وزارت خارجه: دیپلماتهایمان هنوز در عربستان هستند
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد : عربستان سعودی نه تنها منافعش بلکه حیاتش را در ادامه تنش و درگیری می داند.
به گزارش ایسنا، حسین جابرانصاری در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران در ادامه افزود: عربستان سعودی سعی می کند مجموعه مشکلات داخلی اش را هم از طریق فرافکنی و صادر کردن آن به خارج از عربستان حل کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه متأسفانه شاهد برخورد تند، سرکوب و اعدام با خواسته های اصلاحی و آزادی خواهانه در عربستان هستیم، گفت: عربستان سعودی نه تنها منافع خود را بلکه حیات خود را در ادامه تنش ها و درگیری ها می داند. نمونه این اقدام را در گردن زدن و اعدام شهید آیت الله نمر الباقر النمر می بینیم. همه این اقدامات حاکی از آن است که عربستان سعودی در حالی که خود را در انواع بحران های داخلی و بیرونی می بیند سیاستی مبتنی بر افزایش تنش و درگیری در منطقه دنبال می کند.
وررود به سفارت عربستان اولین اتفاقی نیست که در دنیا در مورد نمایندگی های دیپلماتیک می افتد
جابرانصاری با اشاره به ورود برخی افراد به سفارت عربستان در کشورمان و نمایندگی های این کشور، گفت: این اقدام اولین اتفاقی نیست که در دنیا در مورد نمایندگی های دیپلماتیک می افتد.
وی ادامه داد: آنچه اهمیت دارد این است که دولت میزبان به تعهدات قانونی خود بر اساس کنوانسیون های بین المللی عمل کند و جمهوری اسلامی ایران به وظایف خود در این زمینه برای کنترل امواج احساسات گسترده مردمی که به وجود آمده عمل کرده است.
ایران متعهد به حفظ امنیت اماکن دیپلماتیک و دیپلمات ها براساس کنوانسیون های بین المللی است
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با تأکید بر اینکه ایران متعهد به حفظ امنیت اماکن دیپلماتیک و دیپلمات ها براساس کنوانسیون های بین المللی است، خاطرنشان کرد: با این وجود عربستان سعودی به دلیل اینکه حیات خود و منافعش را در بحران آفرینی می بیند از این موضوع هم به عنوان بهانه ای برای افزایش تنش و درگیری استفاده کرده است.
وی گفت: فکر می کنیم که جامعه بین المللی، کشورهای منطقه و جهان با اتخاذ سیاست های مناسب به عربستان سعودی اجازه نخواهند داد که تنش آفرینی و درگیری ها را در منطقه ادامه دهد چرا که این روند باعث بی ثباتی و ناامنی در منطقه شده است. در همین راستا به نظر نمی رسد که آنها بتوانند همین سیاست ها را دنبال کرده و به نتایج اسفناکی بیش از آنکه تاکنون رسیده اند برسند.
دیپلمات های ما هنوز از عربستان خارج نشده اند
وی با بیان این که دیپلمات های ما هنوز از عربستان خارج نشده اند، افزود: به آن ها 48 ساعت فرصت داده شده و در حال حاضر در حال انجام ترتیبات لازم برای انتقال محترمانه آن ها به داخل کشور هستیم.
ایران در مسیر سیاست تنش آفرینی عربستان حرکت نمی کند
وی با اشاره به اقدام شب گذشته عربستان جهت قطع روابط دیپلماتیک با تهران سیاست های عربستان در منطقه و عرصه ی بین المللی را انزوا طلبانه و در راستای تنش آفرینی عنوان کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در مسیر سیاست تنش آفرینی عربستان حرکت نمی کند و نیازی به تنش آفرینی و درگیری برای خود در عرصه ی سیاست داخلی و خارجی احساس نمی کند.
جابرانصاری در این نشست مطبوعاتی که بیشتر سوالات مربوط به تحولات رابطه ایران و عربستان بود در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دستگاه دیپلماسی کشور چه اقداماتی را انجام خواهد داد که از تکرار وقایعی همچون اتفاقی که در روز شنبه در برابر سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد رخ داد جلوگیری کند،گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه خود را متعهد به رعایت تعهدات بین المللی بر اساس کنوانسیون های بین المللی در راستای حفظ امنیت مکان های دیپلماتیک و دیپلمات ها می دانند و در این رابطه فعالیت و تلاش می کند.
وی ادامه داد: در رابطه با اتفاقات اخیر هم وزارت خارجه و هم دیگر نهادهای قانونی کشور از جمله نهادهای انتظامی و قضایی تدابیر لازم را برای کنترل حادثه اتفاق افتاده و برخورد قانونی با متخلفانی که از حدود قانونی خارج شده اند اتخاذ کرده اند و ما با صراحت و قاطعیت اعلام می کنیم که ایران نسبت به حفظ حرمت و مراعات قواین بین المللی برای حفاظت از کلیات مراکز دیپلماتیک اقدامات لازم را به صورت طبیعی انجام داده و خواهد داد.
عربستان زمانی اعلام قطع رابطه کرد که هیچ گونه تهدیدی متوجه دیپلمات های سعودی نبوده است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به اقدام شب گذشته عربستان گفت: اقدام عربستان هنگامی رخ داد که همه ی امور تحت کنترل بود و هیچگونه تهدیدی متوجه دیپلماتهای سعودی نبوده است.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان با تاکید بر اینکه دولت عربستان به دنبال بهانه جویی برای ادامه سیاست های نابخردانه خود در راستای افزایش تنش در منطقه است ادامه داد : ایران ضمن اتخاذ تدابیر لازم، پیگیری و رایزنی های دیپلماتیک مناسب با دیگر کشورهای جهان و منطقه انجام داده که این سیاست مبتنی بر تخریب و ویرانی عربستان، امکان موفقیت را پیدا نکند.
عربستان به سمت انزوای بیشتر حرکت می کند
جابرانصاری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که به نظر می رسد بر اساس اخبار منتشر شده عربستان سعودی در تلاش است که سیاست خود در ارتباط با ایران را به دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تحمیل کند و ایران در راستای عدم تاثیرپذیری کشورهای منطقه از این سیاست چه تدابیری را اتخاذ کرده است، خاطرنشان کرد: عربستان سعودی به دلیل حمایت از تروریست و جریان های تکفیری احساس می کند که در فضای منطقه ای و یبن المللی در انزوا قرار دارد و در حال حاضر نیز سیاست هایش در سمت و سویی به پیش می رود که باعث انزوای بیشترش می شود.
با بسیاری از دولت های منطقه روابط در سطح عالی داریم
وی با بیان این که عربستان سعودی در راستای این که خود را از انزوا و تنهایی خارج کند در حال انجام اقدامات غیر مبتنی بر واقعیت است و فشارهایی را در این راستا به برخی از دولت های منطقه وارد می کند تصریح کرد: ایران سیاست آشکار و روشنی را در زمینه ی گسترش تعامل و همکاری خود با کشورهای دیگر دنبال می کند و با بسیاری از دولت های منطقه روابطش در سطح عالی است.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان ادامه داد: امیدواریم با اتخاذ تدابیر درست سیاست های عقیم عربستان سعودی اجازه موفقیت بیشتر پیدا نکند.
رایزنی با کشورهای مختلف را در دستور کار داریم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در همین زمینه اعلام کرد: ایران در چارچوب سیاست های خود رایزنی ها و گفت وگوهایی را با کشورهای مختلف در دستور کار دارد و در همین راستا اقدام کرده است چنان چه روز گذشته آقای ظریف با تعدادی از وزرای خارجی کشورهای عربی، اروپایی و همچنین آقای بان کی مون و خانم موگرینی به صورت تلفنی گفت و گو کردند و این سیاست ادامه خواهد داشت.
جابرانصاری در پاسخ به این سوال که عربستان سعودی اعلام کرده در ارتباط با اتفاقات روز شنبه در تهران گزارشی را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد داد و از دیگر سو با توجه به اینکه این اقدام عربستان در راستای قطع تعامل با ایران قابل پیش بینی بود چرا وزارت خارجه از قبل در این ارتباط تدبیری در نظر نگرفته بود گفت: موضوعی که اشاره کردیم در چارچوب همان سیاستی است که عربستان آن را دنبال می کند و من در سخنان قبلی به آن اشاره کردم.
وی با بیان این که عربستان سعودی در همان چارچوب از نظر روانی و سیاسی خود را در انزوا می بیند و همراهی در منطق و دنیا ندارد تصریح کرد: در همان چارچوب و اتخاذ چنین رفتارها و سیاست هایی تلاش می کند برای اقدامات غیر منطقی خود پوشش منطقه ای و بین المللی ایجاد کند.
برخوردهای قانونی با خاطیان اقدامات مقابل سفارت عربستان انجام شده است
جابرانصاری با بیان اینکه ایران بر اساس کنوانسیون های بین المللی به وظایف ذاتی خود برای حفظ امنیت مکان های دیپلماتیک و همچنین دیپلمات ها در تهران عمل کرده است ادامه داد: برخوردهای قانونی با افرادی که در روز شنبه انجام به اقدامات غیر قانونی کردند صورت گرفته است . این افراد دستگیر شدند به مراجع قضایی تحویل داده شدند و از دیگر سو اقدامات مناسب برای مدیریت بحران و پس از بحران صورت گرفته است و همان طور که اشاره کردم ایران به وظایف قانونی خود برای حفظ امنیت اماکن دیپلماتیک عمل کرده و دولت عربستان سعودی با این اقدامات و موج آفرینی های سیاسی نمی تواند سیاست های غیرمنطقی خود را به دیگران تحمیل کند و مواضع اولیه که از سوی برخی از کشورها در مورد اقدام عربستان اتخاذ شده در درون خود توجه به این موضوع را دارد.
بعد از برجام رژیم صهیونیستی و عربستان تمام تلاش خود را برای تخریب روندهای موجود به کار گرفته است
انصاری در ادامه نشست خبری این هفته خود که بر خلاف نشست های قبلی فقط یک سوال در ارتباط با اجرای برجام از او پرسیده شد در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که به نظر شما چه رابطه ای بین اقدام نابخردانه اخیر عربستان و اجرای برجام که عربستان همواره مخالت آن بوده وجود دارد؟ تصریح کرد: این ارتباط وجود دارد چراکه همانطور که شما می دانید دو کانون منطقه ای از جمله رژیم صهیونیستی و دولت عربستان سعودی در تمامی دو سال گذشته به دلیل این که منافع و حیات خود را در ادامه درگیری در منطقه می دانند تمام تلاش خود را به کار گرفتند که توافق برجام حاصل نشود و بعد از توافق برجام تا لحظه اجرای آن تمام تلاش خود را برای تخریب روندهای موجود در این ارتباط در عرصه منطقه ای و بین المللی به کارگرفته و می گیرند.
امیدواریم شرکای توافق برجام زمینه را برای پیشرفت و اجرای این توافق بین المللی فراهم کنند
وی با برشمردن برخی از این اقدامات از جمله استفاده عربستان از دلارهای گسترده نفتی برای تخریب روند این موضوع خاطرنشان کرد: امیدواریم با تدابیر صحیحی که در جریان است شرکای توافق برجام زمینه را برای پیشرفت و اجرای این توافق بین المللی فراهم کنند.
این دیپلمات کشورمان تصریح کرد: ایران با حسن نیت باید بخش های مهمی از تعهدات خود را انجام داده و انجام آخرین تعهدات و اقدامات منوط به رفتار گروه مقابل است .
جابرانصاری به تشکیل کمیته ای در شوری عالی امنیت ملی کشورمان برای نظارت بر روند اجرای برجام اشاره کرد و گفت: هرگونه تصمیمی که این کمیته اتخاذ کند و مسیر ادامه برجام را تعیین کند وزارت خارجه به عنوان مجری در همین چارچوب عمل می کند.
جابرانصاری در پاسخ به این سوال که به نظر وی دقیقا چه زمانی اجرای برجام در دی ماه آغاز خواهد شد تاکید کرد: اجازه دهید که در موضوع تاریخ مشخص کردن متوقف نشویم همانطور که پیش از این گفتم مهم روند اجرای تعهدات است و اگر تعهدات و مسیر مشخص شده به دقت طی شود ما به نقطه ی نهایی شروع اجرای برجام که رفع تحریم ها از طرف مقابل است خواهیم رسید.
سخنگوی وزارت خارجه بار دیگر در همین چارچوب تاکید کرد: تصمیمات در ارتباط با برجام در کمیته مشخص شده در شورای عالی امنیت ملی به شکل ملی و اجماعی اتخاذ می شود و وزارت خارجه نیز بر اساس تصمیمات این کمیته به عنوان مجری عمل خواهد کرد.
بحران سوریه نمونه ای دیگر از شکست سیاست عربستان است
خبرنگاری از سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان پرسید تنش ایجاد شده بین ایران و عربستان چه تاثیری بر حل بحران سوریه و روند طی شده در این مسیر خواهد گذاشت که جابرانصاری در پاسخ تصریح کرد: بحران سوریه نمونه ای دیگر از شکست سیاست عربستان مبتنی بر ایجاد بحران در منطقه و موجودیت کشورها است .
جابرانصاری با اشاره به نقش عربستان در ایجاد بحران در سوریه تصریح کرد: بحران سوریه دارای برخی از زمینه های داخلی بود و از دیگر سو برخی از بازیگران منطقه ای از جمله عربستان، سیاست افزایش تنش و درگیری داخلی و جنگ در این کشور را دنبال کردند .
وی با بیان این که شکست این گونه سیاست ها اثبات شده است به برگزاری نشست های بین المللی برای حل بحران سوریه و تصمیمات اتخاذ شده در این چارچوب برای خروج از بحران اشاره کرد و افزود: تا هنگامی که اراده واضح و اجماعی جامعه بین الملل برای اولویت قائل شدن جهت مبارزه با تروریسم امکان بروز قطعی پیدا نکند برخی از بازیگران منطقه ای از جمله عربستان سیاست خود را در ادامه این درگیری ها می دانند.
سیاست عقیم عربستان بحران های داخلی و خارجی این کشور را حل نمی کند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: این سیاست عقیم عربستان بحرانهای داخلی و خارجی این کشور را حل نمی کند بلکه باعث افزایش درگیری ها و مسائل می شود و ما امیدواریم با همکاری جامعه بین المللی از جمله کشورهای منطقه و اتخاذ سیاست های واحد در جهت کاهش تنش ها و برخورد با کانون های تنش زا امکان خروج از این وضعیت فراهم شود.
اگر سیاست عربستان منطبق بر منطق بود نیازی به میانجی گری برای حل مشکلات نداشتیم
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش تنش بین ایران و عربستان آیا حل این تنش نیاز به واسطه ای از سوی کشورهای منطقه و بین المللی دارد؟ اظهار کرد: اگر سیاست عربستان منطبق بر منطق و عقلانیت بود هیچ نیازی به میانجی گری برای حل مشکلات موجود وجود نداشت و تا زمانی که سیاست عربستان بر بنیان های اشاره شده استوار باشد همانطور که پیش از این نیز چند بار تاکید کردم طبیعتا هیچ امکانی برای تحول در این رابطه وجود ندارد.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان افزود: آنچه که در پیگیری های دیپلماتیک و رایزنی های ایران رخ می دهد این است که مدیریت امور به نحوی باشد که سیاست های تنش آفرینی عربستان موفق نباشد و ما در همین مسیر سیاست خود را ادامه می دهیم.
جابرانصاری خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از تمام امکانات خود برای تعامل با کشورهای جهان استفاده می کند و اجازه موفقیت سیاست های تنش آفرین را نمی دهد.
ایران خود را در شرایط انزوا و خطر احساس نمی کند
خبرنگاری در این نشست مطبوعاتی خطاب به جابرانصاری گفت: چرا ایران در ارتباط با قطع روابط دیپلماتیک با عربستان پیش دستی نکرد با توجه به این که پیش بینی چنین اتفاقی از سوی عربستان وجود داشت که سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران خود را در شرایط انزوا و خطر احساس نمی کند . نظام ایران یک نظام سیاسی مبتنی بر یک انقلاب بزرگ مردمی و بر اساس ساختارهای قانونمند و دموکراتیک سیاست های خود را دنبال می کند.
وی با بیان اینکه با در نظر گرفتن منافع ملی کشور و امت اسلامی ، پیگیری سیاست های مبتنی بر تنش آفرینی و درگیری جزء خطوط قرمز سیاست های ایران است در بخش دیگری از صحبت های خود بار دیگر به سیاست های ناموفق عربستان سعودی در ارتباط با کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: در طول ده سال گذشته عربستان سعودی از تمام پتانسیل خود برای برهم زدن نظم امور در عراق استفاده کرد ولی در آخر مجبور شد که شکست سیاستش در این کشور را بپذیرد و سفارت خود در عراق را باز کند.
جابرانصاری با تاکید بر اینکه ایران در مسیر تنش آفرینی که مد نظر عربستان است حرکت نمی کند و نیاز به تنش آفرینی و درگیری برای خود در زمینه سیاست داخلی و خارجی احساس نمی کند، گفت: ما بر اساس منطق و عقل حرکت می کنیم و بازیگرانی که سیاست های غیر منطقی دنبال می کنند دود این سیاست ها دیر یا زود به چشم خودشان خواهد رفت.
پرونده فاجعه منا هنوز مفتوح است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه پرونده فاجعه منا هنوز مفتوح است ادامه داد: عربستان سعودی در ادامه مسیر سیاست تنش آفرینی خود بحران جدیدی را خلق کرده است.
وی با بیان این که دولت عربستان سعودی حیات، ممات و منافع خود را در ایجاد درگیری و افزایش تنش در منطقه می داند و در سالیان اخیر به صورت مستمر اقدامات و سیاست هایی را در این راستا انجام داده است ادامه داد: تمامی این سیاست ها به افزایش درگیری در منطقه منجر شده است.
جابر انصاری به حمایت عربستان از گروههای تروریستی و تکفیری اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد عربستان سعودی تلاش دارد که مجموعه مشکلات داخلی خود را از طریق فرافکنی و صادر کردن آن به محیط خارج از عربستان حل کند و برخورد تند با خواسته های اصلاحی و آزادی خواهانه که آخرین مورد آن سخن گفتن با زبان اعدام و گردن زدن مخالفان داخلی عربستان از جمله شهید نمر بود همه بیانگر این موضوع است که عربستان در حالی که خود را گرفتار انواع بحران های داخلی و خارجی می داند سیاست افزایش تنش و درگیری در منطقه را دنبال می کند.
وی ابراز امیدواری کرد: جامعه بین المللی و کشورهای جهان با اتخاذ سیاست های مناسب به عربستان اجازه ندهند که سیاست های تنش آفرینی خود را که باعث افزایش درگیری و بی ثباتی در منطقه است را به پیش ببرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی پرسید حمایت از اپوزیسیون یک کشور آیا مطابق با رعایت قوانین و حقوق بین المللی است یا نه؟ گفت: در روابط سیاسی و دیپلماتیک دنیا ارتباط با گروههای قانونی و مسالمت آمیز در یک کشور یک امر عادی است. اما اگر این گروهها غیر قانونی باشد و به انجام کارهای تروریستی مبادرت کنند به طور طبیعی رابطه با آنها مشمول قوانین بین المللی و محدوده خاصی است.
نظام قانونی عربستان تاریخ گذشته است
جابرانصاری خاطرنشان کرد: اما مساله در مورد برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی این است که نظام قانونی کشوری مثل عربستان متعلق به دورانی است که تاریخ آن گذشته است . نظامی سیاسی که مبتنی بر حاکمیت افراد و خانواده خاصی بر یک کشور است؛ بدون قانون اساسی و نظامات قانون مند مشخص.
وی همچنین به سرکوب و برخورد عربستان با گروه های اجتماعی و سیاسی این کشور که خواهان تحول در عربستان هستند اشاره کرد و گفت: واقعیت این است پاسخ دادن به مطالبات مردمی با زبان گلوله و برخوردهای غیر قانونی و نقض حقوق بشر سیاست عقیمی است که نه تنها برای عاملان آن نتیجه بخش نیست بلکه پیامدهای منفی دارد و این به نقض خود آنها منجر می شود و این یک امر بدیهی است.
وضعیت شیخ زکزاکی از مجاری دیپلمایتک همچنان در حال پیگیری است
از سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد آخرین اقدامات در پیگیری های وزارت امور خارجه کشورمان در ارتباط با وضعیت شیخ زکزاکی یکی از رهبران شیعیان نیجریه پرسیده شد که او در جواب تصریح کرد: به نظر می رسد مجموعه حوادثی که در بخشی از کشورهایی منطقه مثل نیجریه رخ می دهد در ادامه سیاست های بحران آفرینی است که برخی از کانون های منطقه ای دنبال می کنند و هدف آنها تشدید درگیر ی های درونی در کشورها و گسترش سیاست های مبتنی بر طایفه گرایی است.
وی با بیان اینکه ما امیدواریم با هوشیاری دولت های منطقه و جهان این سیاست ها موفق نشود، گفت: ما از تمامی مجاری دیپلماتیک که مبتنی بر روابط احترام آمیز است در جهت توجه دادن کشورهای مختلف از جمله نیجریه به اینگونه سیاست ها و اهداف استفاده کرده ایم و امیدواریم که با اتخاذ تدابیر هوشیارانه در برابر خطرات و تهدیداتی که جریان تروریست تکفیری برای کل منطقه و جهان ایجاد کرده اجازه موفقیت به سیاست تنش آفرینی برخی از کانون های منطقه که به دنبال افزایش تنش و درگیری در کشورهای اسلامی و منطقه هستند داده نشود.
وی ادامه داد: موضوع سوال شده از مجاری دیپلمایتک همچنان در حال پیگیری است.
در این نشست مطبوعاتی خبرنگاری با اشاره به حضور نیروهای نظامی ترکیه در شمال عراق و همچنین دخالت های ترکیه در ارتباط با سوریه و سفر چندی پیش اردوغان به عربستان و تشکیل شورای راهبردی بین این دو کشور نظر سخنگوی وزارت امور خارجه را در مورد این تحولات پرسید که جابرانصاری در پاسخ گفت: به اعتقاد ما مسائل مختلف منطقه ای را نباید با یکدیگر مخلوط کرد و تفسیر واحدی را از آنها ارائه داد.
اردوغان به صراحت بر حفظ رابطه گسترده با ایران تاکید کرده است
وی به آخرین موضع گیری رئیس جمهور ترکیه در مورد تعامل با ایران اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور ترکیه به صراحت در سخنان اخیر خود بر اهمیت حفظ رابطه همسایگی و گسترده بین ایران و ترکیه از سوی این کشور تأکید کرده است.
جابر انصاری با بیان اینکه روابط دوجانبه ترکیه با کشورهای اسلامی منطقه مختص به طرفین اینگونه روابط هست و مرتبط با ما نیست، گفت: به نظر ما سیاست درست در مورد مسائل منطقه این است که اجازه به بازیگرانی که به دنبال ایجاد بحران در منطقه هستند برای پیشبرد سیاست هایشان داده نشود و جمهوری اسلامی ایران در همین چارچوب روابط خود را با کشورهای منطقه از جمله ترکیه دنبال می کند و آنچه که برای ایران اهمیت دارد این است که دولت های اسلامی و دیگر کشورهای جهان با اتخاذ تدابیر درست و منطقی در این شرایط حساس که جریان تروریسم تکفیری با پشتوانه برخی از دولت ها، سیاست های جاهلانه و نابخردانه ای را دنبال می کند و به تهدید و خطر مشترک منطقه ای و جهانی تبدیل شده اند، اجازه ندهند که این سیاست ها موفق شود.
نظر شما :