واکنش ایران به رأی دادگاه آمریکا
فرارو- سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان به اقدام آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد.
بهرام قاسمی با محکوم کردن اقدام دادگاهی در آمریکا در صدور رای غیابی و سیاسی علیه ایران در شرایطی که هیچ گونه شواهد و قرائنی مبنی بر مشارکت ایران یا اتباع ایرانی در حادثه 11 سپتامبر وجود نداشته، اعتراض شدید کشور را نسبت به صدور این گونه آرای سیاسی و مبتنی بر اتهامات بی پایه و اساس که در گذشته نیز تکرار شده است، اعلام کرد.
وی اظهار داشت: صدور این احکامِ مردود و غیرقابل قبول، نه تنها نظام حقوق بین الملل که مردم آمریکا به ویژه بازماندگان و قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر را به سخره گرفته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی یادآورشد: طراحان این بازی های سیاسی به عبث می کوشند با قلب واقعیت ها، روند دادرسی و نتیجه آن را به شکلی موهوم و حتی برخلاف فرایندی که در داخل آمریکا و در طول این سال ها علیه مرتکبین اصلی این اقدام تروریستی به پیش برده اند، منحرف و تاریخ را بدان گونه که خود می خواهند نگارش نمایند، اما بدون تردید چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: صدور این گونه احکام هم چنین نقض صریح و آشکار قواعد و رویه های پذیرفته شده حقوق بین الملل مبنی بر لزوم رعایت مصونیت قضایی دولت هاست و دولت جمهوری اسلامی ایران کلیه حقوق قانونی خود را برای مقابله با این فرآیند غیرقانونی محفوظ می دارد.
به گزارش ایرنا، یک دادگاه آمریکا بعد از ماه ها بررسی، جمهوری اسلامی ایران را به خاطر «نقش داشتن در حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001»، به پرداخت6 میلیارد دلار غرامت به بازماندگان این حملات محکوم کرد.
این در حالی است که تروریستهایی که 11سپتامبر سال 2001 سه هواپیمای مسافربری را به برجهای تجارت جهانی در نیویورک کوبیدند شامل 15 تبعه عربستان سعودی، 2 تبعه امارات متحده عربی، یک تبعه مصر و یک تبعه لبنانی بودند.
در تمام سال های بعد از این حادثه تروریستی اتباع عربستان سعودی متهمان اصلی این عملیات تروریستی و عملیات های تروریستی در پایتختهای کشورهای اروپایی بوده اند و بسیاری از محافل فکری و صاحبنظران مسائل تروریسم منشاء افراطی گری و تروریسم را عربستان سعودی می دانند.
در همین راستا مهر ماه 1395کنگره آمریکا با اکثریت قاطع آرا پس از ابطال حق رییس جمهوری این کشور جهت وتو مصوبه کنگره درباره شکایت از عربستان سعودی، قانون موسوم به «جاستا» را تصویب کردند. جاستا طرحی بود که تحت عنوان «اجرای عدالت در برابر حامیان تروریسم» جهت تصویب به کنگره آمریکا ارائه شد تا با تصویب آن در دو مجلس سنا و نمایندگان بازماندگان و خانواده های قربانیان عملیات تروریستی 11 سپتامبر 2001 میلادی از این حق قانونی برخوردار می شدند که از دولت سعودی غرامت دریافت کنند.
با گرم شدن روابط عربستان سعودی با آمریکای ترامپ عملا اجرای قانون جاستا به حاشیه رفته و دادگاههای این کشور طی رویکردی سیاسی و غیرحقوقی اتهاماتی علیه جمهوری اسلامی وارد کرده و رای به پرداخت غرامت از سوی جمهوری اسلامی ایران به بازماندگان این حادثه تروریستی داده است.
نظر شما :