ایران در عراق حضور نظامی ندارد

۲۲ دی ۱۳۹۳ | ۰۳:۲۹ کد : ۱۹۴۲۹۷۳ سرخط اخبار

نماینده مجلس عراق و دبیر کل سازمان بدر، با اشاره به آخرین تحولات میدانی در عراق و تمجید از نقش جمهوری اسلامی ایران در ارائه مشاوره نظامی و کمک تسلیحاتی، تاکید کرد که سلاح های ایرانی به طور رسمی وارد عراق می شود.

 
به گزارش باشگاه خبرنگاران ؛ "هادی العامری" امروز یکشنبه در گفتگوی اختصاصی با شبکه خبری العالم تاکید کرد، عراق درباره کمک های هوایی ائتلاف بین المللی به داعش تحقیق می کند و اگر مدارکی متقن به دست بیاورد،  آنها را به مجامع بین المللی ارائه خواهد داد.
 
عامری که مهمان برنامه "مِن طهران" شبکه العالم بود، افزود: ارتش عراق پس از اجرای چند عملیات در "جرف الصخر"، "السعدیه" و "جلولاء" و پاکسازی "سد العظیم" و "ضلوعیه" دشمن را وادار به عقب نشینی به شمال استان صلاح الدین کرده است و هم اکنون ارتش برای اجرای عملیات در شمال استان صلاح الدین و متعاقباً حرکت به سوی استان نینوا آماده می شود.
 
دبیر کل سازمان بدر گفت: مناطق اطراف مسیر سامراء به بغداد پاکسازی شده است و امیدواریم که ارتش و نیروهای مسلح عشایر در استان الانبار به نحو احسن وارد عمل شوند. خوشبختانه ارتش و عشایر در استان های دیاله، صلاح الدین، کرکوک و نینوا همکاری می کنند و بسیار امیدواریم که عملیات بزرگی در این استان ها آغاز شود و داعش شکست سنگینی را متحمل شود. 
 
با کمترین امکانات پیروز شدیم
 
العامری افزود: عملیات پاکسازی موصل نیاز به مقدماتی دارد و پاکسازی کامل صلاح الدین و کرکوک زمینه ساز پاکسازی نینوا خواهد بود؛ بسیار امیدواریم که مقدمات عملیات پاکسازی موصل به زودی فراهم شود.
 
وی با تاکید بر اینکه "نمی توان زمان معینی را برای آزادسازی موصل معین کرد"، ادامه داد: موفقیت عملیات آزادسازی موصل مستلزم امکاناتی است که این امکانات هنوز بسیار محدود و اندک است. ما اکثر عملیات را با کمترین امکانات آغاز کردیم و پیروز شدیم و اگر امکانات لازم فراهم شود، امید ما به پیروزی سریع، بسیار زیاد خواهد بود.
 
العامری درباره درخواست "حیدر العبادی" نخست وزیر عراق از عشایر مناطق تحت تصرف داعش برای قیام علیه این گروه تروریستی نیز گفت: من معتقدم که عشایر به تنهایی نمی توانند کاری انجام دهند و باید عشایر را به همکاری با ارتش و نیروهای داوطلب مردمی برای اخراج داعش از مناطق اشغالی دعوت کرد.
 
با حملات هوایی نمی توان بر داعش چیره شد
 
دبیر کل سازمان بدر درباره عملکرد ائتلاف بین المللی در مبارزه با داعش گفت: در خوش بینانه ترین حالت، ائتلاف قادر به کسب پیروزی نیست، زیرا می خواهد با حملات هوایی به پیروزی دست یابد؛ اما با حملات هوایی نمی توان به پیروزی رسید. در صورتی می توان به پیروزی دست یافت که منطقه ای بازپس گرفته شود و تنها ارتش و مردم عراق می توانند مناطق اشغال شده را از تصرف دشمن داعشی خارج کنند.
 
العامری درباره اتهامات به آمریکا درباره حمایت تسلیحاتی ائتلاف از داعش و پرتاب کمک های تسلیحاتی از آسمان در مناطق تحت اشغال داعش نیز گفت: ما درباره پرتاب کمک های تسلیحاتی از هواپیماهای ائتلاف برای داعش تحقیق می کنیم و اگر مدارکی متقن به دست بیاوریم، این مدارک را به مجامع بین المللی ارائه خواهیم کرد؛ آمریکا مدعی مبارزه با داعش و سرکوب این گروه تروریستی است، اما از این گروه حمایت می کند.
 
ایران در عراق نیروی نظامی ندارد
 
نماینده پارلمان عراق و دبیر کل سازمان بدر درباره حمایت های ایران از عراق در مقابله با داعش گفت: ارتش ایران کمک های تسلیحاتی و مشاوره ای به عراق می کند و همه مسئولان عراقی اعتراف می کنند که اگر این کمک ها نبود اکنون خبری از عراق نبود. ما از کمک های ایران که تجربه بسیار بالایی در جنگ با داعش دارد قدر دانی و تشکر می کنیم.
 
عامری در عین حال حضور هر گونه نیروی نظامی ایرانی در عراق را به شدت تکذیب کرد و گفت: حضور ایران در عراق تنها محدود به مستشاران این کشور و پشتیبانی تسلیحاتی از عراق.
نماینده پارلمان لبنان در این راستا خاطر نشان کرد شهدای ایران در عراق -مانند سرتیپ تقوی- مستشار بودند، نه رزمنده.
 
تکذیب پرواز جنگنده های ایرانی در آسمان عراق
 
دبیر کل سازمان بدر عراق درباره ادعای به پرواز در آمدن هواپیماها و جنگنده های ایرانی برای حمله به داعش در نزدیکی مرزهای ایران گفت: این از دروغ های آمریکایی هاست. ما نیازی به هواپیماهای ایرانی نداریم و اگر نیاز داشتیم آن را اعلام می کردیم. ما همانطور که به ائتلاف اجازه [چنین حملاتی را دادیم] می توانیم به هواپیماهایی ایرانی نیز این اجازه را بدهیم. ما برای درخواست هرگونه کمک، هیچ نیازی به موافقت آمریکا نداریم و چنین درخواست هایی فقط نیازمند موافقت عراق است.
 
سلاح های ایرانی به طور رسمی وارد عراق می شود
 
نماینده پارلمان عراق تاکید کرد: سلاح های ایرانی در عراق وجود دارد و وزارتخانه های دفاع و کشور به طور مستقیم از ایران سلاح خریداری می کنند. ایران  به مردم عادی سلاح نمی دهد، بلکه از مسیرهای رسمی و مجاز به وزارتخانه های دفاع و کشور سلاح می دهد.
وی در ادامه با خودداری از اشاره به نوع سلاح های ایرانی موجود در عراق گفت: می توانید این سوال را از وزارت دفاع یا کشور بپرسید!
 
عامری با اشاره به نقش برجسته سرلشکر قاسم سلیمانی در ارائه مشاوره برای عملیات های نظامی که در سایه تجربه مبارزه با این گروه تروریستی در سوریه به دست آمده، مراتب تقدیر و تشکر ملت عراق را از این کمک ها ابراز داشت.
 
نیروهای مردمی، عامل مهم شکست داعش
 
العامری ضمن رد این شائبه که نیروهای مردمی ممکن است به دسته ای طایفه ای تبدیل شوند مطرح کنندگان این شائبه را مریض و شکست خورده نامید و خاطرنشان کرد: نوری مالکی که مسؤول پرونده امنیتی است، معتقد است اگر نیروهای مردمی نبودند عراق و چه بسا سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس هم اکنون در دست داعش بود.
 
وی افزود: نیروهای مردمی به ویژه نیروهای مقاومت اسلامی از جمله گردان های بدر و سرایاالاسلام و الجهاد و عاشورا در این میان نقش بارزتری داشتند و همین ها با پشتیبانی ارتش و پلیس فدرال بر داعش پیروز شدند.
 
العامری ضمن رد حمایت کشورهای همسایه عراق  از داعش گفت: از این کشورها تعداد محدودی به داعش پیوستند در حالی که یک حمایت همه جانبه از سوی 80 کشور دنیا برای تروریست های داعش وجود دارد که شامل کمک های مالی، تسلیحاتی، معنوی و عضوگیری می باشد.
 
وی افزود: وقتی که تروریست ها در سوریه تحت فشار قرار گرفتند و به عراق آمدند به تنهایی این کار را نکردند بلکه در گروههای چند هزار نفری و با حمایت 80 کشور اروپایی، عربی و اسلامی که آنها را به وجود آورده و از آنها حمایت کردند منتقل شدند.
 
عراقی ها با داعش همراهی نکردند
 
عامری سپس تکذیب وجود طرفداران داخلی داعش از میان اهالی مناطقی که تحت کنترل تروریست ها هستند افزود: اغلب مناطقی که پاکسازی می شود، تعداد بسیار کمی از مردم در آنجا مانده اند که همین امر نشان دهنده عدم سازگاری مردم (حتی اهل تسنن) با داعش است و اگر ساکنان همه این شهرها حامی داعش بودند، پاکسازی آنها کار مشکلی می شد.
 
العامری خاطرنشان کرد از حدود 60 هزار نفر از ساکنان السعدیه و جلولاء فقط چند صد نفر با داعش همکاری کرده اند که همین به معنی عدم همکاری اهل تسنن با تروریست ها است.
 
وی درباره حملات داعش به مرزهای عربستان و کشته شدن تعدادی از افسران سعودی گفت: این اقدام برای تیره کردن روابط عربستان با عراق صورت گرفته؛ روابطی که رو به بهبودی می رفت و عربستان در صدد بازگشایی سفارت در بغداد بود. البته تروریست ها قطعا موفق نخواهند شد زیرا ما داعش را هم دشمن عراق و هم دشمن عربستان می دانیم.
 
وی تاکید کرد عربستان نیز امروز از داعش بیش از هر گروه دیگری نگران است و این گروه را خطر واقعی برای خود می داند.

کلید واژه ها: بدر سازمان بدر عشایر


نظر شما :