ادعاهای تازه زاکانی درباره مذاکرات

۲۸ مهر ۱۳۹۴ | ۱۳:۴۸ کد : ۱۹۵۳۰۶۹ سرخط اخبار

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه می گویند پرونده مذاکرات، پرونده رهبری است حرف نادرستی است، مقام معظم رهبری صراحتا فرمودند در جزییات دخالت نمی کنند، مسئولیت پرونده هسته ای به گردن لاریجانی و روحانی است.

به گزارش فارس، علیرضا زاکانی نماینده مجلس شورای اسلامی در نشست بررسی پشت پرده برجام که به همت معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بزرگ در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد به سخنرانی پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به تغییرات جهان از سال 1370 تا به امروز گفت: از سال 1370 که شوروی فروپاشید بوش پدر نظم نوین جهانی را اعلام کرده بود. از اینکه دهکده ای به کدخدایی آمریکا و جود خواهد داشت. بعد از 10 سال حادثه برج های دوقلو اتفاق افتاد که بوش پسر ذهن خود را از سطح جهان به شمال آفریقا و غرب آسیا معطوف کرد و گفت به دنبال خاورمیانه بزرگ هستیم.

نماینده مردم تهران ادامه داد: در ادامه وقتی به حزب الله حمله کرد خانم رایس (وزیر خارجه وقت آمریکا) اعلام کرد که به دنبال خاورمیانه جدید هستیم و تغییر را در چند کشور محدود از جمله لبنان، سوریه و ایران دنبال می کنیم که در اینجا نیز ناکام ماندند. در واقع آمریکا از سال 1991 تا 2009 میلادی همه تلاش خود را معطوف به اسلام هراسی و اسلام ستیزی کرده است.

زاکانی ادامه داد: آمریکا در سال 2009 به حدی رسید که این سیاستش نه تنها فایده ای نداشته بلکه زیان جدی برای آن کشور به وجود آورده از جمله اینکه در جوامع اسلامی منفور شده است. به همین خاطر جنگ را به درون خانواده اسلام آورد و دوقطبی شیعه و سنی به راه انداخت تا یک جنگ تمام نشدنی را کلید بزند و وقت خود را بر روی دیگر قدرت ها از جمله چین بگذارد.

وی افزود: در همین راستا تلاش کرد سرمایه گذاری در چین را ممنوع و خروج سرمایه را از این کشور تسریع کند تا چین را درگیر حوزه منطقه ای خودش کند تا ازاین طریق سرعت اقتصادی چین را مهار کند.

نماینده مردم تهران ادامه داد: بر همین اساس آمریکا به سمت روسیه رفت و تلاش کرد جای پای خود را در اکراین محکم کنم اما به صورت قهری چین و روسیه به هم نزدیک شدند و یک پیمان انرژی با هم بستند و برای خود قطبی شدند.

زاکانی با اشاره به ظهور انقلاب اسلامی در کنار دو قطب آمریکا- روسیه و چین گفت: در اینجا به یک ضلع دیگری می رسیم که از انقلاب اسلامی نشات می گیرد. یعنی دو قطبی سال 1991 به سه قطبی تبدیل شد و آنان منتظر بودند که ببینند انقلاب اسلامی می خواهد چه کار کند. بعد از 36 سال ایران میدان دار انقلاب اسلامی در صف منطقه و جهان شده بود که بیداری اسلامی امکانی فراهم کرد تا ایران حامل پیام هایی باشد.

وی افزود: در این وضعیت هم آمریکایی ها از مسقط به ما پیغام دادند که می خواهند مسیر جدیدی را نسبت به ما تنظیم کنند و هم روسیه و چین به ما پیغام های متعدد دادند.

زاکانی در ادامه گفت: چین و روسیه پیام دادند اسلام عقلانی و صحیح اسلام ایران است نه اسلام ترکیه و عربستان، این پیام رسما به ولایتی داده شد.

زاکانی افزود: روسیه اعلام کرد ما دیدیم اسلامی که برای آینده خطرآفرین نیست بلکه دقیق و خردمند است اسلامی است که در ایران پرچمداری می شود و نه اسلام ترکیه و عربستان. این پیغام را هم به آقای ولایتی که به روسیه رفتند اعلام کردند و هم وقتی مسئولان روسی به ایران آمدند گفتند به جای اینکه عناصر تکفیری سرمایه گذاری کنند و اسلام غلط را معرفی کنند شما می توانید مروج اسلام در کشور ما باشید.

وی افزود: تعبیر آنان این بود اسلامی که ما به ازای آن یک تمدن شکل می گیرد را قبول داریم تا ترویج شود و حاضریم این میدان را به شما واگذار کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل سه ضلعی قدرت انقلاب اسلامی، آمریکا و روسیه اظهار داشت: این سه قطبی تداعی کننده سه قطبی سال 57 را می کرد اما مانند گذشته نبود. ایران کشوری بود که توانسته ایستادگی و پیشرفت کند و پیام آور سایرین باشد. برهمین اساس اکنون ما با غرب، آمریکا و نظام سلطه جبهه های مختلفی داریم و نظام سلطه نیز با ابزارهای متفاوتی به دنبال مهار ما است.

زاکانی با بیان اینکه نظام سلطه در گذشته در فکر نابودی انقلاب اسلامی بود، گفت: اما امروز به دنبال مهار انقلاب اسلامی است و ابزارهای خود را به سمتی می برد که تعریف کار مشترک از آن بیرون می آید تا در این مسیر ما را مهار و در نهایت ضربه اساسی را به ما وارد کند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به دعوای جمهوری خواه ها و دموکرات ها در زمینه برخورد با جمهوری اسلامی گفت: جمهوری خواه ها می گویند اگر مسیر گذشته که همان اعمال تحریم ها بود را در پیش می گرفتند و این فشار را ادامه می دادند منجر به رویگردانی اجتماعی در ایران می شد که نتیجه آن ساقط شدن انقلاب اسلامی بود.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جمهوری خواهان معتقدند اگر برای ایران فرصت ایجاد کنند ایران با تنفسی که می کند می تواند مقاومتش را بیشتر کند و در بیرون نیز می تواند نهضت های منطقه را کمک کند.

زاکانی در ادامه رویکرد دموکرات ها نسبت به جمهوری اسلامی را این گونه بیان کرد: دموکرات ها معتقدند راه گذشته قابل استمرار نیست و این مثال را می آورند که وقتی در سال 2011 ایران را تحریم نفتی کردند فروش نفت ایران که قرار بود هر 6 ماه یکبار کاهش یابد تا به صفر برسد ادامه پیدا نکرد.

وی خاطرنشان کرد: از یک سال و نیم قبل از توافق ژنو دیگر نفت ایران روند کاهشی پیدا نکرد بدین صورت که در روز بین یک میلیون و 100 هزار تا یک میلیون و 200 هزار بشکه فروش نفت ایران بود. در حقیقت روند کاهش فروش نفت ایران به صفر نرسید و چون عربستان نیز کشش تولید نداشت. فروش نفت ایران در شرایط ثابت باقی ماند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: دموکرات ها بر همین اساس می گویند ما نمی توانستیم این مسیر را ادامه دهیم چراکه تحریم کارایی خود را از دست داده بود. دموکرات ها می گویند با ساختار ایران هر فشاری در کوتاه مدت باعث رویگردانی اجتماعی و انقراض نظام جمهوری اسلامی نمی شود. در واقع دموکرات ها به دنبال فرصت های بلندمدت 10 تا 15 ساله هستند تا از درون ایران بتوانند اهداف خود را پیش ببرند.

زاکانی با اشاره به اینکه اوباما در 7 سال ریاست جمهوری اش در تمام وعده هایش شکست خورده بود، گفت: اینها حاضر بودند هر امتیازی به ایران بدهند تا ایران برای آنان آورده ای داشته باشد. تنها امیدشان این بودکه بتوانند با ایران به یک پیوستگی برسند.

وی با بیان اینکه مذاکرات در این وضعیت معنای جدیدی پیدا می کند، گفت: در این معادلات سه گانه جهانی اینکه مذاکره کننده تعادل و وزنه بیشتر را به کدخدا بدهد، معنای دیگری می دهد و امکانی ایجاد می کند تا از قدرت چانه زنی پایین تری برخوردار شود.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به اشتباهاتی که تیم مذاکره کننده هسته ای در طول مذاکرات انجام داد، اشاره کرد و گفت: اولین اشتباه مذاکره کنندگان این بود که از نقطه صفر شروع کردند و از تمام تلاش های گذشته صرف نظر کردند و تمام وعده هایی که در آلماتی به ایران داده شده بود را صفر کردند.

زاکانی دیگر اشتباه تیم مذاکره کننده را مذاکره یک جانبه با آمریکایی ها دانست و گفت: مذاکرات ابتدا با سه کشور اروپایی آغاز شد تا ما بتوانیم از گسل اینها با آمریکا استفاده کنیم تا تهدیدات آنان را به حداقل برسانیم و کار خود را پیش ببریم.

وی افزود: در ادامه دو کشور چین و روسیه نیز اضافه شدند و در ادامه کار آمریکایی ها نیز به این جمع پیوستند. ما همیشه از گسل های بین قدرت های جهانی استفاده می کردیم تا زمان بخریم. از اینکه در زمین بتوانیم به واقعیت هایی برسیم که آنان نتوانند این واقعیت ها را نفی کنند و مجبور شوند ایران اتمی را بپذیرند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اما تیم مذاکره کننده در سفر اول خود به نیویورک با آمریکایی ها سناریویی را تصویب کرد که همان منجر به ژنو و بعد برجام شد.

وی اشتباه دیگر تیم مذاکره کننده را بازی در مدل غرب عنوان کرد و گفت: متأسفانه تیم هسته ای مبنی بر پیش نویس های غربی مذاکره کردند. در حقیقت در میدانی بازی کردند که برای شان تنظیم شده بود. فرق امام(ره) و مقام معظم رهبری با دیگران این است که این عزیزان میدان بازی را خودشان تنظیم می کنند و در میدان دیگران بازی نمی کنند.

زاکانی با اشاره به دو ضابطه ای که غرب در روند مذاکرات برای ایران ایجاد کرده بود، گفت: اولین ضابطه مسئله فرار هسته ای بود که آمریکا گفت: باید بیش از یک سال باشد که این یک موضوع موهوم است. دومین ضابطه نیز قضیه انحراف بود که شاید در اراک ایجاد شود. آمریکایی ها در همه مراحل مذاکرات با این دو ضابطه جلو آمدند و این اشتباه بزرگی بود که تیم مذاکره کننده ما خود را با این شرایط تنظیم کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عدم به کارگیری از قدرت کارشناسی کشور را دیگر اشتباه تیم مذاکره کننده دانست و گفت: تیم مذاکره کننده یک رقیب پنداری انجام داد مبنی بر اینکه نباید از آنان استفاده کرد. به همین خاطر از ظرفیت های تخصصی کشور استفاده نکردند.

رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس اظهار داشت: ما در این کمیسیون برای بررسی برجام به سراغ اساتید حقوق رفتیم مبنی بر اینکه آیا می شود برجام را مشروط کرد یا اینکه باید صفر و صد بود. جالب بود که حقوق دانان می گفتند چرا الان سراغ ما آمدید؟

زاکانی با بیان اینکه تیم هسته ای سراغ کسانی رفت که ایده ذهنی آنان را تأیید کند، گفت: آقای ظریف در مجلس به ما گفت که تیم ما در ژنو 16 نفر بودند، اما تیم آمریکایی بالغ بر 140 نفر بودند که سرجمع دیگر کشورها عدد ما را کم تر از یک دهم می کرد.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی دیگر اشتباهات تیم مذاکره کننده هسته ای را استفاده غلط از ظرفیت ها عنوان کرد و گفت: بعضی مواقع غرور یا مقهور توانمندی خود شدن و کم انگاشتن حریف، کار را سخت می کند. تیم مذاکره کننده، سازمان انرژی اتمی را بعد از ژنو بازی داد.

وی کتمان کاری را اشتباه دیگر تیم مذاکره کننده هسته ای دانست و اظهار داشت: تیم مذاکره کننده این کتمان کاری را هم از شورای امنیت ملی داشت و هم از کمیته هسته ای، البته لاریجانی سعی می کند که بقبولاند کمیته هسته ای در جریان بوده است.

زاکانی در همین رابطه با اشاره به جلسه ابوترابی با شمخانی، گفت: آقای ابوترابی در جلسه ای از آقای شمخانی می پرسد، مگر می شود این تیم خودسر حرکت کند؟ که شمخانی در جواب می گوید؛ اینها گزارشی در شورا ندادند و ما ارتباط جدی با اینها نداشتیم و حتی پرونده را از شورا بیرون برده بودند و کمیته هسته ای هم به طور جدی در جریان امر نبود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمونه مثال دیگر این است که قبل از برجام، آقای روحانی سفری به کشورهای شمالی ایران داشتند. در فرودگاه جلسه ای با حضور آقای روحانی، لاریجانی، شمخانی و ولایتی که برخی اعضای کمیته هسته ای هستند، برگزار شد. در آنجا نسخه ای دست آقای روحانی و لاریجانی بود که مورد اعتراض شمخانی و ولایتی قرا می گیرد که آنها می گویند لااقل به ما هم بدهید تا ما هم ببینیم که چه چیزی محل بحث شماست. این نشان می دهد نه تنها دانشگاه یا مجلس در جریان دقیق کار نبود و اطلاع کافی را نداشت، بلکه خود کمیته هسته ای هم در جریان امر نبود.

زاکانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری کلیات مذاکرات را تعیین کرده بودند، گفت: اینکه سعی می کنند بگویند هسته ای، پرونده رهبری است، ظلم است. هرجا کم می آورند به رهبری سوق می دهند که این نادرست است. مقام معظم رهبری فرمودند؛ بنده در جزئیات مذاکرات دخالتی نکرده و نخواهم کرد، پس جزئیات نسبتی با ایشان ندارد، بلکه با کمیته هسته ای است و باید مسئولیت آن را روحانی و لاریجانی و خاصه آقای روحانی بپذیرند.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی کم ارزش پنداری حوزه فناوری هسته ای را دیگر اشتباه تیم مذاکره کننده خواند و گفت: این یک آسیب است که حوزه هسته ای را از سایر حوزه های فناوری مجزا کنیم. اگر در این حوزه دست مان را ببندند، قطعاً دست مان در سایر حوزه ها نیز بسته خواهد شد. برای مثال قطعاتی که کاربرد دوگانه دارند (که در برجام آمده)، تنها مربوط به حوزه هسته ای نمی شود، 70-60 درصد از حوزه های نظامی ما را نیز دربرمی گیرد.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه وقتی وارد برجام می شویم، مشکلات دیگری را پیش روی خود می بینیم، گفت: اولین سؤال بنده از تیم مذاکره کننده در کمیسیون برجام این بود که آیا شما آمریکا را دشمن می دانید؟ چراکه وقتی برجام را بررسی می کنیم، به گونه ای تنظیم نشده که نشان دهنده روابط بین دو دشمن باشد.

زاکانی تصریح کرد: برجام از طرف آمریکایی ها با توجه به اینکه ایران دشمن است، تنظیم شده و این را اوباما نیز رسما اعلام کرد، اما از طرف ایران این گونه نیست و به گونه ای است که انگار آمریکا دیگر قصد براندازی ندارد و آژانس قرار است دیگر راست بگوید و هیچ وقت دیگر گزارش غلط نخواهد داد، اروپایی ها نیز از دید نفوذ و سیطره به ایران نگاه نکنند و همکاری های صمیمی با ایران داشته باشند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه برجام از طرف آمریکا در نهایت دقت، اما از طرف ما در نهایت اعتماد، سادگی و اطمینان به عدم سلطه گری آمریکا تنظیم شده است، گفت: سند برجام بسیار تو در تو است و وقتی به زمینه پنجم آن می رسیم، می فهمیم عجب کلاهی سر ما گذاشته اند.

وی با اشاره به پیچیدگی های متن برجام گفت: آقای روحانی و آقای لاریجانی می گویند که تحریم ها برداشته می شوند، حالا آیا واقعاً این گونه است؟ در جلسه ای که ما با آقای لاریجانی داشتیم، گفت؛ من نگاه دوستان را قبول ندارم و تحریم ها برداشته می شوند. بنده به آقای لاریجانی گفتم اطلاعات دوستانی که می گویند تحریم ها برداشته می شود، کامل نیست. کسانی که می خواهند اظهار نظر کنند باید تمام ضمائم را خوانده باشند، اما آنها فقط 37 بند کلیات را خوانده اند.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اشکال جدی که وجود دارد، نگاه سطحی به ماجراست. از همین منظر یک نگاه بین نمایندگان وجود داشت که نگاه آقای لاریجانی و دوستان ایشان بود که می گفتند؛ این سند نوشته شده و البته اشکالاتی دارد، اما محاسنی نیز دارد و ما باید در آنجایی که اشکالات وجود دارد، تفسیر خودمان را بکنیم. ما گفتیم این نگاه واقع بینانه نیست؛ چرا که ما با متن طرف هستیم. یعنی اگر برجام می گوید تحریم ها برداشته نمی شود، ما بگوییم برداشته می شود؟ ما گفتیم این برداشت درستی نیست.

زاکانی اشکال دیگر را خوش بینی برخی نمایندگان را به برجام عنوان کرد و گفت: برخی نمایندگان به ما که در کمیسیون برجام بودیم، گفتند گزارش دقیقی از برجام ندهید؛ چرا که آمریکایی ها سوءاستفاده می کنند. در همین راستا یکی از اعضای کمیسیون گفت؛ گزارش کمیسیون ضربه به نظام زد. اینان فکر می کردند آمریکایی ها مواردی را که ما عنوان کردیم را نفهمیده بودند.

زاکانی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: اشکال دیگر برجام این است که در آن تمام شرایط و تعهدات ما شفاف بیان شده، درحالی که تعهدات طرف مقابل مبهم است. اشکال دیگر این است که گام های ما مقدم بر طرف مقابل است.

وی افزود: از دیگر اشکالات برجام این است که ما باید راستی آزمایی شویم، ولی برای طرف مقابل چنین چیزی وجود ندارد، سازوکار رسیدگی به حل وفصل اختلافات نیز به گونه ای تعیین شده که در هر صورت ما محکوم می شویم، همچنین این سند بر پیش فرض های غلطی استوار است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینکه می گویند ما در گذشته در معرض جنگ بودیم و الان نیستیم و اینکه الان از ذیل فصل 7 بیرون آمدیم، درست نیست و اینکه در گذشته فروش نفت ما صفر بود و نمی شد کشور را اداره کرد، درست نیست. بعد از ژنو بر همان پایه قبلی فروش رفت، اما قیمت نفت کاهش پیدا کرد و کشور ضربه خورد.

زاکانی در ادامه سخنان خود پیرامون اقدامات مجلس در خصوص برجام گفت: اشکالی که ما در طرح مجلس دیدیم این بود که شعاری است تا قانونی باشد و طرحی نیست که مسیر را ریل گذاری کند.

وی افزود: ما در کمیسیون ویژه برجام کف نقاط منفی را گرفتیم، اما از واقعیت پایین تر نیامدیم، البته نقاط مثبت را هم بیان کردیم. در این مسیری که ما آمدیم، آنچه باعث دل آرامی است این است که بناست اشکالات موجود به طریق دیگر جبران شود.

زاکانی اضافه کرد: این را باید بدانیم آنچه در سوریه اتفاق می افتد (در مدل سه بخشی آمریکا، روسیه ـ چین و انقلاب اسلامی) ظرفیت های بخش دوم به استخدام بخش سوم درآمده است، یعنی بخش دوم که روسیه و چین است، اصلاً خود می دانند که ماندگاری شان معطوف به هم پیمانی با جهان اسلام، آن هم اسلام عقلانی و خردمند است.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی پیرامون شرایط پس از برجام نیز گفت: برجام سرپلی است که می شود از قبل آن اندیشه های نادرست شیطان بزرگ در سایر عرصه های ما رسوخ کند و ما را دچار انفعال، عقب گرد و عدول از ارزش های انقلابی کند.

وی با اشاره به نقش دانشجویان در دوران پس از برجام، گفت: دانشجو باید بر پیامد های نرم افزاری، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی پس از برجام متمرکز شود و این موضوع را واکاوی کند؛ چراکه این حوزه جایی است که بیش ترین آسیب را به ما می زند.

زاکانی با بیان اینکه برجام براساس یک خوش بینی بسته شده، گفت: وظیفه دانشجویان دقت در کلیات برجام است؛ چرا که مبنی بر ذائقه های مردم است. برخی تلاش می کنند قبح جنایتکاری آمریکا را از بین ببرند، اما شما دانشجویان باید واقعیت ها را به مردم بگویید تا جامعه را مصونیت بخشید.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: میدان بازی اصلی جریان دانشجویی این است که دائماً افق های پیش رو را یادآوری و خطرات موجود در برجام را یادآوری کند تا جامعه دچار خمودگی نشود. این را هم باید بدانیم که ممکن است دشمن برای اهدافش از جریانی در داخل حمایت کند، مانند کسانی که می گویند آمریکا آنقدرها هم بد نیست و فقط به دنبال شفافیت ما هستند.

زاکانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا دفاع برخی نمایندگان اصولگرای مجلس ناظر به انتخابات بعدی است، گفت: من نمی توانم نیت خوانی کنم اما این را می توانم بگویم برخی آقایان علاقه مند بودند آنچه خود از برجام می پسندند را تفسیر کنند و نه واقعیت ها را، البته دوم خرداد ی ها به شدت تلاش می کنند تا این طیف از آقایان را به خودشان نزدیک کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤالی در خصوص عملکرد کمیسیون برجام اظهار داشت: کمیسیون برجام به صد درصد اهداف خود رسید. این کمیسیون وظیفه طرح دادن نداشت، اما گزارش خود را تهیه و در صحن مجلس قرائت کرد. از آن زمان تا امروز نیز کسی نگفته یک خط از گزارش غلط است.

زاکانی در ادامه پیرامون انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی نیز گفت: انتخابات، صحنه بسیار سختی است، بسیاری از آقایان در جریان اصولگرا یا عبرت نگرفتند یا شرایطی را دنبال می کنند تا خود محور اصولگرا شوند، به جای اصول و ارزش ها، لذا ممکن است ما از قبل این آسیب ببینیم.

وی افزود: هوشیاری در متن نیروهای انقلاب ثابت کرده که راه گذشته ای در جهت افتراق بوده، غلط است و اگر در رأس هم به وحدت نمی رسیم باید در بدنه به وحدت برسیم و این وحدت را بر محور اصول و ارزش ها قرار دهیم و در انتهای کار نیز دست به شایسته گزینی بزنیم.

زاکانی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا بهتر نبود مجلس در بحث برجام ورود نمی کرد، گفت: این را باید بدانیم علاقه ای نداشت مجلس در این خصوص ورود کند، اما در خود مجلس دو نگاه وجود داشت. یک نگاه این بود که باید درباره برجام کلی گویی کنیم و نیازی به واکاوی ها نیست، اما گروه دیگر می گفتند این نگاه سطحی است و ما وظیفه داریم برجام را بررسی و واکاوی کنیم.

عضو فراکسیون اصولگرای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از این جهت ما وارد شدیم و کمیسیون برجام به بررسی متن برجام اقدام و گزارشی ارائه کرد، اما آقای لاریجانی از 2 ماه قبل طرح هسته ای را آماده کرده بود و آن را پایه کار قرار داد و دیدید که آن اتفاق در مجلس افتاد که هیچ منفعتی برای مجلس نداشت و تبدیل به امری صوری و ظاهری شد.

زاکانی در ادامه سخنان خود پیرامون عملکرد کمیسیون برجام گفت: کمیسیون برجام نشان داد مجلس چقدر می تواند خود را بالا بکشد، برای مثال در دعوت از آمانو، مجلس نشان داد اگر خود را دست کم نگیرد، می تواند در رأس امور باشد. در همین رابطه باید بگویم وقتی آمانو را به مجلس دعوت کردیم، آقای لاریجانی به ما گفت: چه می خواهید به او بگویید و ما گفتیم می خواهیم حرف حق مان را بزنیم.

رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام افزود: در جلسه ای که با آمانو داشتیم، به وی گفتیم که ما به شما اعتماد نداریم و مشکل ما گذشته سیاه شماست. ما در نهایت احترام با آمانو برخورد کردیم و این آمانو بود که در مقابل منطق صحیح و انقلابی ما، قرار گرفته بود. آمانو در جلسه دست و پای خود را گم کرده بود و می گفت من خودم را در بین شما گم کرده ام.

زاکانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر واقعیت جلسه آقایان لاریجانی، شمخانی و حجازی پیرامون تأیید طرح مجلس برای برجام، گفت: برگزاری چنین جلسه ای دروغ است، اصلاً چنین جلسه ای تشکیل نشده است.

وی افزود: در جریان بررسی طرح هسته ای مجلس آقای باهنر پیش آقای کوچک زاده می رود و به وی می گوید؛ آقایان حجازی، شمخانی و لاریجانی جلسه ای داشتند و این طرح را تنظیم و تأیید کردند. من همان جا به آقای کوچک زاده گفتم این حرف دروغ است. من اطلاع دارم سخن آقای باهنر نادرست بود، اطلاعات غلط به آقای باهنر داده بودند، اما همین اطلاعات غلط را در صحن مجلس به خیلی از نمایندگان می دادند و آنها را دچار اشتباه کردند.

زاکانی در پاسخ به این سؤال که چگونه است آقای صالحی از گزارش کمیسیون برجام حمایت کردند، اما در زمان بررسی طرح هسته ای مجلس آن گونه رفتار کردند، گفت: من در یک جایی گفتم آقای صالحی در جلسه ای گفتند بروید دعا کنید آمریکایی ها برجام را به هم بزنند. بعد از اینکه این مطلب را بنده گفتم، آقای صالحی گفتند زاکانی این را در خواب دیدند. این درحالی است که در آن جلسه آقایان نجابت، زارعی و نبویان بودند و شنیدند. به همین خاطر از این اظهارات تعجب نمی کنم.

وی در خصوص بیانیه 5 عضو کمیسیون بررسی برجام علیه گزارش کمیسیون گفت: جنس 5 نفری که علیه کمیسیون برجام بیانیه داده اند، یکی نیست و برای من عجیب است که چگونه اینها با هم این بیانیه را صادر کرده اند. دو نفر از اینان از جمله آقایان تاج گردون و پزشکیان سابقه اصلاح طلبی دارند، آقای منصوری آرانی نیز از حامیان دولت است. یکی از اینها اعتقاد داشت اصلاً ما نباید درمورد متن برجام کاری انجام دهیم و باید درمورد مشکلات جامعه بگوییم. آقای پزشکیان نیز از روش کار ایراد گرفت، البته من به ایشان گفتم شما این روش کار را بنویس، اما ایشان نیاورد.

وی افزود: برخی از دوستان دیگر نیز می گفتند شما دقیق گزارش ندهید؛ چرا که ضعف ها مشخص می شود و آمریکا سوءاستفاده می کند، انگار طرف مقابل هیچ اطلاعی ندارد و اگر ما از مکانیزم ماشه سخن بگوییم، آن وقت آنها می فهمند این مکانیزم چیست.

زاکانی افزود: دو نفر دیگر که آقای حقیقت پور و بروجردی هستند، تمایل به طیف آقای لاریجانی دارند و علاقه مند به نگاه آقای لاریجانی هستند. اینها می گفتند آنچه مطلوب خودمان است را در گزارش بنویسیم که ما گفتیم اگر مطلوب خودمان با متن تعارض داشت، چه می شود؟ اینان می گفتند نباید همه ابعاد را واکاوی کنیم. بنده می بینم برخی ها خلاف واقع مصاحبه می کنند، البته ما سکوت می کنیم، اما اگر بخواهند ادامه دهند و اگر بخواهیم واقعیت های پشت پرده را بگوییم، برای خیلی ها بد می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیرامون نظر دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی پیرامون طرح هسته ای مجلس گفت: دبیرخانه نگاهش بر تفاهم بود و در جلسه ای هم که در شب قبل از تصویب طرح هسته ای برجام در شورا داشتیم، یک کفی را مدنظر گرفتند و بنا شد سایر نقاط را با آقای لاریجانی تفاهم کنند، اما آقای لاریجانی گفتند، من نمی توانم درب پیشنهادات را باز کنم؛ چرا که دیگر نمی توانم پیشنهادات را جمع کنم.

زاکانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نظر شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه این شورا درباره برجام چیست؟ گفت: در شورای عالی امنیت ملی دو گروه موافق و مخالف برجام وجود داشتند. درخصوص نظر دبیر شورا نیز باید از خود ایشان سؤال بپرسید، با خروجی هایی که کمیسیون برجام داشت، دبیر شورا این خروجی ها را مثبت می دیدند و می گفتند منصفانه و دقیق است.

وی در پایان گفت: در خصوص طرح هسته ای مجلس نیز از دبیر شورا بسیار خرج شد، دبیرخانه ناظر بر تفاهم بود، اما این مورد نظر برخی دوستان نبود.

کلید واژه ها: لاریجانی کمیسیون برجام


نظر شما :