هشدار یوشکا فیشر درباره وضع تحریم جدید علیه ایران

۰۵ شهریور ۱۳۹۶ | ۲۳:۳۸ کد : ۱۹۷۱۲۰۵ سرخط اخبار

وزیر خارجه اسبق آلمان در گزارشی تأکید کرد که رهبران نظامی آمریکا نیز به این مسئله واقف هستند که استفاده از نیروی نظامی علیه کره شمالی گزینه مناسبی نیست.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس،«یوشکا فیشر» وزیر خارجه اسبق آلمان در یادداشتی با عنوان «خطر اتمی جدید» که در پایگاه اینترنتی «پراجکت سیندیکت» منتشر شد، درباره وضع تحریم جدید علیه ایران هشدار داد و اجرای تهدید نظامی علیه کره شمالی را به دلیل ریسک بالا غیرعملی توصیف کرد.

فیشر ابتدا به لفاظی های اخیر دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه کره شمالی اشاره کرد که این کشور را تهدید به حمله کرده بود و نوشت، حمله پیش دستانه به رهبری آمریکا به شبه جزیره کره می تواند به تقابل مستقیم با چین و تخریب کره جنوبی منجر شد و پیامدهای غیرقابل پیش بینی برای ژاپن دارد.

وی در ادامه نوشت، از آنجایی که مثلث چین-کره جنوبی و ژاپن به مرکز قدرت جدید اقتصاد جهانی قرن 21 تبدیل شده اند، هیچ کشوری از سقوط اقتصادی جان سالم به در نمی برد.

این دیپلمات اسبق آلمان تصریح کرد، حتی اگر آمریکا همچنان به احتمال آغاز جنگ با کره شمالی اشاره کند، فرماندهان نظامی آمریکا می دانند که با توجه به هزینه ها و خطرات بالا، استفاده از نیروی نظامی واقعاً یک گزینه مناسب نیست.

این گزارش ادامه داد که تحقیقات درباره تبانی احتمالی ستاد انتخاباتی ترامپ با روسیه قبل از انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا و عدم لغو طرح خدمات درمانی اوباما موسوم به «اوباماکر» در واقع بی ثباتی و ناکارآمدی دولت فعلی آمریکا را نشان می دهد.

بنا به گفته این مقام آلمانی، بی ثباتی در آمریکا یکی از دلایل نگرانی جهانی است و اگر دیگر نتوان بر روی آمریکا برای تضمین صلح و ثبات جهانی حساب کرد، دیگر هیچ کشوری نمی تواند صلح و ثبات جهانی را تضمین کند و یک خلاء مدیریتی به وجود می آید.

فیشر همچنین به اقدامات ضدایرانی آمریکا اشاره کرد و گفت که اگر کنگره آمریکا تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کند، احتمال شکست برجام وجود دارد. «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران اخیراً اعلام کرد که ایران می تواند چند ساعت در واکنش به تحریم های جدید آمریکا، از برجام کناره گیری کند.

وی سپس ادامه داد، با توجه به بحران کره شمالی، راه انداختن یک بحران هسته ای غیرضروری و شاید راه اندازی یک جنگ در خاورمیانه بسیار بی مسئولیتی است.

وی تأکید کرد: «بازگشت آمریکا به راهبرد تغییر نظام در ایران احتمالاً خودبرانداز است».

این دیپلمات اسبق آلمان تأکید کرد که تمامی این رخدادها در منطقه ای رخ خواهد داد که از قبل درگیر بحران و جنگ بوده است و از آنجایی که روسیه، چین و کشورهای اروپایی به برجام پایبند خواهند بود، آمریکا حتی می ماند و حتی با نزدیک ترین همپیمانان خود نیز دچار اختلاف می شود.

وی در پایان اینگونه نتیجه گیری کرد، امروزه تهدیدات هسته ای دقیقاً نیازمند راهی غیر از «آتش و خشم» هستند و رویارویی با آنها نیازمند آرامش و عقلانیت، منطق و دیپلماسی صبر است که بر پایه تهدیدات خطرناک و خیالی استفاده از زور نباشد. اگر آخرین ابر قدرت، این رویه را دنبال نکند، جهان مجبور است با عواقب آن روبرو شود.

کلید واژه ها: اسبق آلمان


نظر شما :