در خلال مذاکرات حملات سایبری علیه ایران کاهش یافت
یک مقام اسرائیلی اذعان کرد، در دوران مذاکرات هسته ای ایران با 1+5، حملات سایبری علیه این کشور کاهش یافته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، یک روز بعد از انتشار خبری درباره فیلم مستند «روزهای صفر»، ساخته «آلکس گیبنی»، کارگردان مشهور آمریکایی درباره عملیات سایبری مشترک آمریکا و اسرائیل علیه زیرساخت های نظامی و غیرنظامی ایران، یک مقام اسرائیلی اظهار داشت: « در دوران مذاکرات هسته ای، حملات سایبری کاهش یافت».
به نوشته روزنامه هاآرتص، این مقام اسرائیلی که نامی از وی بیان نشده، گفته: «اگر می خواهید سر بزنگاه قدرت به دست آورید، باید قدرتمند باشید و اسرائیل یک قدرت سایبری است».
وی افزود: «سال گذشته حملات سایبری کمتری در سراسر جهان صورت گرفته است که شاید به خاطر توافق هسته ای ایران باشد».
اظهارات این مقامات اسرائیلی یک روز بعد از آن بیان شد که خبر رسید مستند تازه ای به نام «روزهای صفر»، ساخته «آلکس گیبنی»، کارگردان مشهور آمریکایی قرار است هفته جاری نمایش داده شود؛ مستندی که نشان می دهد پروژه خرابکارانه «استاکس نت» برای حمله به تأسیسات هسته ای نطنز، بخشی از عملیات سایبری گسترده تر مشترک اسرائیل و آمریکا برای انجام اقدامات خرابکارانه در زیرساخت های نظامی و غیرنظامی ایران بوده است.
این مستند آمریکایی نشان می دهد واشنگتن در این عملیات خرابکارانه به زیرساخت های نظامی و غیرنظامی ایران نفوذ کرده تا با استفاده از رشته ای از عملیات های جاسوسی کشور را با عملیاتی غافلگیرانه از کار بیندازند.
فیلم «روزهای صفر» نشان خواهد داد که این حملات هکری که با اسم رمز «نیترو زئوس» انجام شده اند نیروگاه برق، زیرساخت های حمل و نقل و پدافندهای هوایی را هدف قرار داده اند.
فیلم «آلکس گیبینی»، کارگردان برنده جایزه اسکار قرار است روز چهارشنبه در جشنواره فیلم برلین به نمایش در آید.
«گیبینی» ادعا کرده بدافزار «استاکس نت» که موفق به تخریب یکی از 5 دستگاه سانتریفیوژ مورد استفاده در برنامه هسته ای شده تنها یکی از بخش های مجموعه ای بزرگ تر از عملیات ها بوده که علیه ایران سازمان دهی شده است.
کارگردان با استناد به دست کم 5 منبع نظامی یا اطلاعاتی آمریکا که درباره این برنامه های آگهی مستقیم داشته اند، ادعا می کند:
- هکرهای آمریکایی از «مرکز عملیات راه دور» در شهر «فورت مید»، ایالت «مریلند» توانسته اند در مجموعه ای وسیع از زیرساخت های حیاتی ایران نفوذ کنند و آماده راه اندازی حملاتی کارساز در کنار عملیات نظامی بوده اند.
- برخی در داخل وزارت خارجه و آژانس امنیت ملی آمریکا درباره قانونی و اخلاقی بودن برخی از این عملیات ها که با خطر ناتوان کردن زیرساخت های شهری و نظامی همراه بوده، ابراز نگرانی کرده اند.
- اسرائیل ویروس استاکس نت که برای حمله به تأسیسات هسته ای ایران طراحی شده بود را با هدف تهاجمی تر کردن اصلاح کرد و سپس به صورت یکجانبه، نسخه جدید آن را به کار گرفت. همین نسخه بود که پژوهشگران موفق به کشف آن شده و توانستند رد سازمان های اطلاعاتی واشنگتن و تل آویو را در آن ببینند.
- برای حملات استاکس نت علیه برنامه هسته ای ایران از اطلاعات سازمان «ستاد ارتباطات دولت انگلیس» استفاده شده است.
استاکس نت، نام بدافزاری است که محققان امنیتی آن را در سال 2010، بعد از حمله به تأسیسات هسته ای ایران کشف کردند.
این بدافزار، به طرز پی سابقه ای پیچیده بود و چهار «حملهٔ روز صفر» را شامل می شد.
منظور از «حملهٔ روز صفر» نوعی حمله یا تهدید رایانه ای است که از یک آسیب پذیری در یک نرم افزار کاربردی که تا پیش از آن ناشناخته بوده است بهره جویی می کند. در واقع، «روز صفر» به معنای آن است که نویسندگان نرم افزار مورد حمله، برای شناسایی آن آسیب و رفع آن «صفر روز» فرصت داشته اند.
نظر شما :