اردوغان: مشکلی با کردها نداریم
رئیس جمهوری ترکیه بار دیگر بر موضع قاطع خود علیه کودتاچیان ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ تاکید کرد و گفت: چرا کشور باید کسانی را که عضو یک سازمان تروریستی هستند تغذیه کند؟
به گزارش ایسنا، ترکیه امروز (شنبه) اولین سالروز شکست کودتای ناکام را که به کشته شدن ۲۵۰ تن و مجروح شدن حدود ۲۲۰۰ تن شد، برگزار می کند.
جنبش فتح الله گولن، روحانی ترک تبار ساکن آمریکا از سوی آنکارا به عنوان طراح کودتا شناخته می شود.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در مصاحبه با بی بی سی ورلد گفت: آنها (اعضای سازمان گولن) به سیستم قضایی، ارتش، پلیس و رسانه ها نفوذ کردند. آنها این گونه توانستند یک کودتا را سازماندهی و اجرا کنند. قوه قضائیه در حال مجازات عاملان آن است و باید به روند قضایی در ترکیه احترام بگذاریم. آیا زمانی که توطئه گران بازداشت شدند باید آنها را در سمتشان حفظ می کردیم و اخراج نمی شدند؟ خیر متاسفم.
اردوغان همچنین به این مساله اشاره کرد که حین اتحاد دو آلمان ۵۰۰ هزار تن از کار معلق شدند.
او افزود: انتظار دارید آن کسانی که دست به کودتا علیه ترکیه زدند با هیچ اقدامی مواجه نشوند؟ غیر ممکن است. اما اینکه می گویند صدها روزنامه نگار در ترکیه بازداشت شدند، کذب است. تنها یکی از زندانیان به جرم فعالیت روزنامه نگاری در زندان است. آنهایی که در زندان هستند روزنامه نگار نیستند. برخی از آنان با سازمان های تروریستی همکاری دارند. برخی از آنها به دلیل همراه داشتن سلاح زندانی شدند. برخی از آنها به دلیل خراب کردن خودپردازها و سرقت در حبس هستند.
اردوغان در ادامه تاکید کرد: تنها دو روزنامه نگار واقعی اکنون در زندان هستند. هم اکنون در ترکیه بسیاری از روزنامه نگاران اپوزیسیون هر چه می خواهند می نویسند. حتی اخیرا حین راهپیمایی "عدالت" هر مقاله و هر توهینی که می خواستند گفتند و هنوز هم بیرون هستند.
رئیس جمهوری ترکیه همچنین درباره پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا گفت که برخورد این نهاد سیاسی-اقتصادی با ترکیه "بی سابقه" بود. او گفت: از ۱۹۶۳ تا ۲۰۱۷ نحوه برخورد آنها با ترکیه بی سابقه بوده و سابقه نداشته که آنها با یک کشور چنین رفتاری داشته باشند. اتحادیه اروپا صداقت ندارد و آنها باید به این رویکرد غیر صادقانه خاتمه دهند. اکثریت مردم ما دیگر به اتحادیه اروپا اعتمادی ندارند.
با این وجود رهبر ترکیه گفت که تا آینده نزدیک صداقت خود را با اتحادیه اروپا حفظ می کند. اردوغان همچنین به مساله قطر هم اشاره کرد و گفت: ما بخشی از این بحران نیستیم. بلکه بر عکس می خواهیم در منطقه خلیج فارس صلح و مذاکره برقرار شود. تلاش می کنیم تا یک راه حل فوری برای آن یافت شود. نمی خواهیم شاهد جنگ مسلمان با مسلمان باشیم. ما از این مساله خسته ایم. نمی خواهیم شاهد تکرار تحولات یمن باشیم. نمی خواهیم اتفاقی که در فلسطین و لیبی افتاد تکرار شود. کاملا مشخص است در سوریه و عراق چه رخ داد. ترکیه دارد بهای آن را می پردازد.
اردوغان همچنین در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد که "بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه حدود یک میلیون تن را کشته و حق ندارد در سمت رئیس جمهوری باقی بماند."
او گفت: "به لحاظ سیاسی صحیح نمی دانم که از ماندن او در سمت ریاست جمهوری دفاع کنم. مردم سوریه باید رهبرشان را انتخاب کنند و این کار هم باید از طریق متدهای دموکراتیک انجام شود."
رئیس جمهوری ترکیه در ادامه متعهد شد تا به مبارزه با تمام سازمان های تروریستی ادامه دهد.
او همچنین افزود: ما مشکلی با کردها نداریم. مشکل ما با سازمان های تروریستی مثل پ.ک.ک، ی .پ.گ، فتو و داعش است.
نظر شما :