ترس از ایران علت نزدیکی عربستان و اسرائیل
یک نشریه انگلیسی در یادداشتی ادعا کرده که علت نزدیکی عربستان سعودی و اسرائیل، منافع مشترک و «برداشت مشابه آنها درباره تهدید ایران» است.
به گزارش فارس، یک نشریه انگلیسی با تاکید بر اینکه دیدار اخیر مقامات سعودی و صهیونیستی بی سابقه نبوده، به بررسی نزدیکی روابط ریاض و تل آویو پرداخته است.
«اکونومیست» در یاداشتی با عنوان «اسرائیل و عربستان سعودی، دوست دشمنان جدید» به بررسی دیدارهای اخیر مقامات صهیونیستی و سعودی در آمریکا پرداخت و نوشت: «منافع مشترک اسرائیل و جهان عرب را به هم نزدیکتر کرده است».
این روزنامه با اشاره به ضدیت سعودیها با ایران در رسانه های این کشور نوشت: «این روزها کاریکاتورها و حملات به ایرانیها معمول تر و بیشتر از حملات به یهودیان و اسرائیل است».
در گزارش آمده است: «کمتر از آنچه انتظار می رفت درباره تایید حضور و دیدار عربستان سعودی و اسرائیل در کنفرانس 4 ژوئن در آمریکا صحبت شده است. از نظر ایلان مزراحی رئیس پیشین شورای امنیت ملی اسرائیل بهبود روابط این دو کشور، نشانی از منافع استراتژیک مشترک است. وی گفت "مانند ما، سعودیها درباره ایران، داعش و این ترس که آمریکا دیگر متعهد نیست، نگران هستند"».
اشاره این روزنامه به دیدار اخیری است که مدیر کل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در نشست اندیشکده شورای روابط خارجی در واشنگتن با یکی از مقامات نزدیک به خاندان آل سعود داشت.
«دوری گلد» در این نشست ایران را تهدید مشترک علیه این رژیم و عربستان دانست و «انور اشکی» گفت صلح با اسرائیل و تغییر رژیم ایران برای امنیت منطقه ضروری است(جزئیات بیشتر).
اکونومیست نوشت: «این اولین بار نیست که عربستان سعودی با اسرائیل صحبت کرده است. در دهه 1960 و تحت حمایت بریتانیا، عربستان سعودی و اسرائیل سلطنت طلبان یمن را مسلح کردند تا نیروی اعزامی جمال عبدالناصر رئیس جمهور مصر را شکست دهند. اسرائیلیها به خاطر دارند که در دهه 1980 برای دیدار با شاهزاده بندر بن سلطان به مزرعه وی دعوت شدند و مقامات دو کشور علنا در کنفرانسهای صلح با هم صحبت کرده اند».
در ادامه یادداشت تاکید شد: «التهاب و آشوب ناشی از بهار عربی و تلاش باراک اوباما برای توافق با ایران، سبب تغییر پشت پرده دو تن از نزدیکترین متحدان آمریکا در منطقه شده است. در جاهای دیگر هم تفکرات درباره اسرائیل به عنوان دشمن اصلی جهان عرب و کشورهای عربی به عنوان قهرمانان فلسطینیان در حال کمرنگ شدن است».
این روزنامه انگلیسی نوشت: «عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر می گوید که او با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل "زیاد" صحبت می کند. در جریان جنگ سال 2014 اسرائیل به غزه، مصر مرز خود با غزه را بست و حماس را غیرقانونی اعلام کرد. یوسی آلفر مامور سابق اطلاعاتی اسرائیل می گوید امروز همه در حال خریدن پهپادهای اسرائیلی هستند».
این نشریه با اشاره به روابط خوب محمدرضا شاه پهلوی با اسرائیل تصریح کرد: «این تغییر روابط بین اسرائیل و جهان عرب بعید است تبدیل به نوع روابطی که اسرائیل با ایران قبل از انقلاب داشت شود. در آن زمان هزاران اسرائیلی شامل ماموران موساد با آسودگی در تهران زندگی می کردند. نشانی از بازگشایی دفاتر مسدود و بسته شده نمایندگی اسرائیل در مسقط و ابوظبی هم وجود ندارد».
در ادامه این یادداشت آمده است: «در عالم واقعیت، آقای نتانیاهو بیشتر از آنها(سعودیها و برخی کشورهای عربی) مشتاق ایده دوستی است و این موضوع به او کمک می کند در حالی که او به شخصیتی بیش از پیش منزوی تبدیل شده، همان پیغامی که او می خواهد به واشنگتن و اروپا بدهد برسانند. این نکته قابل توجه است که دوری گلد مدیرکل آتی وزارت خارجه اسرائیل بسیار بیشتر از نماینده سعودی در کنفرانس آمریکا به مقامات عالی قدرت نزدیک است».
اکونومیست در پایان با اشاره به معذوریت رهبران کشورهای عربی در قضیه فلسطین هم نوشت: « حتی اگر حمایت از فلسطینیان کاری ظاهری باشد، تعداد معدودی از رهبران عربی آمادگی دارند که علنا آنها را بفروشند و به آنها بی توجهی کنند».
نظر شما :