واکنش ظریف به ادعای کمک به سوریه برای ساخت بمب اتم
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه در آینده نزدیک با همتای چینی دیدار می کند و در این هفته به اروپا سفر خواهد کرد، گفت حضور یک روزه اش در ژنو و دیدارش با همتای آمریکایی، در حاشیه سفرش به اروپا صورت می گیرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (یکشنبه) پس از دیدار و گفت وگو با «یانی کاسولیدین» همتای قبرسی خود که به تهران سفر کرده، در نشست خبری مشترک به تشریح گفت وگوهای انجام شده پرداخت و به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در ابتدای این نشست خبری با ابراز خرسندی از حضور وزیر خارجه قبرس در تهران عنوان کرد: روابط ایران و قبرس دیرینه است و از آغاز استقلال جمهوری قبرس، روابط سیاسی و دیپلماتیک با این کشور داشتیم که این روابط همواره ادامه داشته است. چه آن زمان که قبرس عضو فعال جنبش عدم تعهد بود و چه امروز که عضو فعال اتحادیه اروپاست.
ظریف با بیان اینکه این روابط دوستانه بوده است، خاطرنشان کرد: روابط دوجانبه ایران و قبرس در ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همواره دارای امتداد بوده است. امروز در گفت وگوهای دوجانبه قدری در رابطه با نحوه تقویت روابط چه در بخش خصوصی و چه از طریق موافقتنامه هایی که بین دولت ها در حوزه باستان شناسی، دانشجویی و علمی بوده، بحث کردیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: بخش عمده گفت وگوها به همکاری های دو کشور در زمینه امنیت منطقه ای و مبارزه با تروریسم بود و در خصوص وضعیت امنیت منطقه در خاورمیانه، لبنان و سوریه بحث هایی شد.
وزیر خارجه کشورمان یادآور شد: قبرس به عنوان همسایه سوریه و لبنان می تواند نقش خوبی را ایفا کند. ما گفت وگوهای خوبی داشتیم و امیدواریم این گفت وگوها ادامه یابد.
ظریف با اشاره به عضویت قبرس در اتحادیه اروپا و اینکه این کشور در حوزه مدیترانه قرار دارد، ابراز امیدواری کرد که نقش مثبتی در مبارزه با ترور، افراط و خشونت داشته باشد.
وی افزود: تحولات روزهای گذشته نشان داد که چه میزان ضرورت یک ائتلاف جهانی علیه خشونت و افراط همانطور که رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی به آن اشاره کرد، وجود دارد و ما اقداماتی که در پاریس رخ داد را سریعا محکوم کردیم، چرا که این اقدامات هیچ ارتباطی با اسلام و اسلام خواهی که یک حرکت فزاینده در منطقه و جهان است، ندارد و اثری جز آسیب زدن به وجهه اسلام و مسلمانان در دنیا نداشته و ندارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: این حرکت نیازمند یک پاسخ همه جانبه و مشترک جهانی برای مبارزه با افراط، تروریسم و خشونت است و معتقدیم که با سیاست ها و برخوردهای دوگانه باید برخورد شود و عزم جدی برای این موضوع پیدا شود چرا که این موضوع به منطقه ختم نخواهد شد.
وزیر خارجه در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالی در خصوص واکنش وزارت خارجه به ادعاهای هفته نامه اشپیگل در کمک جمهوری اسلامی ایران به سوریه برای ساخت بمب اتم، عنوان کرد: ادعای این مجله یکی از تلاش هایی است که برای ایجاد توهم در سطح بین المللی و تصور نگرانی از جمهوری اسلامی توسط محافلی که زندگیشان بر خشونت و هراس می باشد تنظیم شده و این ادعا مضحک است.
وی این موضوع را ادعایی مضحک برای هراس افکنی در سطح بین المللی و زمینه سازی برای ادامه فعالیت علیه سوریه دانست و افزود: این موضوع در راستای سیاست وحشت درباره برنامه هسته ای ایران است. ما موافق سلاح هسته ای نیستیم و معتقدیم کلیه سلاح های هسته ای باید برچیده شود و بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری، هیچگاه دنبال سلاح هسته ای نبوده و نیستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص دیدار با جان کری همتای آمریکایی اش و اینکه تا چه زمانی در ژنو خواهد بود؟ عنوان کرد: همانطور که قبلا اعلام شده ما در روزهای آینده میزبان معاون وزیر خارجه روسیه هستیم و درباره مذاکرات 1+5 و نقش اتحادیه اروپا و نقشی که توقع داریم دوستان روس ما ایفا کنند، گفت وگو خواهیم کرد. مذاکرات خوبی با دوستان چینی داشتیم که در آینده نیز ادامه می یابد.
وزیر خارجه ادامه داد: در هفته های گذشته معاون وزیر خارجه چین در تهران حضور داشت و مذاکرات خوبی انجام گرفت و در آینده نیز با وزیر خارجه چین دیدار می کنم.
ظریف به دیدارهایش با سایر اعضای 1+5 در تهران و در پایتخت های آنها اشاره کرد و افزود: دیدارهایی داشته ایم و خواهیم داشت اما به دلیل آنکه رابطه سیاسی بین ایران و آمریکا وجود ندارد این مذاکرات در ژنو برگزار می شود. مذاکرات ما و آمریکا که فقط محدود به حوزه هسته ای است، برخی مواقع شاید از سایر دیدارهای ما رنگ بیشتری داشته باشد به همین دلیل است که اخبار بیشتری در زمینه دیدار ما با آمریکا نسبت به دیدارهای ما با سایر اعضای 1+5 می شنوید. چرا که آنها به صورت عادی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه روز چهارشنبه با کری درباره موضوع هسته ای و فقط موضوع هسته ای دیدار می کنم تا ببینیم آیا می شود روند مذاکرات را تسریع کرد، یادآور شد: مذاکرات با آمریکا استثنایی بوده و باقی مانده است زیرا ما با آمریکا فقط در حوزه هسته ای مذاکره داشته ایم و باید ببینیم این مذاکرات تا چه میزان مفید بوده و ما میزان مفید بودن آن را تحت بررسی داریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی حضورش در ژنو را برای دیداری یک روزه با وزیر خارجه آمریکا خواند و اظهار داشت: پس از آن در اروپا دیدارهایی خواهم داشت که در حاشیه سفر من به اروپا دیدارم با کری انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: موضوع هسته ای فقط روز چهارشنبه فقط وقت من را به خودش اختصاص می دهد.
ظریف عنوان کرد: اینکه چقدر در اروپا حضور داشته باشم بستگی به دیدارهایی است که در اروپا خواهم داشت.
نظر شما :