جانسون: این ایران است که برنده لغو برجام خواهد بود
پس از راهی شدن رهبران فرانسه و آلمان به واشنگتن برای نجات برجام از احتمال خروج آمریکا از این توافق بین المللی، دیروز "بوریس جانسون" وزیر امور خارجه بریتانیا نیز به عنوان یکی از 3 عضو اروپایی گروه 1+5 راهی واشنگتن شد تا در دیدار با مقامات آمریکایی از آنها بخواهد، از برجام خارج نشوند.
به گزارش عصرایران، با وجودی که در برنامه سفر بوریس جانسون به واشنگتن دیدار دوجانبه با ترامپ پیش بینی نشده، اما او قرار است با "مایک پنس" معاون ترامپ، "جان بولتون" مشاور امنیت ملی او و نیز جمعی از رهبران کنگره آمریکا درباره برجام رایزنی کند.
او همچنین قرار است در برنامه "فاکس اند فرندز" که یکی از برنامه های محبوب ترامپ در شبکه فاکس است حضور یابد و پیام خود به رییس جمهوری آمریکا را از طریق این برنامه به گوش او برساند. ترامپ از طرفداران این برنامه پرمخاطب است و گفته می شود همه روزه آن را تماشا می کند.
همچنین بوریس جانسون دیروز با انتشار مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز به دولت آمریکا توصیه کرده در برجام بماند و از این توافق بین المللی خارج نشود چون به گفته او، این ایران خواهد بود که برنده سناریوی خروج آمریکا از برجام و برداشته شدن محدودیت ها و نظارت های بین المللی از برنامه هسته ای این کشور، خواهد بود.
بوریس جانسون با وجودی که نقایص احتمالی برجام را انکار نکرده اما در این مطلب تاکید کرده: از میان همه گزینه هایی که برای اطمینان از عدم دسترسی ایران به سلاح هسته ای داریم، این توافق کمترین ایرادها را دارد."
او تاکید کرده: "از یک چیز مطمئن هستم؛ همه گزینه های موجود دیگر از برجام بدترند."
جانسون تاکید کرده برجام توانسته با نظارت موثر بر برنامه هسته ای ایران، این کشور را از رسیدن به آستانه دست یابی به سلاح اتمی دور نگه دارد؛ چیزی که به نوشته او منطقه و جهان را از یک "فاجعه احتمالی" نجات داده است.
جمهوری اسلامی ایران همواره اتهام تلاش برای دست یابی به سلاح اتمی را رد کرده و بر ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای خود تاکید داشته است.
جانسون برجام را یک "دستبند محکم" برای بازداشتن ایران از دست یابی به سلاح اتمی توصیف کرده و به ترامپ توصیه کرده: راه عاقلانه آن است که این دستبد را محکم تر کنیم نه آنکه آن را باز کنیم."
جانسون همچنین تاکید کرده بریتانیا و دیگر متحدان اروپایی آمریکا نیز همچون ترامپ نگرانی ها و دغدغه هایی درباره برنامه موشکی و سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران دارند، اما در شرایط کنونی باید به جای تمرکز بر لغو برجام آمریکا و اروپا باید انرژی خود را برای اصلاح و بازبینی این توافق بین المللی تجمیع کنند.
نظر شما :