آغاز آموزش معارضان سوری در ترکیه
وزیر خارجه ترکیه در سفر به آمریکا گفت حدود ۲۰۰ معارض سوری از هفته آینده در ترکیه آموزش نظامی می بینند و تأکید کرد حملات هوایی در عراق و سوریه کافی نیست و آنکارا از عملیات زمینی در این کشورها حمایت می کند.
به گزارش فارس، حدود 200 معارض سوری قرار است از ماه آینده میلادی در ترکیه آموزش نظامی ببینند.
به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست»، «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه ای با این روزنامه روز دوشنبه گفت که در برنامه مشترک آمریکا-ترکیه «قصد داریم دو هزار نفر را در طول سال تحت آموزش قرار دهیم و آنها را تجهیز کنیم».
وی ادامه داد در حالیکه مبارزه با داعش یک «اولویت» به حساب می آید، نیروهای معارض همچنین با ارتش «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز مقابله خواهند کرد.
*تمایل ترکیه برای آموزش معارضان سوری برای مبارزه با ارتش سوریه
بر اساس این گزارش، کنگره و دولت آمریکا اجازه آموزش معارضان سوری با بودجه آمریکا تنها برای مبارزه با داعش را صادر کردند و این در حالی است که ترکیه تمایل دارد که این نیروها با دولت اسد نیز مبارزه کنند.
طبق این گزارش، معارضان سوری علاوه بر گذراندن دوره های آموزشی در ترکیه، قرار است طبق برنامه های جداگانه در عربستان سعودی، اردن و قطر نیز تحت آموزش قرار گیرند.
چاووش اوغلو که به واشنگتن سفر کرده است تا درباره سوریه و موضوعات دیگر با «جان کری» وزیر خارجه آمریکا و اعضای کنگره دیدار و گفت وگو کند، تأکید کرد که ترکیه و آمریکا علیرغم اختلافات به این نقطه مشترک رسیدند که به صورت صریح و سازنده با یکدیگر وارد گفت وگو شوند.
چاووش اوغلو ادامه داد: ما شریک و همپیمان هستیم. ما مجبور نیستیم که درباره تمامی موضوعات با یکدیگر توافق داشته باشیم.
مسئله دیگری که در خصوص آن همچنان اختلاف نظر وجود دارد، پیشنهاد ترکیه برای ایجاد یک منطقه امن برای معارضان و پناهندگان در شمال سوریه بود که کاخ سفید هنوز تصمیمی درباره آن اتخاذ نکرده است.
*پیشنهاد ترکیه برای ایجاد منطقه امن برای معارضان سوری همچنان روی میز است
وزیر خارجه ترکیه ادامه داد: موضوع درباره چگونگی و افرادی است که قصد بهبود امنیت برای این منطقه امن را دارند. عقاید متفاوتی در آمریکا از بخش های متفاوت در اینباره وجود دارد. پیشنهاد ما همچنان روی میز است و آن را به دولت آمریکا یادآوری کردیم.
*از عملیات زمینی در سوریه و عراق حمایت می کنیم
چاووش اوغلو تأکید کرد: مشکل اصلی به طور کلی این است که ما هنوز یک راهبرد صریح و جامع برای برقراری صلح در سوریه و عراق نداریم. واضح است که حملات هوایی کافی نبوده است...ما از عملیات زمینی حمایت می کنیم. آمریکا و برخی همپیمانان معتقدند، مخالفانی که از آنها حمایت می کنیم و قصد آموزش و تجهیز آنها را داریم می توانند چنین کاری انجام دهند. مسئله این است که چه مدت زمانی برای موفق شدن لازم است؟.
وی اعلام کرد که ترکیه گام هایی را برای کاهش انتقال مبارزان خارجی از قلمرو این کشور برای پیوستن به داعش انجام داده است اما اشتراک گذاری اطلاعات توسط اروپا می بایست تقویت شود.
چاووش اوغلو تصریح کرد:«ما به همکاری بیشتری نیاز داریم.» حدود یکهزار و 300 مبارز خارجی در دو سال گذشته دستگیر و اخراج شده اند. برای نیمی از این افراد هیچ اطلاعاتی از قبل از جانب کشورهای آنها دریافت نکردیم.
چاووش اوغلو تأکید کرد که دولت ترکیه به شدت از حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن حمایت می کند.
وی همچنین تأکید کرد که ترکیه همچنین به شدت از تفاهم هسته ای لوزان حمایت می کند اما در ادامه در خصوص آنچه که «آرزوها و سیاست فرقه ای ایران» در سوریه، عراق و یمن و دیگر جاها خواند، ابراز نگرانی کرد.
چاووش اوغلو ادامه داد که «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اوایل ماه جاری میلادی در سفر به تهران، «به وضوح به ایرانی ها گفت که آنچه که آنها در منطقه انجام می دهند به نفع هیچ کس نیست».
دیدار چاووش اوغلو از آمریکا در آستانه یکصدمین سالگرد یادبود 24 آوریل قتل ارامنه توسط عثمانی های ترکیه در اوایل سالهای جنگ جهانی اول صورت می گیرد.
*سیاستمداران در جایگاهی نیستند که بتوانند درباره نسل کشی بودن یا نبودن کشتار ارامنه قضاوت کنند
چاووش اوغلو در اینباره گفت که واژه نسل کشی یک واژه کلی نیست بلکه یک واژه حقوقی است و «به سیاستمداران مربوط نمی شود که درباره نسل کشی بودن یا نبودن آن اظهارنظر و قضاوت کنند. اگر دولت آمریکا رویکرد خود را به نفع ارامنه درباره این موضوع تغییر دهد، به طور طبیعی، تأثیر مضری بر روابط ترکیه-آمریکا خواهد گذاشت. ترجیح ما بر این نیست. ما سرمایه گذاری زیادی برای این رابطه کرده ایم.
نظر شما :