البرادعی: سیاست آمریکا در قبال ایران فاقد عقلانیت و منطق است
مدیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی سیاست آمریکا درقبال ایران را فاقد عقلانیت و مبنای حقوقی دانست و تاکید کرد که وضعیت کنونی پیرامون ایران یک بن بست است.
به گزارش ایسنا، محمد البرادعی مدیر کل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با بخش فارسی شبکه بیبیسی به انتقاد از سیاستهای آمریکا درقبال ایران پرداخت و گفت که از نظر او، واشنگتن در حال استفاده از شیوه القای حس غرق شدن (غرق شدن مصنوعی) برای ایران است.
البرادعی که در کنار هانس بلیکس هدایت بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل در عراق را بر عهده داشت، با تاکید بر اینکه سیاست آمریکا در قبال ایران فاقد عقلانیت و مبنای حقوقی است، گفت که اوضاع کنونی برای او یادآور روزهای پیش از جنگ عراق است.
وی تصریح کرد: آنهایی که من پیشتر بهشان میگفتم دیوانه، دارند برای رویارویی تلاش میکنند، از امکانات نظامی صحبت میکنند و به دنبال راه رویارویی و خشونت هستند. اگر هدف آنها این است که وارد جنگ شوند، پس دارند کارشان را عالی انجام میدهند.
مدیرکل پیشین آژانس افزود: به نظر من مشکل اصلی کنار کشیدن آمریکا از توافق هستهای است. توافقی که صد در صد کارساز بوده است. تمام دنیا بر سر آن اتفاق نظر دارد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبندی کامل ایران را تأیید کرده و ناگهان آنها (آمریکاییها) میگویند "ما میخواهیم از توافق خارج شویم و حداکثر فشار را اعمال کنیم."
البرادعی خاطر نشان کرد: به نظر من آنها از شیوه القای حس غرق شدن (waterboarding) برای ایران استفاده میکنند و بعد به تهران میگویند که بیایید بدون پیش شرط مذاکره کنیم. کدام کشوری در دنیا ممکن است در چنین شرایط تحقیرآمیزی همکاری یا مذاکره کند؟
وی در پاسخ به این سوال که آمریکا و انگلیس ادعا میکنند که ایران کشتیهای تجاری را در خلیج فارس تهدید میکند، گفت: این یک واکنش نمادین از طرف کشوری است که در حال حاضر به دلیل تحریمهای آمریکا نمیتواند دارو وارد کند. به نظر من این فریاد کمک است. آنچه به نظر من مردم باید متوجه شوند این است که ایران فاصله زیادی تا سلاح هستهای دارد و به هیچ وجه تهدیدی قریبالوقوع نیست. راستش این فرصتی برای بریتانیاییها است که نشان دهند پای ارزشهای خود میایستند و فقط نماینده آمریکا نیستند.
البرادعی همچنین گفت: اروپاییها اگر بتوانند سر و سامانی به کارشان بدهند باید به آمریکا بگویند که "دیگر کافی است. این سیاست خلاف منافع، منطق و قانون ما است و شما باید تغییر عقیده بدهید." من نمیدانم چرا اروپاییها همیشه به ساز آمریکا میرقصند حتی اگر خلاف منافع خودشان باشد و این درست نیست.
مدیرکل پیشین آژانس ادامه داد: تنها راه، نشستن دور میز مذاکره است و فهمیدن اینکه مشکلات چیست و فهم ناامنیهای طرف دیگر. ایران ناامنیهای زیادی دارد، وقتی آنها را محور شرارت میخوانید معلوم است که آن کشور احساس راحتی نمیکند. آیا وقتی حداکثر فشار را اعمال میکنید، آن کشور تسلیم میشود و میگوید خیلی ممنون؟
وی اظهار داشت: اینکه ایران چگونه حکومتی است یا اینکه اقدامات و برنامه موشکیاش سبب بیثباتی در منطقه میشود یا نه، ربطی به توافق هستهای ندارد. مسئله این است که چه میخواهید. اگر میخواهید ایران سلاح هستهای نداشته باشد توافق هستهای برای این کار بینقص است و حداقل ۱۰ سال تضمین میکند که ایران دست به فعالیت هستهای نمیزند اما سیاست فعلی شبیه گاوی است در چینیفروشی که همه چیز را کاملاً نابود میکند و بعد نمیشود گفت بیایید بنشینیم گفتوگو کنیم. این جواب نمیدهد. این بنبست است.
انتهای پیام
نظر شما :