تلاش شکست‌خورده واشنگتن برای ایجاد ائتلاف میان رژیم های عربی منطقه

ایران ائتلاف سنی منطقه را له خواهد کرد

۱۰ اسفند ۱۳۹۵ | ۲۱:۳۰ کد : ۱۹۶۷۴۷۴ اخبار اصلی آمریکا خاورمیانه
عربستان سعودی حتی توان آن را ندارد که نیروهای ضعیف و نامجهز حوثی در یمن را شکست دهد، حال در چنین شرایطی مقامات سعودی چگونه می توانند با ارتش آموزش دیده و بسیار مجهز ایران که از حمایت و پشتیبانی های کامل و همه جانبه روسیه برخوردار است، مقابله کند؟
ایران ائتلاف سنی منطقه را له خواهد کرد

نویسنده: رودی پانکو

دیپلماسی ایرانی: اخیراً خبری به گوش رسید مبنی بر این که واشنگتن تلاش دارد برای مقابله با ایران، ائتلافی از کشورهای سنی منطقه تشکیل دهد. این خبر از آن دست اخباری است که هر فرد عاقلی را به خنده وا می دارد.

برای شروع تنها کافی است چشمان خود را ببندید و ناتو را تصور کنید. آیا شما هم می توانید هیولای عظیم، بی فایده و بی کفایتی را ببینید که حتی فرق میان یک جشن عروسی و صدای انفجار تروریستی را نمی داند؟ حالا ذهنتان را از تصور ناتو پاک کنید و این بار اتحادی همچون ناتو را تصور کنید که از کشورهایی همچون مصر، اُردن، عربستان سعودی و امارات متحده عربی تشکیل شده است. حالا تصور کنید که این ائتلاف شکست خورده قرون وسطایی تنها یک مأموریت ویژه دارد و آن تحریک ایران و آغاز جنگ با این کشور است. این موضوع چندان دور از ذهن نیست و بعید به نظر نمی رسد. واشنگتن بالاخره فهمید که با وجود سال ها تبلیغات خستگی ناپذیر در به تصویر کشیدن ایران به عنوان تهدیدی وجودی برای بشریت و به خصوص اسرائیل، مردم آمریکا کوچکترین علاقه ای به شروع جنگ با ایران ندارند.

مقامات واشنگتن تمام راه های موجود را در طی این سال ها امتحان کرده اند، حتی با یک سرچ ساده در گوگل می توان لابی گری های آنها برای ایجاد اتهاماتی علیه ایران را یافت. اما کمی صبر کنید! شاید ائتلاف سنی قرون وسطایی آمریکا بتواند از پس ایران برآید؟! پس دوستان و متحدان به چه دردی می خورند؟ اما ایران سوریه نیست. ایران حتی از مقابله و رویارویی با 1000 گروه قومی و مذهبی متفاوت نیز واهمه و هراسی ندارد. ایران کشور پرافتخاری است که تاریخچه ای طولانی در زمینه مبارزه با چاپلوسان خارجی دارد. شاید در حدود 10 سال پیش، اتحاد کشورهای عربی برای مقابله و جنگ با ایران یک فاجعه تمام عیار تلقی می شد، اما امروز چطور؟ جنگ با ایران آن هم در شرایط کنونی خودکشی است. در حال حاضر، روسیه یک متحد سیاسی و نظامی قابل اعتماد و مطمئن برای ایران است و ایده واشنگتن برای انداختن اختلاف و فاصله میان مسکو و تهران بسیار مضحک و خنده آور است. در صورت بروز جنگ و درگیری میان کشورهای سنی منطقه و ایران، بدون شک روسیه از هیچ اقدامی فروگذار نکرده و هر آن چه در توان دارد را برای به کمک به ایران و شکست کشورهای سنی متعصب منطقه انجام خواهد داد. روسیه برای اقداماتی چون دخالت نظامی در سوریه و اتحاد با ایران تنها یک دلیل دارد و آن این است که اگر واشنگتن بتواند بر منطقه خاومیانه چیره شود، بدون شک هدف بعدی آنها روسیه خواهد بود.

گذشته از همه اینها، در حال حاضر سامانه های دفاع موشکی S-300 روسیه در ایران مستقر شده است. در کنار این مسئله باید این را هم در نظر داشت که عملیات نظامی معجزه آسای ایران و روسیه در سوریه موجب شد تا ورق جنگ در این کشور و در کمتر از یک سال برگردد. این همکاری و مشارکت نظامی میان ایران و روسیه تجربه ای ارزشمند است که می توان در صوت جنگ احتمالی ائتلاف عربی با ایران از آن استفاده کرد. حال برای لحظه ای تصور کنید که روسیه از واشنگتن بخواهد تا گروه حزب الله لبنان را به عنوان بخش مهمی از تلاش های کنونی جهت مقابله با گروه تروریستی داعش به رسمیت بشناسد؛ حزب الله؟! حتی فکر این موضوع نیز رعشه بر اندام رژیم اسرائیل و شهروندانش می اندازد. حال به این تصور این را هم اضافه کنید که چند روز پیش «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ان تی وی» روسیه گفته بود: «آمریکا باید حزب الله که با داعش مبارزه می کند را به رسمیت بشناسد.»

در چنین شرایطی چرا مردم باید نگران باشند که مسکو تهران را رها کند؟! ایران برای روسیه به مثابه جام مقدسی است که پر است از فرصت های تجاری سودآور و همکاری های امنیتی. اگر یک حقیقت محض در رابطه با سوریه و جنگ هفت ساله این کشور وجود داشته باشد آن این است که واشنگتن دوست دارد تا شرایط وخیم در کشورهایی که توان دفاع از خود ندارند را وخیم تر کند، اما زمانی که قدرت بزرگی همچون روسیه پا به میدان می گذارد، آمریکایی ها پا به فرار گذاشته و اوضاع را به حال خود رها می کنند. آن چه مسلم است این است که حتی با حمایت های کامل و هم جانبه آمریکا و اسرائیل (البته اسرائیل برای حفظ ظاهر هم که شده در سایه باقی خواهد ماند)، ائتلاف کشورهای سنی منطقه شامل عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی آن چنان شکستی از ایران خواهند خورد که هیچ گاه آن را فراموش نخواهند کرد.

آخرین و در عین حال جالب ترین نکته در رابطه با بلوک "ضد ایرانی" این است که این ائتلاف از استبدادی ترین کشورهای روی زمین تشکیل شده است که ویژگی های آنها در ضد زن بودن، ضد دموکراتیک بودن و در حقیقت ضد همه چیز بودن زبانزد خاص و عام است. خنده دارترین نکته این ائتلاف آن است که واشنگتن ادعا می کند رژیم هایی چون عربستان سعودی و قطر برای حفظ دموکراسی منطقه خاورمیانه سودمند هستند که می خواهند با ایران مقابله کرده و رو در روی این کشور بایستند. البته ائتلاف قرون وسطایی و متوسط کشورهای سنی منطقه تلاش خواهد کرد تا با تقلید از مُدل ناتو، در ابتدا ایران را با پایگاه های نظامی و دفاعی خود محصور و احاطه کرده و سپس اقدامات تحریک آمیز و حتی تحریم ها را آغاز کنند. اما هیچ یک از این اقدامات اثری نخواهند داشت. ایران عراق، لیبی یا سوریه نیست و در حال حاضر نیز از حمایت و پشتیبانی های همه جانبه روسیه برخوردار است. اگر واشنگتن هوشمند بود باید این موضوع را در نظر می گرفت.

منبع: راشا اینسایدر/ مترجم: زهره شهریاری

کلید واژه ها: کشورهای سنی منطقه ناتو ائتلاف عربي قدرت نظامي ايران اتحاد ايران و روسيه خاورميانه ایالات متحده ی آمریکا


نظر شما :