تکرار اتهامات علیه ایران در اولین گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا
در گزارش جدید جامعه اطلاعاتی آمریکا در خصوص تهدیدهای جهانی آمده که ایران با علم به موضع دولت ترامپ نسبت به برجام، باز هم توقع پایبندی 1+5 به تعهداتشان را دارد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، اولین «گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا از تهدیدهای جهانی» در دولت «دونالد ترامپ» منتشر شد؛ گزارشی که اتهامات پیشین را با ادبیاتی جدید تکرار کرده است.
در بخش «تهدیدهای عمده» این گزارش، از 4 کشور ایران، روسیه، چین و کره شمالی در کنار «تهدیدهای غیردولتی» نام برده شده و در جلوی نام کشورمان آمده: «ایران کماکان از جاسوسی سایبری، تبلیغات و حملات 2015 برای پشتیبانی از اولویت های امنیتی خود، تأثیرگذاری در رویدادهای (دیگر نقاط دنیا) و مقابله با تهدیدات استفاده کرد؛ برخی متحدان منطقه ای آمریکا، هدف این اقدامات بوده اند.»
در ادامه این بخش می خوانیم: «ایران حتی مستقیماً از توان سایبری خود برای هدف قرار دادن ایالات متحده استفاده کرده است. مثلاً در سال 2013 یک هکر ایرانی به سامانه کنترل یک سد در آمریکا نفوذ کرد و در سال 2014 عوامل ایران با حمله به یک کازینوی آمریکایی، اطلاعات آن را پاک کردند.»
در ابتدای بخش تروریسم از ایران به عنوان اصلی ترین حامی تروریسم نام برده شده و آمده که ایران و اصلی ترین شریکش در تروریسم یعنی حزب الله لبنان، کماکان تهدیدی برای منافع آمریکا و شرکایش در سراسر جهان هستند.
در بخش «اشاعه هسته ای و تسلیحات کشتار جمعی» هم ذیل فصل «ایران و برجام» از کشورمان نام برده شده است.
آمریکایی ها نوشته اند: «تهران در مقابل انظار عمومی می گوید که خواهان حفظ برنامه جامع اقدام مشترک است زیرا برجام را ابزاری برای رفع تحریم ها و حفظ برخی توانایی های هسته ای خود می داند. ایران مشخصاً می داند دولت جدید آمریکا، نگرانی هایی نسبت به توافق (هسته ای) دارد ولی انتظار دارد که اعضای 1+5 به تعهداتشان (ذیل برجام) پایبند بمانند.»
جامعه اطلاعاتی آمریکا البته بلافاصله پس از این جمله، نوشته که برجام باعث افزایش زمان لازم برای ساخت بمب هسته ای و افزایش دسترسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تأسیسات هسته ای کشورمان شده است.
آمریکایی ها با وجود اقرار به شفاف شدن تصویر برنامه هسته ای ایران باز هم از نامعلوم ماندن تصویر بخش های شناخته نشده این برنامه سخن گفته اند؛ به زبان ساده تر، آمریکایی ها گفته اند که نظامی نبودن برنامه هسته ای ایران قابل تأیید است اما این که آیا ایران قصدی برای ساخت بمب اتم دارد یا نه، برای واشنگتن مشخص نیست.
در این خصوص در گزارش آمده: «ایران کماکان در پی توانمندی های هسته ای برای رسیدن به اهداف تکنولوژیک و مباحث مرتبط با انرژی هسته ای است؛ ایران همچنین توانمندسازی خود برای ساخت تسلیحات اتمی قابل نصب بر روی موشک را ادامه می دهد. پیگیری این اهداف بر میزان پایبندی ایران به برجام تأثیرگذار است. ما نمی دانیم که ایران نهایتاً چه تصمیمی در خصوص ساخت سلاح هسته ای می گیرد.»
در ادامه می خوانیم: «قضاوت ما این است که ایران در صورت ساخت سلاح های هسته ای، ترجیح می دهد برای استفاده از آن ها، موشک های بالستیک را به کار بگیرد. موشک های بالستیک ایران ذاتا دارای توان حمل تسلیحات کشتار جمعی هستند و تهران همین حالا هم بزرگترین زرادخانه موشک های بالستیک در خاورمیانه را در اختیار دارد. تمایل ایران برای ایجاد بازدارندگی در مقابل آمریکا شاید این کشور را به حوزه ساخت موشک های بین قاره ای وارد کند. پیشرفت برنامه فضایی ایران می تواند مسیر ساخت موشک های بین قاره ای را کوتاه تر کند زیرا تکنولوژی فضاپیماها با فن آوری این موشک ها مشابه است.»
در بخش «مقابله اطلاعاتی» هم آمریکایی نوشته اند که عمده تهدید اطلاعاتی واشنگتن از جانب روسیه و چین است ولی از برخی کشورهای دیگر از جمله ایران هم به عنوان «کشورهایی که آمریکا را تهدید اصلی می بینند» نام برده شده است.
در ادامه گزارش به بخش تهدیدهای منطقه ای فراروی امنیت آمریکا می رسیم.
آمریکایی در ارزیابی شرایط حوزه قفقاز به آذربایجان اشاره کرده اند و نوشته اند که رژیم حاکم بر این کشور به دلیل مشکلات موجود اقتصادی، در آینده با چالش مواجه می شود و این روزها هم سعی دارد روابط خود با غرب، روسیه و ایران را تنظیم کند.
آمریکایی در ارزیابی شرایط سوریه نوشته اند که در میدان نبرد، ابتکار عمل در دست ارتش این کشور است ولی دمشق و مخالفان در سال 2017 به راهکار سیاسی برای خاتمه بحران، دست نخواهند یافت.
در ادامه بخش سوریه می خوانیم: «ایران مشاوره نظامی، رزمنده، تسلیحات، سوخت و شبه نظامیان شیعه (برای جنگ سوریه) تأمین می کند. حزب الله لبنان هم رزمنده (برای نبرد در سوریه) تأمین می کند و در عین حال به کنترل مرز لبنان و سوریه کمک می کند.»
یک فصل کامل از بخش تهدیدهای منطقه ای به «ایران» اختصاص داده شده است.
در این بخش می خوانیم: «جمهوری اسلامی ایران کماکان تهدیدی برای منافع ملی آمریکاست؛ دلیل این مطلب، حمایت ایرانیان از تروریست ها و شبه نظامیان مخالف آمریکا، رژیم اسد، شورشی های حوثی یمن و همچنین بسط قابلیت های نظامی پیشرفته توسط این کشور است. به رغم حمایت مشروط رهبر عالی ایران (آیت الله) خامنه ای از برجام، وی به شدت نسبت به مقاصد ایالات متحده بی اعتماد است.»
آمریکایی ها در ادامه ارزیابی خود از استراتژی رهبر معظم انقلاب نوشته اند: «رهبر ایران بر خنثی کردن نفوذ آمریکا و اسرائیل متمرکز است؛ حوزه دیگ تمرکز وی، مقابله با آن چیزی است که ایرانی ها با عنوان تلاش سعودی ها برای تقویت افراطی گرایی در میان سنی مذهب ها در مقابله با ایران و جوامع شیعه منطقه از آن یاد می کنند.»
آمریکایی ها از نیروی دریایی سپاه هم به عنوان یک خطر نام برده اند.
نظر شما :