فرجی‌راد: تحریم بانک مرکزی ایران برای راضی کردن سعودی‌ها بود

۳۱ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۹ کد : ۱۹۸۶۴۱۰ سرخط اخبار

سفیر سابق ایران در نروژ با اشاره به آخرین اقدام آمریکا در جنگ اقتصادی علیه کشورمان تاکید کرد: تحریم اخیر آمریکا در مورد بانک مرکزی ایران در واقع برای قانع کردن سعودی‌ها انجام شد که ظاهرا در رسیدن به همان هدف هم ناکام مانده است.

عبدالرضا فرجی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا در مورد تحریم‌های جدید آمریکا علیه بانک مرکزی ایران گفت: تحریم‌های مربوط به بانک مرکزی قبلا هم اعمال شده بود اما با این تحریم‌های جدید ترامپ می‌خواهد فشارها را افزایش دهد، از طرفی بانک مرکزی در هر کشوری کانون مرکزی بانک‌ها بوده و اهمیت ملی دارد، لذا آن‌ها با تحریم بانک مرکزی و شرایطی که در خلیج فارس وجود دارد، می‌خواهند بگویند که چه اقدام بزرگ و عکس العملی را انجام داده‌اند. 

فرجی‌راد تصریح کرد: همچنین آمریکا با تحریم بانک مرکزی ایران تا حدودی قصد دارد سعودی‌ها را قانع کند که در مقابل پول‌هایی که از آنها و امارات می‌گیرد، می تواند چنین اقداماتی انجام دهد. 

وی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که بانک مرکزی ایران قبلا هم تحریم شده بود، تحریم‌های جدید ممکن است اثر داشته باشد اما اهمیت چندانی ندارد زیرا این اقدام در واقع واکنش آمریکا به ضربه خوردن سعودی‌ها از حملات آرامکو  از سوی یمنی‌ها بود که بعید می‌دانم سعودی‌ها از این اقدام قانع شده باشند. 

وی همچنین در ارزیابی خود از تاثیر سفر رئیس جمهور کشورمان برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل آن‌هم با توجه به تحولات اخیر و اتهاماتی که عربستان در مورد حادثه آرامکو علیه ایران مطرح کرده است، اظهار کرد: سفر رئیس جمهور به آمریکا سفر کوتاهی است و احتمالا بیش از دو روز طول نمی‌کشد، در جریان این سفر ملاقات‌هایی تنظیم شده که انجام خواهد شد. همچنین وزیر امور خارجه کشورمان نیز چند روزی زودتر به نیویورک رفته‌ است البته تاخیر در صدور ویزا برای هیات ایرانی نتوانست بر این سفر اثر بگذارد.

وی با اشاره به این‌که رئیس جمهور در سخنرانی خود به چه موضوعاتی می‌پردازد، گفت: موضوع سخنرانی رئیس جمهور و تاثیرگذاری آن بر شخصیت‌ها، دیپلمات‌ها و همچنین جامعه جهانی از مسائلی است که مورد توجه قرار دارد اما قطعا آقای روحانی در محورهای سخنرانی خود به اقدام غیرقانونی ترامپ در خروج از برجام و همچنین ایجاد مشکلات اقتصادی، کاهش فروش نفت و تحریم‌ها اشاره می‌کند که در نتیجه اقدامات آمریکا، ایران به تدریج تعهدات برجامی خود را کاهش داده است. 

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه همچنین بیان کرد: آقای روحانی حتما به بحران‌ها و تنش‌های ایجاد شده در خلیج فارس به ویژه موضوع اخیر در حمله به مراکز پالایشگاهی آرامکو عربستان که بیش از نیمی از نفت عربستان را قطع کرد و همچنین اتهاماتی که به ایران وارد کردند، برای اقناع دیگران هم می‌پردازد. اتهاماتی که عربستان وارد می‌کند ناشی از از دست دادن اعتبارش است زیرا برای آن‌ها سنگین است که نیمی از نفت‌شان قطع شود و از این رو برای این که پرستیژ خود را حفظ کند، این اتهامات را متوجه ایران کردند. 

وی افزود: رئیس جمهور به مساله یمن هم اشاره می‌کند که اگر می‌خواهند این بحران‌ها ایجاد نشده و منطقه در آرامش باشد، کار ساده‌ای است باید حملات یمن را متوقف کنند و اگر چنین شود طبیعتا یمنی‌ها پاسخ نمی‌دهند. 
 

انتهای پیام 


نظر شما :