عدم تمایل ارتش امریکا برای افزایش حضور در عراق
یک روزنامه آمریکایی گزارش داد ژنرال های ارتش این کشور به دنبال شکست ارتش عراق در الرمادی، دیگر میلی به افزایش نقش نظامی واشنگتن در عراق ندارند.
به گزارش فارس، یک روزنامه آمریکایی از مخالفت ارتش این کشور با افزایش نقش نظامی برای مقابله با داعش در عراق خبر داد.
در حالی که به دنبال انتقادات درباره نداشتن استراتژی آمریکا برای مقابله با داعش، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از اعزام نظامیان بیشتر به عراق خبر داده، یک روزنامه چاپ واشنگتن از «بی میلی و مخالفت» ژنرال های ارتشی با افزایش نقش نظامی واشنگتن خبر داد.
در گزارش واشنگتن پست با عنوان «به دنبال شکست ارتش عراق در الرمادی، ژنرال های آمریکا میلی به افزایش نقش ارتش ایالات متحده ندارند»، نوشت: «در حالی که رئیس جمهور باراک اوباما در حال بررسی چگونگی توقف پیشروی های داعش در عراق است، برخی از شدیدترین مخالفت ها با تقویت حضور آمریکا از سوی ارتش مطرح شده است».
یک مقام نظامی ارتش آمریکا که نامش فاش نشده به این روزنامه گفت: «پس از 12 سال در خاورمیانه، یک تمرکز واقعی در میان رهبران ارشد نظامی درباره فهم اینکه پایان بازی چیست، وجود دارد و باید این سوال پرسیده شود به چه هدف و پایانی ما این کار را انجام دهیم؟»
در این گزارش با اشاره به سقوط الرمادی و بحثهای پنتاگون در این باره با کاخ سفید آمده است: « ژنرال های عالی رتبه آقای اوباما مجموعه ای از گزینه ها را که در یکی از آنها "ریسک بالاتری" بود ارائه کردند؛ این طرح که بر اساس آن مشاوران آمریکایی در واحدهای جنگی عراق حملات هوایی جنگنده های آمریکایی را هدایت می کنند و همچنین از حملات بالگردهای آپاچی استفاده می شود».
واشنگتن پست نوشت: «گزینه با ریسک بالاتر نشانگر تغییری بزرگ در استراتژی کاخ سفید است. برخی مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا استدلال کردند که حضور نیروهای آمریکایی در صف مقدم و حملات بالگردها کمک حیاتی در اختیار حیدر العبادی نخست وزیر عراق قرار خواهد داد».
این روزنامه به نقل از این مقامات آمریکایی که به نام و هویتشان اشاره نشده ادعا شده است: «آقای العبادی بدون رسیدن به برخی پیروزی های سریع در میدان نبرد، تحت فشار شدیدی خواهد بود تا بیشتر به ایران تکیه کند».
روزنامه وابسته به مخالفان دولت اوباما البته نوشت: «فرماندهان ارشد نظامی رئیس جمهور در مخالفت با تغییر استراتژی استدلال کردند که این اقدام تعهد نیروهای عراقی را کم خواهد کرد و نظامیان آمریکایی را بیشتر و عمیقتر به جنگ می کشاند».
در ادامه این گزارش به نقل از «چندین مقام آشنا به مواضع رئیس ستاد مشترک آمریکا» آمده است: «ژنرال مارتین دمپسی شبیه به دیگر مقامات نظامی درباره اینکه مزایای بدست آمده از بکارگیری مشاوران نظامی در جنگ و بالگردهای نظامی ارزش کشته شدن احتمالی آمریکایی ها را داشته باشد، ابراز تردید کرد».
به گفته منابع مطلع، رئیس ستاد مشترک آمریکا بر لزوم صبوری، حفظ عملیات هوایی ائتلاف برای تضعیف داعش و همچنین یک نیرو آموزش دیده و مسلح تشکیل شده از جنگجویان قبایلی سنی تاکید دارد.
یک مقام وزارت دفاع آمریکا هم که نخواسته نامش فاش شود، از مخالفت اشتون کارتر وزیر دفاع این کشور با بکارگیری مستقیم مشاوران آمریکایی به عنوان راهنمای جنگنده ها و بالگردها در جنگ با داعش خبر داد.
یک مقام عالی رتبه نظامی مستقر در عراق که روزنامه واشنگتون پست به ملیت وی اشاره نکرده از دیگر موانع حضور مستقیم مشاوران آمریکایی را ترس از جان آنها خوانده و گفت که یک چالش اصلی برای حضور مشاوران در جنگ، پیدا کردن واحدهای عراقی در خط مقدم است که فرماندهان نظامی آمریکایی به اندازه کافی به آنها برای در امان ماندن این نیروها اعتماد کنند.
نظر شما :