رئیسجمهور جدید کرهجنوبی: برای سفر به کره شمالی آمادهام
رئیس جمهور جدید کره جنوبی امروز (چهارشنبه) اعلام کرد، آماده است تحت شرایط مناسب به کره شمالی سفر کرده و درباره جاه طلبی های اتمی و موشکی پیونگ یانگ با این کشور مذاکره کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، موضع نرم تر مون جائه این، رئیس جمهور جدید کره جنوبی نسبت به کره شمالی می تواند باعث ایجاد اختلاف با واشنگتن شود که همزمان با تلاش ها برای تنظیم سیاستی تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ، دائما بین تهدیدات نظامی و مذاکره در حال تغییر نظر است.
مون جائه این، در جریان سخنرانی در مراسم تحلیفش گفت: من با آمریکا، متحد ارشدمان و چین، شریک تجاری ارشد کشورمان درخصوص ادامه استقرار سیستم دفاع موشکی "تاد" در جنوب کشور مذاکراتی "صادقانه ای" برگزار خواهم کرد.
مون جائه این چند ساعت پس از اعلام پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری کره جنوبی در سخنرانی در مجمع ملی متعهد شد تا در بحبوحه افزایش نگرانی ها نسبت به توسعه برنامه ای موشکی و تسلیحات اتمی کره شمالی برای دستیابی به صلح در شبه جزیره کره تلاش کند.
وی افزود: من به سرعت برای حل این بحران امنیت ملی دست به کار خواهم شد. اگر لازم باشد برای صلح شبه جزیره کره به هر کشوری سفر خواهم کرد. من فورا به واشنگتن، پکن و توکیو خواهم رفت. اگر شرایط مهیا شود به پیونگ یانگ نیز سفر خواهم کرد.
رئیس جمهوری جدید پس از ادای مراسم سوگند عازم کاخ آبی شد اما گفته است دفتر کار خود را به مرکز سئول منتقل خواهد کرد
حزب دموکراتیک کره جنوبی ارتباط نزدیکی با اتحادیه های کارگری دارد و مون با برنامه ای شامل تلاش برای کاهش تنش با کره شمالی، تصویب قوانینی برای اصلاح ساختار موسسات تجاری و صنعتی و افزایش هزینه دولت به منظور تسریع رشد اقتصادی وارد مبارزات انتخاباتی شد. بسیاری از موسسات تجاری و صنعتی بزرگ کره جنوبی به شکل شرکت های خانوادگی آغاز به کار کردند اما به گفته منتقدان، با وجود گسترش قابل توجه دامنه فعالیت خود، هنوز هم همان طرز تفکر بر آنها تسلط دارد و مانع از شفافیت و نظارت دقیق بر آنها می شود.
مون در سخنانی که در مراسم ادای سوگند خود ایراد کرد گفت "فکر من انباشته از طرح های مختلف برای ورود به جهانی نو همراه با وحدت و همزیستی است." او با اعلام اینکه دفتر ریاست جمهوری را از محل کنونی آن به مرکز سئول، پایتخت، انتقال خواهد داد گفت که این نخستین اقدام او برای "ایجاد یک ریاست جمهوری شفاف، باز و خواهان ارتباط با همگان است." معمولا رئیسان جمهوری کره جنوبی از مجتمع موسوم به "کاخ آبی" به عنوان دفتر کار و محل اقامت خود استفاده می کنند.
رئیس جمهوری جدید کره همچنین وعده داد که در انتصاب مقامات دولتی، تنها براساس شایستگی و توانایی افراد تصمیم خواهد گرفت و حمایت یا عدم حمایت آنان از خود در جریان مبارزات انتخاباتی را معیار گزینش افراد قرار نخواهد داد.
در زمینه سیاست خارجی، مون جائه-این گفت که رسیدگی به برنامه هسته ای کره شمالی را در اولویت قرار می دهد و همچنین مساله استقرار شبکه دفاع ضد موشکی آمریکایی تاد در کره جنوبی را حل و فصل خواهد کرد.
استقرار شبکه موشکی آمریکایی با هدف مقابله با خطر حمله موشکی و اتمی کره شمالی و در نهایت، بلااثر کردن برنامه های موشکی و هسته ای آن کشور در کره جنوبی مستقر شده اما ناخرسندی و انتقاد چین را در پی آورده است. مقامات چینی گفته اند فعالیت رادارهای ردیاب این شبکه می تواند بر کارکرد تجهیزات نظامی آن کشور تاثیر منفی بگذارد اما به گفته ناظران، نگرانی اصلی چین این است که وجود دفاع شبکه ضد موشکی در کره جنوبی به معنی کاهش برتری نظامی چین در منطقه است. در واکنش به این توافقنامه، چین به شهروندان خود توصیه کرده به عنوان گردشگر به کره جنوبی سفر نکنند و این تصمیم به صنعت گردشگری کره جنوبی آسیب جدی رسانده است.
مون در جریان مبارزات انتخاباتی گفته بود که توافقنامه موشکی کره جنوبی و آمریکا نباید دست و پای دولت بعدی در زمینه سیاست خارجی را ببندد.
رئیس جمهوری جدید کره جنوبی در نخستین اقدام خود با رئیس مجلس و رهبر حزب مخالف در پارلمان ملاقات کرد و وعده داد که برای پیشرفت کشور، با احزاب مخالف همکاری خواهد کرد. وی گفت که اطلاعات مهم در زمینه امنیت ملی را در اختیار احزاب مخالف هم قرار خواهد داد تا "با توسل به خرد جمعی" مشکلات را حل و فصل کند.
مون جائه این که فرماندهی کل قوا را برعهده گرفته تماسی از ژنرال "لی سان جین"، رئیس ستاد کل ارتش کره جنوبی دریافت کرد که وی را درخصوص آمادگی های نظامی کشورش علیه کره شمالی مطلع ساخت.
وی سپس نامه ای پر مهر از جانب صدها تن از ساکنین سئول را دریافت کرد که پیروزی اش را تبریک گفته بودند.
حزب دموکراتیک به رهبری مون جائه این تنها ۱۲۰ کرسی در مجمع ملی دارد که به طور کلی شامل ۳۰۰ کرسی است در نتیجه برای پیشبرد سیاست های کلیدی اش به حمایت گسترده تری نیاز دارد.
در همین حال رهبران چین و ژاپن در پیامی این پیروزی را به مون جائه این تبریک گفتند.
مون جائه این که بدون گذراندن دوره گذار دو ماهه به طور فوری وظایف ریاست جمهوری را برعهده گرفته ابتدا باید به وزرای کابینه پارک گئون های، رئیس جمهور استیضاح شده این کشور تکیه کند اما انتظار می رود که فورا آنها را جایگزین کند.
براساس نتیجه اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات ملی مون جائه این توانست در این انتخابات ۴۱ درصد آرا را از آن خود کند در حالی که هونگ جون پیو، رقیب محافظه کارش تنها ۲۴ درصد از آرا را از آن خود کرد.
نظر شما :