آمریکا نمیتواند اجازه بدهد برنامه موشکی ایران ادامه یابد
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا می گوید طرح تحریم های ایران باید سریعاً تصویب شود زیرا آمریکا از اتفاقاتی که پس از منقضی شدن زمان اجرای برجام در ایران خواهد افتاد، بی خبر خواهد بود و امروز باید پیشگیری کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «ادوارد رندال رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا هم به تأخیر در تصویب تحریم های جدید ایران در کنگره واکنش نشان داده و گفته که این تحریم ها بایستی تصویب شود.
تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه، به بهانه دخالت سایبری در انتخابات اخیر این کشور است؛ تحریم های ایران هم که در همین پیش نویس قانونی است، به بهانه حمایت از تروریسم و به جرم پیشبرد برنامه دفاعی موشکی است.
گفته می شد که جمهوری خواهان مجلس نمایندگان، به خاطر حمایت از برنامه های هم حزبی رئیس جمهورشان یعنی «دونالد ترامپ» برای ارتقای روابط با روسیه، جلوی تصویب این طرح را گرفته اند.
نماینده های مجلس اما می گفتند که مشکل صرفاً فنی است و سیاسی بازی در میان نیست. آنها می گفتند که بر اساس قانون اساسی، هر طرحی که اجرایش باعث افزایش درآمد دولت شود، باید اول در مجلس به رأی گذاشته شود و نه سنا.
رویس در گفت وگو با شبکه خبری فاکس نیوز، به این طرح تحریمی که ایران و روسیه را تحت پوشش قرار می دهد پرداخته و گفته: «بخشی از این طرح، مربوط به تحریم های بیشتر علیه ایران است و این کار (اعمال تحریم ها) باید همین حالا انجام شود زیرا ایران در حال طراحی موشک های بالستیک است و برنامه ای برای موشک های بین قاره ای دارد که بر اساس آن خواهد توانست، تسلیحات (کلاهک های) اتمی را شلیک کند.»
اِد رویس در ادامه به یکی از نکات مورد اعتراض دولتمردان ایران یعنی مغایرت این تحریم ها با روح برجام هم اشاره کرد ولی بحث ارتباط تحریم های جدید با برجام را از دیدگاهی کاملاً متفاوت از دیدگاه تهران مورد ارزیابی قرار داد.
رویس گفت: «پس از 13 سال (سال های باقی مانده از اجرای برجام) دیگر هیچ کنترلی بر ایران نخواهیم داشت و آنها می خواهند سلاح هسته ای داشته باشند. نمی توانیم اجازه بدهیم که برنامه موشک بین قاره ای آنها ادامه یابد.»
جمهوری اسلامی ایران همیشه اعلام کرده که برنامه موشکی اش صرفاً دفاعی است؛ آمریکایی ها اما با وجود گسیل کردن نیروهای تا بن دندان مسلح به نزدیکی مرزهای آبی و خاکی ایران، یعنی جایی هزاران کیلومتر دورتر از وطن سربازان خود، می گویند که ایران رویکرد تهاجمی دارد و باید مهار شود.
نظر شما :