کودتای اردوغان علیه رسانهها
در تازه ترین واکنش دولت ترکیه به کودتای نافرجام این کشور، روزنامه رسمی دولت گزارش کرده سه خبرگزاری، ۴۵ روزنامه و ۱۶ شبکه تلویزیونی و ۱۵ مجله توقیف شده اند.
به گزارش بی بی سی، همزمان گزارش شده ۱۶۰۰ ارتشی هم به اتهام مشارکت در کودتا اخراج شده اند که در میان آنها نام ۱۴۹ نفر از فرماندهان نیروی زمینی، هوایی و دریایی وجود دارد.
امروز همچنین گزارش شد که ۴۷ روزنامه نگار ترک هم تحت تعقیب قضایی قرار گرفته اند.
این در حالی است که شبکه ترکی رسانه آمریکایی سی.ان.ان حتی خبر از توقیف ۱۳۰ رسانه داده است.
توقیف فله ای رسانه ها در ترکیه در حالی صورت می گیرد که پیش از کودتای پانزدهم ژوئیه (۲۵ تیر) هم بسیاری از رسانه های منتقد، آقای اردوغان را به مقابله با 'آزادی بیان' متهم کرده بودند.
حکم دادگاه در مورد انتقال مدیریت و سرپرستی روزنامه زمان که اکنون بسیاری از روزنامه نگاران آن در فهرست تحت تعقیب دولت قرار گرفته اند، چند ماه پیش از کودتا (مارس ۲۰۱۶) روی داد.
پاییز سال گذشته هم ماموران امنیتی ترکیه به دفاتر دو شبکه تلویزیونی ترک و بوگون ریختند و مانع از ادامه پخش آنها شدند.
در آن زمان هم نزدیکی به فتح الله گولن، چهره مذهبی-سیاسی مخالف دولت، به عنوان علت اصلی تعطیلی این دو شبکه تلویزیونی گزارش شد.
رجب طیب اردوغان، طراح اصلی کودتا را فتح الله گولن معرفی می کند اما گولن که در آمریکا به سر می برد این اتهام را رد می کند.
بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز در مورد آزادی رسانه ها، ترکیه پیش از وقوع کودتای دو هفته گذشته هم در میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۴۹ آزادی رسانه ها قرار داشت.
در همین حال گزارش شده دولت ترکیه امروز ۱۶۸۴ نفر از پرسنل ارتش را هم اخراج کرده است.
بنا بر گزارش ها، در میان اخراج شدگان از ارتش ۸۷ درجه دار نیروی زمینی، ۳۰ درجه دار نیروی هوایی و ۳۲ درجه دار نیروی دریایی قرار دارند.
ساعتی پیش همچنین خبری در ارتباط با گفتگوی تلفنی میان وزیرخارجه ترکیه و بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد منتشر شد.
بنا بر این گزارش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این گفتگو از دولت ترکیه خواسته با ارایه سریع تر مدارک به مراجع قضایی، بازداشت شدگان مرتبط با کودتا هر چه زودتر با استفاده از حقوق قانونی خود در دادگاه حاضر شوند.
دولت رجب طیب اردوغان، پس از شکست کودتا، اقدمات گسترده ای را برای برخورد با کسانی که مدعی است با "کودتاچیان" مرتبط بوده اند، به اجرا گذاشته است.
امروز ارتش اعلام کرد ۸۶۵۱ نفر از نیروهای مسلح رسمی این کشور در اجرای کودتا مشارکت داشته اند.
بنا بر گزارش مقام های ارتش، کودتاچیان همچنین ۳۵ هواپیما، ۳۷ هلی کوپتر، ۷۴ تانک و سه کشتی جنگی هم در اختیار داشته اند.
بنا بر اطلاعیه ارتش ترکیه، علاوه بر حدود ۹ هزار عضو نیروهای مسلح، ۱۶۷۶ نیروی غیر رسمی و سرباز و ۱۲۱۴ نیروی در حال آموزش و دانشجوی ارتشی در اجرای کودتای ۲۵ تیر شرکت کرده اند.
نظر شما :