اردوغان تفاهم با ایران و روسیه را برهم میزند؟
المیادین نوشت: تنش زایی ترکیه در پاسخ به پیشروی سوریه و هم پیمانان آن در ادلب؛ حکایت از آن دارد که آنکارا قصد حمایت از جبهه النصره را دارد تا برای تحقق دستاورهای خاصی در سوریه در زمان صلح، بر آن تکیه کند، اما این اقدام، ترکیه را به سمت عقب نشینی از تفاهم های صورت گرفته در سوچی و استانه سوق می دهد.
در همین راستا، به دنبال پیشروی ارتش سوریه در ادلب، وزارت خارجه ترکیه سفیران روسیه و ایران را احضار کرده و از آنها خواست که کشورهایشان برای توقف عملیات ارتش سوریه به آنها فشار بیاورند.
به گزارش «انتخاب»، این رسانه عربی در ادامه نوشت: تکمیل عملیات علیه جبهه النصره در ادلب و دیگر مناطق سوریه، از مسائل اصلی مطرح شده در تفاهم هایی بوده است که به نزدیکی سه دولت ایران روسیه و ترکیه انجامید و اساس این تفاهم ها، التزام ترکیه به مقابله با النصره است.
اما ترکیه همزمان با آغاز تحرکات ارتش سوریه به سمت ادلب، با این گمان که ارتش سوریه و هم پیمانان آن قادر نیستند به سرعت در این منطقه پیشروی کنند، مخالفتی از خود نشان نداد.
شاید دلیل دیگر عدم مخالفت صریح ترکیه در آغاز تحرکات ارتش سوریه، محاسبات ترکیه در خصوص امکان مبادله یا معامله با ارتش سوریه برای آرام کردن پیشروی اش به سمت ادلب، در مقابل آرام شدن اشغالگری ارتش ترکیه باشد.
اما هنگامی که آنکارا مطمئن شد سوریه با گروههای کردی مذاکره می کند و اشغال برخی مناطق سوریه توسط ترکیه را نمی پذیرد -همانطور که مسکو و تهران با این مساله مخالف هستند- در این شرایط، تنش زایی ترکیه رنگ تهدید به خود گرفت تا آنجا که از کناره گیری از عملیات مشترک مطرح شده در مذاکرات آستانه و سوچی سخن گفته و وزیر خارجه ترکیه به معارضان معتدل در ادلب اشاره کرد.
وزارت دفاع روسیه در پاسخی غیر مستقیم به این اظهارات وزیر خارجه ترکیه، از پرواز هواپیماهایی از منطقه حضور احرار الشام و گروههای معارض معتدل، در جنوب غربی ادلب، با هدف ضربه زدن به حمیمیم و طرطوس خبر داده و تصریح کرد: النصره و احرار الشام به تنهایی و بدون دخالت دولتی دیگر(با اشاره به ترکیه)، قادر به انجام چنین عملیاتی نبوده اند.
در موضعی نزدیک به پاریس و واشنگتن و دور از مسکو و ایران، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد آنکارا نشستی را در ترکیه با حضور وزاری خارجه دولتهای ذینفع در بحران سوریه برگزار می کند، و به ذکر ایالات متحده، فرانسه و آلمان اکتفا کرد.
این در حالی است که ترامپ و مکرون اردوغان و ترکیه را از انتقاد خود نسبت به انحصار عملیات سیاسی در آستانه و سوچی، استثنا نکرده و این دولت را در کنار روسیه و ایران به تلاش در مسیری به موازات مذاکرات ژنو و از بین بردن عملیات صلح، متهم نموده اند.
نظر شما :