آمریکا تحریم چین بابت خرید نفت از ایران را بررسی می‌کند

۲۱ تیر ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۱ کد : ۱۹۸۴۸۱۶ سرخط اخبار

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک رسانه آمریکایی پنجشنبه گزارش داده مقام‌های ارشد دولت این کشور به توافق رسیده‌اند که اقدام چین در وارد کردن بیش از یک میلیون بشکه نفت خام از ایران در ماه گذشته سرپیچی از تحریم‌های آمریکا بوده است. 

پایگاه «پالیتیکو» با گزارش این خبر به نقل از سه مقام آمریکایی نوشته در دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا هنوز بر سر چگونگی پاسخ به این اقدام چین و لزوم یا عدم لزوم پاسخ به آن اختلاف وجود دارد. 

به نوشته این پایگاه خبری، وزارت خارجه آمریکا قبلاً صدور معافیت‌هایی برای مجاز کردن خرید نفت ایران از سوی شرکت‌های چینی در ازای سرمایه‌گذاری در یک میدان نفتی ایران را بررسی کرده‌ بود، اما این پیشنهاد اکنون رد شده است. 

مقام‌های ضد چین در شورای امنیت ملی آمریکا در حال حاضر طرح اعمال تحریم‌های ثانویه علیه شرکت‌های چینی به بهانه نقض تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را دنبال می‌کنند. چنین اقدامی گفت‌وگوهای تجاری میان دو کشور را پیچیده کرده و روابط دو طرف را بیش از پیش مخدوش می‌کند.

دولت ترامپ وعده داده قصد دارد در راستای سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» صادرات نفت ایران را به صفر برساند. جمهوری اسلامی ایران این سیاست را رد و تأکید کرده نفت خودش را به فروش خواهد رساند. 

پالیتیکو چین را یکی از مشتری‌های «سرسخت» نفت ایران توصیف کرده و نوشته در ماه ژوئیه تانکری حامی یک میلیون بشکه نفت ایران در نزدیکی شهر بندری «چینگ‌دائو» در چین پهلو گرفت. این موضوع انتقاد نماینده‌های جمهوری‌خواه کنگره آمریکا را به همراه داشت که از ترامپ خواستند چین را برای متوقف کردن روند خرید نفت از ایران تحت فشار قرار دهد. 

گزارش‌ها حاکی است چین بعد از منقضی شدن دومین معافیتش برای خرید نفت از ایران در ماه «مه» (اردیبهشت‌ماه) محموله دیگری حاوی ۲ میلیون بشکه‌ نفت خام ایران را هم در شهر «تیانجین» تحویل گرفت.

انتهای پیام/ق


نظر شما :

محمد حسین ۲۱ تیر ۱۳۹۸ | ۱۸:۲۲
و البته این پرسش محوری و بی نهایت مهم این است که خریداران کنونی نفت ایران بناست هر بشکه نفت ملت ایران را به چه بهایی خریداری کنند و همچنین بناست که بهای نفت ملت ایران پول بئردازند یا کالاهای خودشان را به ایرا بفرستند! مبادا به هر دلیلی با هر توجیحی چوب حراج به داشته های یاشندگان امروز و آیندگان ایران چنان زده بشود که دیگر مجال برون رفت از دالان درحال توسعه بودن و رسیدن به توسعه ی پایدار محال بشود! تنها حکومتی می تواند بگوید حق است که همه ی سیاست های خودش را بر مبنای دست یابی به توسعه ی صنعتی و علمی مبتنی بر توسعه ی انسانی استوار کند!