پوتین: اجرای بندهای توافق 6 ماه طول میکشد
رئیس جمهور روسیه می گوید که اجرای مفاد توافق احتمالی ایران و 1+5، حداقل 6 ماه به طول می انجامد و با تعدیل موضع مذاکره کنندگان ایرانی، حصول توافق تا حدی ممکن شده است.
به گزارش فارس، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه امروز ضمن ابراز امیدواری به انعقاد توافق هسته ای میان ایران و 1+5، گفت که اجرای مفاد این توافق 6 ماه بطول می انجامد.
بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، پوتین در خصوص سرانجام گفت وگوهای هسته ای ایران و 1+5 گفت: «به توافق با ایران امیدوارم ... این توافق تا پیش از اتمام دوره ریاست جمهوری اوباما، نهایی خواهد شد.»
در روزهای اخیر شبکه های خبری عرب زبان به نقل از منابع آگاه و تحلیل گران خود، اخبار زیادی در خصوص روی گرداندن روسیه از سوریه منتشر کرده بودند.
رئیس جمهور روسیه در سخنانی که بیشتر به پاسخی برای این رسانه ها شبیه بود گفت: «مسکو هرگز از بشار اسد, رئیس جمهوری سوریه نخواسته کناره گیری کند زیرا این مردم سوریه هستند که باید سرنوشت خود را تعیین کنند.»
وی افزود: «مسکو آماده است برای پیشبرد تحولات سیاسی آینده سوریه، با رئیس جمهور این کشور (بشار اسد) همکاری کند.»
پوتین به حمله غربی ها به لیبی با هدف براندازی معمر قذافی و تبدیل این کشور به مأمن تروریست ها هم اشاره کرد و گفت: «نسبت به تبدیل سوریه به یک لیبی دیگر نگران ایم.»
رادیو فردا بخش های دیگری از سخنان امروز رئیس جمهور روسیه را منتشر کرد.
بر اساس گزارش وبگاه این شبکه خبری رادیویی، پوتین از معتدل شدن موضع ایرانیان خبر داده و بر همین اساس، نسبت به حصول توافق ابراز امیدواری کرده؛ پوتین گفته: «ما خرسندیم از این که موضع ایران به طور چشمگیری تعدیل شده که این امر دستیابی به توافق را تا حدی ممکن می کند. ما قطعا از این توافق حمایت می کنیم».
پوتین به روی دیگر سکه یعنی عدم توافق هم اشاره کرده و تقصیر چنین رویدادی را بر گردن زیاده خواهان انداخت؛ غربی ها در هفته های اخیر درخواست بازرسی از تأسیسات نظامی را مطرح کرده اند، درخواستی که با «نه» قاطع مقامات ایران و در رأس آنها، آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب و فرماندهی کل قوا روبرو شد.
پوتین در خصوص نگرانی از پیامدهای این زیاده خواهی ها گفت: «تنها مسئله ای که آسیب زننده به نظر می رسد این است که به منظور به هم زدن توافق تعمدا – دوست دارم تاکید کنم روی این سخن – تعمدا از ایران خواسته شود دست به اقداماتی بزند که کاملا غیرممکن است انجام شان دهد، اقداماتی که در مقایسه با حل و فصل مسئله اصلی، یعنی مسئله منع گسترش سلاح های هسته ای، بی اهمیت است».
نظر شما :