن ایشان را دارم و مایل بودم زنگ بزنم، بهتر است به جای استفاده از تریبون این موضوعات تلفنی مطرح شود. استقلال قوا یک امر بدیهی است و آزادی زندانیان نیز از بدیهیات است و کسی این را منکر نشده است.
وی با بیان اینکه تبادلات زندانیان ایران و آمریکا از تبادلات فرا قوهای است، گفت: قطعاً این تصمیمات دولت از مجاری قانونی انجام شده است؛ چیزی هم که بیان شده نیز از همین حدود بوده است. ما از آمریکا خواستهایم که فوراً مقدمات را برای بازگرداندن همه ایرانیانی که به دلایل مختلف در آنجا هستند، فراهم کند، برای اینکه صداقت و آمادگی خود را اثبات کنیم، چنین موضوعی مطرح شد؛ منظور ما تنها نشان دادن صداقت طرف خارجی است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا دولت برنامهای برای حذف پیمانکاران دارد یا خیر نیز گفت: از برنامه سوم به این سمت دولت کوچک شد؛ برخی از این پروژهها را مجبوریم به پیمانکاران بدهیم یعنی ما اگر بخواهیم همکاری با اینگونه پیمانکاران را لغو کنیم، دولت بزرگی خواهیم داشت.
وی گفت: ما قطعاً باید نظارتمان را افزایش دهیم، پیمانکاران اگر باید پولی به کارگران پرداخت کنند، این کار را انجام دهند، دولت نیز باید در این زمینه نظارت خود را افزایش دهد؛ بنابراین لغو اینها چیزی به جز بزرگ شدن دولت در پی نخواهد داشت.
رعایت پروتکلهای بهداشتی دلیل برگزار نشدن جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی پیرامون عدم تشکیل جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی که روز گذشته در سخنان رییس سازمان تبلیغات اسلامی در صحن مجلس به آن اشاره شده بود، گفت: در دوره شیوع کرونا به غیر از جلسات شورای عالی امنیت ملی که مهم است و ۱۱ عضو دارد، سایر جلسات در این سطح برگزار نمیشد و آن هم به دلیل رعایت پروتکلهای وزارت بهداشت است، در دوران کرونا مجلس هم تعطیل شد و حتی بسیاری از دیدارهای حضوری در کشور تعطیل شد که تعطیل شدنی نبود.
وی ادامه داد: من این خبر را در رادیو و تلویزیون دیدم که دولت چهار ماه است، جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی را تشکیل نداده و عجیب بود که در بخشهای مختلف مداوم این تکرار میشد، توصیه میکنم این دوستان سوالات و نقدهای خود را از دولت بپرسند و پاسخ را دریافت کنند و فقط به ارائه گزارش کار خودشان بپردازند.
ربیعی با بیان اینکه قضاوت در مورد ۷ سال دولت، منهای شرایط تحریم قضاوت منصفانهای نیست، اظهار کرد: بیش از همه آنهایی که ابراز نگرانی می کنند نگران وضعیت زندگی و معیشت مردم هستیم و همه تلاش ما در این مورد است. مدعی نیستیم، همه سیاستهایی که دنبال کردهایم با توجه به محدودیتها بوده است، معلوم نیست، ممکن است دیگرانی بتوانند آثار موفقیت آمیزتری را بر عرصه بگذارند.
سخنگوی دولت درباره گرانیها گفت: وقتی گرانیها وجود دارد و ناگزیر برخی از کالاها را از ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج میکنیم این موضوع پیش میآید هرچند تلاش کردیم که اثرگذاری ارز را کم کنیم اما آثار خودش را داشته و البته ممکن است برخی از آنها مربوط به سیاستگذاریهایی که دنبال میکنیم، باشد.
وی یادآور شد: حوزه خدمات بیشترین بخش اشتغالزایی ما بود که کرونا هم بیشترین اثر را بر این حوزه گذاشت.
ربیعی درباره رابطه دولت و مجلس نیز گفت: به همکاریهای دولت و مجلس برای حل مشکلات کشور خوشبین هستیم. تجربه مجلس و دولت سازنده خواهد بود و همینطور الگوی مدیریت کرونا را که همه نیروهای مسلح تا سه قوه در کنار هم بودیم را الگوی موفقی میدانیم.
کرونا باعث شد نرخ باروری کاهش یابد
دستیار ارتباطات اجتماعی رییسجمهور در پاسخ به سوالی پیرامون اعلام خبر احتمال صفر شدن نرخ رشد جمعیتی کشور در فاصله سالهای ۱۴۱۰ تا ۱۴۱۵ و به صدا درآمدن زنگ خطر پیری و همچنین سیاستهای عملیاتی دولت نسبت به تشویق جوانان در حوزه ازدواج و فرزندآوری، گفت: این نگرانی تقریبا وجود دارد، کرونا باعث شد که هم ازدواجها به تاخیر افتاده و همچنین نرخ باروری ما کاهش یابد.
وی ادامه داد: سیاستهای جمعیتی که ما دنبال کردیم، اخیرا در یکی از کمیسیونهای فرعی دولت مطرح شد، یکی از محورها ایجاد مشوق در حوزههای بهداشت و درمان بود، همچنین محدودیت تحت پوشش قرار گرفتن فرزند در تامین اجتماعی را برداشتیم. در حوزه مسکن یکی از طرحها مسکن جوانان بود برای کسانی که قصد تهیه اولین مسکن را دارند تا مشوقی برای ازدواج جوانان باشد.
ربیعی همچنین به اهمیت نگاه شخصی افراد در این حوزه اشاره و تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که نگاههای فردی به زندگی، فرزند، ازدواج و خانواده مهم است و صرفا مشوقها نمیتواند تاثیرگذار باشند، ما باید در کنار مشوقها روی ارزشها و نگرشها متمرکز شویم.
اکنون پیک دوم کرونا نداریم
سخنگوی دولت در پایان این نشست درخصوص سه رقمی شدن تعداد جان باختگان کرونا در روزهای اخیر و تصمیمات احتمالی دولت در این راستا، اظهار داشت: ما اکنون پیک دوم نداریم، درحال حاضر استانهایی درگیر شدند که اصلا پیک را تجربه نکرده بودند، بسیاری از آنهایی که روندشناسی میکنند، میگویند که این اتفاق رخ خواهد داد که پیک در استانهایی که تجربه نشده، اتفاق خواهد افتاد. همچنین شیب آمار جان باختگان هنوز روند صعودی ندارد و حتی در بعضی استانها کاهشی است، اما این میزان مراجعه ناشی از بیماریابی فعال بوده است.
وی گفت: در همین راستا به استانداران اختیارات دادیم و حدود آن را هم ابلاغ میکنیم که هر استان و هر شهرستان در صورت شدت یافتن شیوع کرونا بتوانند تصمیمات لازم را در خصوص محدودیتها بگیرند و اگر مشاهده کنیم که این روند شیوع رو به افزایش است، حتما تصمیمات سختگیرانه را خواهیم داشت.
نظر شما :