واشنگتن از روی عجز دست دوستی دراز می‌کند

تلاش امریکا برای راضی کردن ایران در سوریه

۳۰ شهریور ۱۳۹۴ | ۱۷:۳۰ کد : ۱۹۵۲۱۴۳ اخبار اصلی خاورمیانه
به اعتقاد منتقدان امریکا عملا تلاش می‌کند ایران را راضی کند و پشت پرده قرار و مدار و توافقات سری و علنی با ایران می‌گذارد در حالی که به دوستان منطقه‌ای‌اش تنها وعده می‌دهد و اظهارات غامضی بیان می‌کند.
تلاش امریکا برای راضی کردن ایران در سوریه

دیپلماسی ایرانی: اظهارات مسئولان امریکایی در برابر وجود نظامی رو به افزایش روسیه در سوریه نشان گر نوعی عجز و ناتوانی و در عین حال تلاش برای یافتن زمینه ای برای انجام مذاکره با مسکو البته از موضع ضعف است. به ویژه که واشنگتن به هیچ وجه مخالفت خود را با دخالت روسیه در سوریه بیان نکرده در حالی که به دنبال هماهنگی با آن برای رفع نگرانی عدم برخورد غیرمنتظره با روس ها در سوریه است.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، مقام های بارز امریکایی هر کدام به نحوی نسبت به استقبال واشنگتن از مسکو برای انجام مذاکرات نظامی انتقاد کردند. در حالی که روابط دو طرف به دلیل بحران اوکراین در وضعیت بدی به سر می برد، چنین دعوتی از سوی ایالات متحده نشان از ناتوانی آن در مورد پرونده سوریه است.

اعضای مجلس سنا به صراحت به شکست کشورشان در پرونده سوریه اعتراف کردند، این اعتراف زمانی بیان شد که در جریان پرسش و پاسخ ابعاد تازه ای از نتایج سلبی آموزش نیروهای مخالف سوری توسط امریکا نمایان شد، به گونه ای که ژنرال لوید اوستن، فرمانده نیروهای مرکزی امریکا و مسئول پرونده مبارزه با داعش در برابر نمایندگان مجلس سنا گفت که از 5400 نیروی وعده داده شده برای آموزش در طول سه سال تنها "چهار پنج نفر" آموزش داده شده اند و توصیه کرد که به جای تمرکز بر مبارزه با اسد نیروهای امریکایی تمرکز خود را بر مبارزه با داعش بگذارند.  

ژنرال اوستن در جریان خواندن گزارش خود در برابر کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا گفت: «تعداد بسیاری کمی از کسانی که توسط امریکایی ها آموزش دیده اند در میدان مبارزه باقی مانده اند، ما صحبت از چهار پنج نفر می کنیم.»

مسئول دیگری در پنتاگون نیز گفت: «منظور این است که کمتر از 120 نفر در حال آموزش برای مبارزه با نیروهای ارتش سوریه هستند.»

در پی این اظهارات سناتور جان مک کین خشمگین شد و گفت: «برنامه آموزش نیروهای سوری که محور اساسی در استراتژی واشنگتن در سوریه بود، به این ترتیب شکست سنگینی خورده است.»

در همین رابطه روزنامه "تایمز" لندن در شماره روز شنبه خود گزارش داد که نشانه هایی از ناتوانی امریکا در سوریه مشاهده می شود که قبول اوباما به انجام گفت وگوی نظامی با مسکو برای حل بحران سوریه دلیلی بر این ادعا است.

کاترین فیلیپ، خبرنگار امور خاورمیانه این روزنامه در گزارش خود همچنین نوشت که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه موفق شد خلائی که ایالات متحده در پی ترک سوریه به وجود آورد را به خوبی پر کند که این مساله می تواند اتهام خطرناکی را متوجه اوباما کند مبنی بر این که عقب نشینی او از سوریه اجازه داد اسد در قدرت باقی بماند.

روشن است که کاخ سفید که می گوید مخالف بقای اسد در قدرت است در حقیقت منظوری خلاف آن دارد، واشنگتن همانند روسیه کاملا موافق حفظ بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در قدرت است. اظهارات مقام های امریکایی نیز با هدف کاستن از شوک برخی شهروندان امریکایی است که معتقدند بقای اسد مصالح کشورشان را تهدید می کند.

تحلیلگران بسیاری این روزها از مواضع عاجزانه امریکا در برابر نفوذ روسیه انتقاد می کنند. به اعتقاد آنها کرملین به روشنی دوگانگی رفتارهای امریکا را فاش کرد، به اعتقاد منتقدان امریکا عملا تلاش می کند ایران را راضی کند و پشت پرده قرار و مدار و توافقات سری و علنی با ایران می گذارد در حالی که به دوستان منطقه ای اش تنها وعده می دهد و اظهارات غامضی بیان می کند.

جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا روز شنبه گفت که اسد باید از قدرت کنار برود اما زمان کنار رفتن او از قدرت را مذاکرات مشخص می کند، وی از ایران و روسیه خواست که او را وادار کنند که پشت میز مذاکره بنشیند.

وی که به لندن سفر کرده است، در جریان دیدار با فیلیپ هاموند، همتای بریتانیایی اش همچنین ار روسیه و ایران خواست که از نفوذ خود استفاده کنند تا اسد راضی شود که تن به انتقال سیاسی بدهد.

 

تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: ايران و امريكا امريكا و روسيه جان كري سوريه باراك اوباما


نظر شما :