مرکل:‌ در انتقاد از ترکیه حق با ماست

۱۴ اسفند ۱۳۹۵ | ۲۳:۰۸ کد : ۱۹۶۷۵۹۴ سرخط اخبار

صدراعظم آلمان در سفر به تونس اعلام کرد، با این کشور در زمینه برداشتن گام های مشخص برای تعجیل در اتخاذ تدابیر اخراج آوارگان غیرقانونی به شمال آفریقا به توافق رسیده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه مصری الیوم السابع، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با الباجی قائد السبسی، رئیس جمهوری تونس گفت: ما با تونس برای بازگشت ۱۵۰۰ مهاجر تونسی از آلمان که ماندن آن ها در کشور ما قانونی نیست، توافق کرده ایم.

مرکل گفت: کسانی که بخواهند داوطلبانه بازگردند از کمک ما برخوردار خواهند شد و دولت آلمان ۱۵ میلیون یورو به این کار اختصاص داده است.

وی افزود: همچنین توافق شده به درخواست های شناسایی که آلمان درخواست کرده ظرف ۳۰ روز پاسخ داده شود. آلمان به تونس کمک خواهد کرد سیستم ثبت نام کلی را ایجاد و اسناد هویتی جایگزین را در کمتر از یک هفته صادر کند.

السبسی نیز اعلام کرد که تونس هیئتی را برای اطمینان یافتن از هویت های این افراد به آلمان می فرستد.

وی گفت: این توافق لطمه ای به حاکمیت تونس یا کشور دیگری نمی زند و شامل ۱۵۰۰ تونسی است. اقدامات لازم در کنسولگری تونس در آلمان برای تسریع در این روند اتخاذ خواهد شد.

در پی حمله یک تونسی به نام انیس العامری به بازاری در برلین که به کشته شدن ۱۲ تن منجر شد، تنشی در روابط میان آلمان و تونس ایجاد شد.

مرکل پیشتر به تونس ابلاغ کرده بود که روند اخراج تونسی هایی را که با درخواست پناهندگی آن ها مخالفت شده، تسریع خواهد کرد.

صدراعظم آلمان درباره اختلافات با تونس درباره امکان ایجاد اردوگاه هایی برای استقبال از آوارگان در شمال آفریقا نیز گفت: این مساله به این مربوط نمی شود که افراد غیرتونسی به آنجا انتقال یابند. آلمان تونس را در تامین امنیت مرزها و دفاع از سواحلش حمایت خواهد کرد.

وی تصریح کرد: هدف ما تحقق همکاری با کشورهای دوست برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی است. وزارت کشور آلمان و تونس درباره تبادل اطلاعات در صورت وجود تهدید تروریستی همکاری و هماهنگی خواهند داشت.

از سوی دیگر، مرکل با بیان اینکه از تجربه دموکراسی در این کشور خرسند بوده و خواهان ادامه اصلاحات در تونس است، اعلام کرد که کمک هایی به ارزش ۲۵۰ میلیون یورو را به پروژه های توسعه ای در داخل کشور تونس اختصاص خواهد داد.

وی همچنین طرح تونس، مصر و الجزایر برای حل بحران لیبی را ستود.

مرکل در بخش دیگری از اظهاراتش به مساله لیبی پرداخت و گفت: اوضاع سیاسی کنونی لیبی دشوار است اما تحقق ثبات با توجه به ارتباطی که با پرونده مهاجرت به اروپا دارد، مهم است.

السبسی نیز روابط تاریخی میان تونس و لیبی را ستود و گفت: امنیت تونس بخشی از امنیت لیبی است و این مساله همکاری و کمک را می طلبد.

رئیس جمهوری تونس گفت: تونس مخالف راهکارهای نظامی است و به حل سیاسی بحران لیبی بدون مداخله خارجی کمک می کند. اتحادیه اروپا در کمک به این طرح به نقش خود عمل می کند.

السبسی از مسئولان اروپایی خواست برای حل بحران لیبی تلاش کنند.

همچنین از دیگر مواضعی که مرکل در تونس به آن پرداخت، اتهامات آنکارا بود.

وی گفت: ما اتهامات آنکارا را در زمینه مداخله کشورمان بعد از لغو دو تجمع در حمایت از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در آلمان را رد می کنیم و در مقابل می گوییم که در ترکیه علیه مطبوعات محدودیت هایی اعمال می شود.

مرکل تصریح کرد: اوضاع حقوقی در آلمان به این ترتیب است که ما نظام فدرالی داریم و شهرک ها و مناطق اختیارات خاص خود را دارند و این وضعیت دولت فدرال است. درباره تجمع ها نیز مجوز آن را خود آن مناطق صادر می کنند.

وی با اشاره به بازداشت خبرنگار روزنامه دی ولت در ترکیه افزود: ما به اصل دفاع از آزادی مطبوعات در آلمان پایبندیم و به اعتقاد من ما در انتقاد از هر گونه محدودیتی علیه رسانه ها در ترکیه محق هستیم. آزادی بیان در مورد دنیز یوجل نقض شده است.


نظر شما :