کمالوندی: نمایندگان نگران نباشند

۱۳ آبان ۱۳۹۴ | ۱۵:۴۳ کد : ۱۹۵۳۴۵۷ سرخط اخبار
سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری عنوان کرد تعداد سانتریفیوژها کاهش پیدا نکرده است و اینکه یک عده ابراز نگرانی می کنند که تعداد سانتریفیوژها کاهش پیدا کرده نگران این موضوع نباشند.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشور در حاشیه نشست بررسی و تحلیل پیامدهای برجام و جایگاه ژئوپولتیک ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری عنوان کرد که تعداد سانتریفیوژها کاهش پیدا نکرده و اینکه یک عده ابراز نگرانی می کنند که تعداد سانتریفیوژها کاهش پیدا کرده، نگران این موضوع نباشند.
 
وی درخصوص بیانیه 20 تن از نمایندگان گفت که آنها نگران نباشند، ما همه دقت و توجه لازم را داریم و در این زمینه دلسوز هستیم و مسائل به نحوی پیش می رود که منافع کشور دیده شود. 
 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درخصوص سفر صالحی به ژاپن، این سفر را برای شرکت در 2 اجلاس بین المللی برشمرد و گفت: ما ساخت نیروگاه های متعدد هسته ای را در دستور کار داریم و نیاز به همکاری با کشورهایی چون ژاپن وجود دارد.
 
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین افزود: سند رسمی در خصوص اراک که قرار است به امضای ایران و 1+5 برسد تقریباً نهایی شده و همه کشورها به جز یک کشور موافقت خود را اعلام کرده اند، البته ما خودمان می توانیم باز طراحی این راکتور را انجام دهیم.
 
کمالوندی در پاسخ به سوالی در خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری و اجرای تعهدات ایران تا زمانی که تضمین های لازم گرفته نشده، عنوان کرد: آنچه مقام معظم رهبری مدنظرشان بوده، نصب العین ما است و خواهد بود و مو به مو موارد را اجرا می کنیم.
 
وی با بیان اینکه قطعاً تضمین ها باید گرفته شود، اظهار داشت: باید قرارداد محکم داشته باشیم. ما در حال حاضر در همین مرحله هستیم و دو بند مهمی که مقام معظم رهبری اعلام کرده اند یعنی روشن شدن تکلیف پی ام دی و قراردادهای لازم مشخص شود دو موضوع مربوط به راکتور اراک و مبادله مواد غنی شده با اورانیوم طبیعی صورت نگیرد، بر همین اساس اقدام شده است.
 
وی یادآور شد: اگر چه بر اساس ابلاغ برجام ما مجموعه ای از کارها را شروع کرده ایم که این مجموعه از کارها به ما فرصت می دهد زمان را در اختیار داشته باشیم بدون اینکه ظرفیت غنی سازی را کاهش دهیم، اما زمان را محدود کنیم که بلافاصله بعد از اینکه طرف مقابل تعهدات خود را انجام داد، ما زمان زیادی را برای کارهای فراوانی که نیاز به اجرایی شدن است، صرف نکنیم.
 
کمالوندی ادامه داد: باید نامه هایی که طرف مقابل صادر کرده مورد بررسی حقوقی قرار گیرد. ما به همراه وزارت خارجه و دولت کارهایی را انجام می دهیم که ان شاءالله تا دو ماه دیگر بتوانیم بعد از اینکه طرف مقابل به وظیفه ای که دارد عمل کرد، اقدامات خود را صورت دهیم.
 
کمالوندی در پاسخ به سوال دیگری با بیان اینکه وزارت خارجه نامه های اتحادیه اروپا و آمریکا را مورد بررسی قرار می دهد که آیا به لحاظ موضوع رفع تحریم ها کفایت می کند یا خیر، اظهار داشت: آقای عراقچی دیشب نیز اعلام کرد که این نامه ها کفایت می کند، البته باید حقوقدانان در این زمینه نظر بدهند.
 
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: آنچه ما در سازمان انرژی اتمی انجام می دهیم مذاکرات در رابطه با راکتور اراک و موضوع مبادله اورانیوم است و در خصوص اراک بایستی یک سند رسمی به امضای ایران و 1+5 برسد که تقریباً نهایی شده و همه کشورها به جز یک کشور موافقت خود را اعلام کرده اند. بر اساس این سند آنها تضمین می دهند که با ایران همکاری داشته باشند.
 
کمالوندی با یادآوری این نکته که ما خودمان می توانیم بازطراحی اراک را انجام دهیم، اظهار داشت: آن تضمین در این ارتباط است که اگر بخواهیم به کار سرعت بدهیم به عنوان مثال به جای اینکه پمپی را خودمان بسازیم آن را وارد کنیم تا در کار سرعت داده شود وگرنه ما بدون آنها هم می توانیم این کار را انجام دهیم. در حال حاضر داریم بازطراحی را انجام می دهیم که بهینه می کند و در عین حال نگرانی آنها را برطرف می سازد و آنها هم باید تعهداتی بدهند که در آن سند پیش بینی شده است.
 
وی در خصوص آن یک کشور اظهار داشت: آنها به طور کلی موافقت خود را اعلام کردند ولی نیازمند یکسری کارهای بوروکراتیک است.
 
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در خصوص اینکه آیا تعداد سانتریفیوژها کاهش پیدا کرده؟ تصریح کرد: تعداد سانتریفیوژها کاهش پیدا نکرده ولی کارهایی که در حال انجام آن هستیم کارهایی است که زمانی که می خواهیم تعداد سانتریفیوژها را کم کنیم و به نقطه ای که تعهدات ماست برسیم این زمان کاهش پیدا کند و مجموعه ای از کارهای فنی است که در حال انجام است.
 
وی در خصوص اینکه آیا کاهش تعداد سانتریفیوژها در چند روز آینده است نیز، گفت: ما کار را شروع کردیم در حدی کارهایی که زمانبر است را انجام داده ایم و کارهایی هم هستند که برگشت پذیر هستند.ما این کارها را در جلساتی که حقوقدانان و مهندسان ما هستند این موارد را به دقت بررسی می کنیم. برگشت پذیری و مسائل پادمانی و تنظیمی که باید با آژانس داشته باشیم در نظر می گیریم.
 
وی ادامه داد: بنابراین اینکه عده ای با نگرانی اعلام می کنند تعداد سانتریفوژ کم شده است آنها نگران این موضوع نباشد ما قطعا به نحوی برنامه را اجرا می کنیم که اگر طرف مقابل از تعهدات خود تخطی کند این امکان برای ما هست که به سرعت برگردیم و در شرایط بهتری هم قرار گیریم.
 
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در خصوص سفر صالحی به ژاپن با بیان اینکه ایشان برای سخنرانی در مرکز GIR و همچنین اجلاس پاکوواش مربوط به خلع سلاح هسته ای به ژاپن سفر کرده است.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا در خصوص همکاری های هسته ای با ژاپن این سفر صورت گرفته ادامه داد: هیأت هایی بین دو کشور در چند ماه گذشته مبادله شده و ژاپن به دلیل اینکه تجربه خوبی در زمینه ایمنی هسته ای دارد از این تجربیات استفاده می کنیم و در حوزه های مختلف نیروگاهی نیز زمینه خوبی برای کار است.
 
وی در خصوص اینکه آیا برای ساخت نیروگاه های جدیدی از ژاپن نیز کمک خواهید گرفت، گفت: ما برای ساخت نیروگاه های متعددی که در برنامه داریم نیاز داریم به کشورهایی مثل ژاپن و پیشرفته به شرط اینکه در سرمایه گذاری مزیتی داشته باشند استفاده کنیم و از این استقبال می کنیم.
 
وی در خصوص بیانیه 20 تن از نمایندگان در خصوص نگرانی از کاهش سانتریفیوژها اظهار داشت: نگران نباشند. ما همه دقت و توجه لازم را داریم و دل مان می سوزد به نحوی مسائل پیش رود که منافع کشور دیده شود.
 
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس در خصوص نشستی که قرار است با آژانس بعد از گزارش آمانو داشته باشند، اظهار داشت: این نشست در تهران برگزار خواهد شد.

کلید واژه ها: ژاپن اراک


نظر شما :