غرب باید تعامل با ایران را به فراتر از موضوع هسته‌ای گسترش دهد

۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۱۵:۰۳ کد : ۱۹۴۷۰۶۳ سرخط اخبار گام به گام تا توافق جامع

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت که غرب و به ویژه آمریکا نباید خود را به مذاکرات هسته ای محدود کنند و می بایست برای حل بحران منطقه ای، تعامل با ایران را گسترده تر کند.

به گزارش فارس، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش کرد که اگر غرب می خواهد ایران بخشی از راه حل بحران های خاورمیانه باشد، نیاز به تعامل مستقیم با این کشور دارد.

بنا بر این گزارش، مذاکرات بین ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) تاکنون به بحث هسته ای محدود شده است.

نیویورک تایمز سپس به نقش سازنده ایران در منطقه اشاره کرد و نوشت که سابقه همکاری ایران و آمریکا در مقابله با تروریسم، مثبت بوده است. در سال 2001، همکاری بین آمریکا و ایران موجب شد که سرنگونی طالبان تنها چند ماه زمان ببرد و یک دولت جدید در افغانستان تشکیل شود.

این گزارش به نقش «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس اشاره کرد و نوشت که وی فردی مصلحت گرا است و به همراه «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران طرح هایی را برای سوریه و یمن برای آتش بس، گفت وگوی ملی و ایجاد دولت های جامع تعبیه کرده اند.

نیویورک تایمز ادامه داد، اوباما استدلال کرده است که هیچ جایگزین واقع گرایانه ای برای مذاکرات با ایران وجود ندارد و هم اکنون زمان آن رسیده که اوباما در خصوص منطقه نیز چنین واقعیتی را توضیح دهد.

طبق این گزارش، منتقدان گفت وگو با ایران می بایست این مسئله را درک کنند که تعامل به منظور برقراری ثبات در منطقه یک مزیت نابجا برای جمهوری اسلامی ایران نیست و همچنین باید بدانند که منافع زیادی برای غرب با ایران در مثلث کابل، صنعا و بیروت وجود دارد.

این روزنامه آمریکایی سپس ادامه داد که اوباما به منظور آنکه ایران را بعنوان راه حلی در منطقه وارد کند باید به سیاست چند دهه ای عدم ارتباط گیری با ایران پایان دهد و کیفیت و کمیت ارتباط با ایران می بایست افزایش یابد.

طبق این گزارش، اوباما برای تحقق هدف تعامل با ایران به مجوز کنگره نیاز ندارد و به تنهایی می تواند سیاست «عدم ارتباط گیری با ایران» را تغییر دهد؛ همانطور که با شجاعت سیاست واشنگتن در قبال کوبا را تغییر داد و به محدودیت های 50 ساله در روابط آمریکا-کوبا پایان داد.

نیویورک تایمز نوشت که در وهله دوم، غرب باید به این ترس خود از نقش ایران در منطقه پایان دهد و لحن جدیدی را در پیش گیرد. پیشرفت در مذاکرات هسته ای به واسطه یک لحن مشترک «برد-برد» بود. در سطح منطقه ای نیز می بایست غرب لحنی را اتخاذ کند که نفوذ ایران را بعنوان یک واقعیت در نظر بگیرد نه اینکه نفوذ ایران را یک مزاحمت برگشت پذیر بپندارد.

این روزنامه آمریکایی ادامه داد، در مرحله سوم، سازمان ملل باید چتری برای گفت وگو به وجود آورد. گفت وگوهای منطقه ای می بایست دنبال شود و شامل مصر، ایران، عربستان سعودی و ترکیه و بعلاوه آمریکا و روسیه می شود.

نیویورک تایمز در پایان نتیجه گیری کرد، در حالیکه دیپلمات ها به دنبال رسیدن به توافق نهایی هسته ای هستند، منطقه می بایست مزایای تعامل گسترده تر با ایران را مورد بررسی قرار دهد. غرب و همسایگان ایران نه تنهای چیزی از دست نمی دهند بلکه خیلی چیزهای بیشتری از تعامل با ایران به دست می آورند.


نظر شما :