بازداشت نخست وزیر سابق نروژ به دلیل سفر به ایران
نخست وزیر پیشین نروژ به دلیل مسافرت به ایران در فرودگاهی در آمریکا برای مدتی بازداشت شد.
به گزارش ایسنا، کیل مگنه بوندویک، که بین سال های ١٩٩٧ تا ٢٠٠٠ و ٢٠٠١ تا ٢٠٠٥ نخست وزیر نروژ بود، روز سه شنبه این هفته از اروپا به آمریکا پرواز کرد اما پس از ورود به فرودگاه دالس در ایالت ویرجینیا، اجازه خروج از فرودگاه را نیافت و برای مدتی تحت بازداشت ماموران مهاجرتی بود.
روزنامه وردن گانگ، چاپ نروژ نوشته است که بوندویک به مدت یک ساعت در فرودگاه عملا در بازداشت قرار گرفت "و دلیل آن وجود مهر ورود به ایران در گذرنامه او بود." این سفر حدود یک سال پیش و در ارتباط با کنفرانسی در مورد خشونت و افراطگرایی در ایران انجام شده بود.
این روزنامه می افزاید که دلیل سفر نخست وزیر سابق نروژ به آمریکا شرکت در یک همایش بوده است.
همچنین، تلویزیون وی جی ال ای وابسته به شبکه تلویزیونی ای بی سی آمریکا در گزارشی در همین زمینه گفته است که کیل مگنه بوندویک پس از ورود به فرودگاه دالس اجازه نیافت فورا محل فرودگاه را ترک کند و حدود یک ساعت عملا در بازداشت ماموران مهاجرتی بود. در این مدت، او را همراه با تعدادی مسافر از کشورهای خاورمیانه و آفریقا در اتاقی نگه داشتند.
به گزارش بی.بی.سی نخست وزیر پیشین نروژ به این ایستگاه تلویزیونی گفته است که "من نگرانی این کشور از ورود تروریست ها را درک می کنم اما پس از اینکه ماموران مهاجرت گذرنامه دیپلماتیک مرا دیدند و متوجه شدند که من نخست وزیر پیشین یک کشور متحد و دوست آمریکا هستم، باید به من اجازه می دادند فورا از فرودگاه خارج شوم، اما چنین نکردند."
خبرنگار تلویزیون وی جی ال ای گذرنامه کیل مگ بوندویک را دیده که در آن مهر ورود به ایران در سال ٢٠١٤ دیده می شود. بوندویک که رئیس مرکز صلح و حقوق بشر اسلو است گفته که در آن سال به منظور سخنرانی در یک کنفرانس به ایران رفته بود.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، بوندویک گفته است که مشکلی که هنگام ورود به فرودگاه دالس برای او پیش آمد به فرمان جدید دونالد ترامپ در مورد ممنوعیت ورود شهروندان چند کشور ارتباطی ندارد بلکه نتیجه قانونی است که در سال ٢٠١٥ توسط کنگره آمریکا تصویب شد و به امضای باراک اوباما رسید.
این قانون در پی حملات تروریستی در پاریس و کالیفرنیا تصویب شد و محدودیت هایی را نه تنها برای شهروندان تعدادی از کشورها از جمله ایران، بلکه برای تمام کسانی را که به این کشورها سفر کرده بودند ایجاد کرد. براساس اطلاعیه وزارت امنیت داخلی آمریکا صدور ویزا و ورود این قبیل مسافران به شکل مورد به مورد بررسی می شود.
اداره گمرکات و حفاظت مرزی آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره ماجرای ورود بوندویک گفته است که این سازمان از ابراز نظر درباره موارد خاص خودداری می کند.
نظر شما :