روحانی: در مساله هسته ای، حتما به تفاهم می رسیم
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» شامگاه عید غدیر خم در یک گفت و گوی زنده رادیو و تلویزیونی که اکنون در حال پخش است، افزود: مردم اکنون احساس می کنند که تلاطم ها در عرصه سیاست خارجی پایان یافته و این در حالی است که بحث هسته ای، یک جزء از روابط خارجی ما است.
وی افزود: کشورهای بزرگ اکنون داوطلب مذاکره و ملاقات با مقامهای ایران هستند و سیاست خارجی کشور یک گام مهم به جلو برداشته است.
رییس جمهوری تصریح کرد: توافق نهایی کار بزرگی است . اکنون در کلیات موضوع با 1+ 5 اتفاق نظر وجود دارد و امروز حق هسته ای ایران به رسمیت شناخته شده است.
روحانی با بیان اینکه در جزییات هنوز اختلاف نظرهایی هست، خاطرنشان ساخت: در حق ایران برای غنی سازی اکنون بحثی وجود ندارد و همه دنیا آن را پذیرفته است.
رییس جمهوری با بیان اینکه هنوز بطور دقیق نمی توان گفت چه زمانی توافق نهایی در بحث هسته ای حاصل خواهد شد، افزود: با این حال، تردیدی وجود ندارد که ما به شرایط یکسال قبل بازنخواهیم گشت.
این پنجمین گفت و گوی زنده تلویزیونی روحانی از آغاز به کار دولت تدبیر و امید تاکنون است.
* خروج اقتصاد ایران از رکود
'مرتضی حیدری' یکی از مجریان برنامه به عنوان اولین سوال پرسید که سال گذشته را با رشد اقتصادی منهای 2.2 به پایان بردیم. چندی پیش هم اعلام شد که به عدد مثبت 4.6 رسیده ایم . طبیعی است که این عدد بزرگی است، سوال این است که آقای رییس جمهوری با چه مستنداتی به این رسیدند که این عدد به دست آمده است؟
خانم 'ندا سپانلو' مجری دیگر نیز در ادامه سوال حیدری، در باره نرخ تورم و بیکاری در کشور سوال کرد و گفت: «11 ماه پیش که خدمت شما بودیم، جنابعالی وعده دادید که نرخ تورم تک رقمی شود، نرخ بیکاری کاهش یابد و نرخ اقتصادی مثبت شود. بنا به گزارشها، این وعده ها محقق شده است. در این باره توضیح دهید که چگونه این اهداف محقق شده است؟»
رییس جمهوری در آغاز سخنانش گفت: عید سعید غدیر خم که یک حادثه بسیار مهم تاریخی برای همه مسلمانان بود و آثارش را از آن روز تا امروز همچنان شاهد هستیم، تبریک عرض می کنم و امیدوارم همه ما بتوانیم جزو متمسکین به ولایت امیر المومنین و ائمه هدی علیهم السلام باشیم.
وی افزود: امیدوارم روز به روز وحدت و اتحاد در میان مسلمانان بیشتر شود به ویژه در میان مسلمانان ایرانی، همه اقوام ایرانی، پیروان ادیان رسمی کشور و همه ایرانیانی که در داخل و خارج از کشور هستند تا با وحدت و انسجام و اتحاد بتوانیم کشور را به نقطه ای برسانیم که برای همه ایرانیان عزیز، مطلوب باشد.
رییس قوه مجریه ادامه داد: ما از آغاز دولت با رکود تورمی مواجه بودیم، که معضل بسیار بزرگی بود و طبیعی بود که حل آن به سادگی امکان پذیر نباشد.
روحانی گفت: می خواهم به مردم شریف ایران عرض کنم که همه کارهایی که دولت انجام داده و قدم هایی که برداشته با مشورت صاحب نظران و متخصصین بوده است. در واقع، اگر کمک آن ها، حمایت عامه مردم و هدایت های رهبر معظم انقلاب نبود، به این نقطه نمی رسیدیم.
رییس جمهوری افزود: در مساله رکود که موضوع بسیار مهمی بود، اولین آثار خروج از این رکود را زمستان پارسال دیدیم و اولین بخشی که از رکود خارج شد، بخش نفت بود.
روحانی با بیان اینکه احتمالا اولین بخشی که رکود از آن آغاز شده بود، نیز بخش نفت بود، گفت: همانطور که اشاره کردید در سال 91 رشد ما منهای 6.8 و درسال 92 منهای 2.9 بوده است. بنابر این در مجموع 8 تا 9 فصل پشت سر هم رکود داشتیم.
رییس جمهوری افزود: کشور ما هیچ زمانی غیر از اوایل انقلاب که شرایط خاص خود را داشت، رکودی توام با تورم بالای 40 درصد را تجربه نکرده بود. بنابراین وقتی رکود خیلی عمیق می شود، خروج از آن نیز مشکل است.
روحانی یادآور شد: زمستان پارسال اولین بخش اقتصاد از رکود خارج شد و صادرات ما در بخش نفت 13.7 رشد نشان داد. همچنین در زمستان پارسال رشد واردات افزایش یافت و در مجموع 22.2 رشد داشتیم.
رییس جمهوری ادامه داد: 16.4 در بخش مواد اولیه و 32 درصد در بخش سرمایه ای، کارخانجات و ماشین آلات رشد واردات داشتیم و خود این رشد اعلام می کرد که وقتی مواد اولیه و ماشین آلات وارد می شود، معلوم می شود در فصل بعد به تدریج خروج از رکود را تجربه می کنیم.
روحانی اظهار داشت: در سه ماهه اول امسال یعنی سال 93 نیز تحرک خوبی در بخش های مختلف اقتصاد دیدیم. در بخش های دیگر هم این تحرک را دیدیم مثلا در بخش گردشگری رشد خوبی دیدیم، البته آن هم از زمستان شروع شده بود و در بهار امسال رشد گردشگری خوبی داشتیم به گونه ای که رشد گردشگری دو برابر فصل اول سال گذشته است.
وی خاطرنشان کرد: در بخش صنعت و معدن هم ما رشد بسیار خوبی با حدود 10 درصد داشتیم، در بعضی بخش ها مثل تولید خودرو 80 درصد در سه ماه اول امسال نسبت به سه ماه اول سال گذشته رشد داشتیم، در تولید فولاد خام و پتروشیمی نیز رشد داشته ایم.
رییس جمهوری افزود: در بخش تولید نفت هم امسال نسبت به سه ماهه اول پارسال بیش از 6.1 درصد رشد داشته ایم.
وی با تشریح دستاوردهای دولت در سایر عرصه های اقتصادی اظهارداشت: در بخش های دیگر هم مثل خدمات کشاورزی این رشد را می بینیم. کشاورزی 3.3 درصد در سه ماهه اول امسال رشد داشته است و در مجموع، در همه بخش ها حرکتی را داشتیم که شروع این حرکت از زمستان پارسال انجام شد.
روحانی تصریح کرد: این رشد بر مبنای محاسبات سه ماهه امسال در مقایسه با سه ماهه اول پارسال است. به طور قطع، تا پایان سال نیز روند رشد ادامه خواهد داشت؛ منتهی باید جلوتر برویم تا بتوانیم آن را اعلام کنیم.
* نقش مذاکرات هسته ای در رشد اقتصادی
مجری تلویزیون در این بخش از گفت و گو، از رییس جمهوری سوال کرد: حتی اگر مذاکرات هسته ای هم به نتیجه نرسد، آیا این رشد اقتصادی ادامه خواهد داشت؟.
روحانی گفت: علت اینکه حرکت اقتصادی در ایران شروع شد، اولین عامل آن، اعتماد و امید مردم بود؛ مردم به دولت اعتماد کردند؛ دولت به کارشناسان خود، به صاحبنظران و دانشگاهیان و کل ملت ایران که حامی اش بودند اعتماد کرد. در واقع، اساس این رشد، سرمایه اجتماعی است.
رییس جمهوری افزود: بدانید اگر در اقتصاد پیشرفت کرده ایم، ریشه آن سرمایه اجتماعی است، یعنی دولت و ملت به هم نزدیک تر شده اند. از طرف دیگر، مردم احساس کرده اند این دولت در زمینه سیاست خارجی با منطق و کارشناسی لازم دارد حرکت می کند.
وی تصریح کرد: مردم دریافته اند ایران قادر است با شش قدرت بزرگ دنیا پای میز مذاکره بنشیند، با منطق و استدلال بحث کند و بالاخره به تفاهم برسد ولو تفاهم موقت شش ماهه؛ که خود این توافق، قدم مهمی بود که دولت برداشت.
روحانی با بیان اینکه مردم احساس می کنند تلاطم های خارجی کاهش پیدا کرده است، گفت: ما در زمینه هسته ای هر گونه حرکت بکنیم، مردم می دانند و روابط با دنیای بیرون طبق وعده ای که در انتخابات به مردم دادیم و از تعامل با جهان سخن گفتیم، دنبال می شود.
رییس جمهوری افزود: امروز وقتی به یک اجلاس بین المللی می رویم کشور بزرگی نیست که داوطلب مذاکره نباشد، ممکن است با کشوری ما به دلایلی نخواهیم صحبت کنیم اما همه داوطلبند.
وی یادآور شد: قبلا وقتی آنها می آمدند با مقامات ما ملاقات می کردند، گاهی زبانشان زبان نصیحت بود اما امروز زبانشان، زبان سوال است؛ آنها راجع به منطقه ، اقتصاد ایران و مسایل مختلف کشور و جهان سوال می پرسند؛ اصولا سیاست خارجی ما یک گام به جلو برداشته است.
روحانی با تاکید بر اینکه بحث هسته ای یکی از مباحث مهم ما است، گفت: در قدم اول موفق شدیم به توافق موقت دست پیدا کنیم، الان هم کار بزرگی پیش رو داریم و آن توافق نهایی است و این کار، کار بسیار بزرگی است.
وی افزود: مساله هسته ای، موضوعی است که 12 سال بین ایران و کشورهای بزرگ جهان مثل 1+5 یا اوایل مذاکره بین ایران با سه کشور اروپایی وجود داشته است. از سال 81 این داستان آغاز شده و امروز ما در سال 93 هستیم. یک معضل دوازده ساله را یک روزه و دو روزه و یک ماهه نمی شود حل کرد اما قدم هایی که تاکنون برداشته شده، قدم های خوبی بوده است.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ما در کلیات اتفاق نظر با 1+5 داریم، البته جزئیات خیلی مهم است و راجع به جزئیات هنوز بحث های مهمی داریم اما امروز 1+5 موضوع هسته ای ایران را قبول کرده و حق ایران را به رسمیت شناخته است.
وی افزود: حالا اینکه برای چند سال ایران چه مسائلی را بپذیرد و آن هم به صورت محدود، مورد بحث است اما در اینکه باید تحریم برداشته شود جای اختلاف نظر نیست، اما اینکه این کار از کی باید آغاز شود و اولش چگونه باشد، دومش چه باشد مسایل مهمی است که باید حل شود اما در کلیات مساله امروز توافق داریم.
روحانی اضافه کرد: امروز در اینکه در نطنز باید غنی سازی انجام بگیرد، در اینکه فردو یک مرکز برای ایران در مساله هسته ای است هیچ بحثی وجود ندارد و در اینکه در اراک ما به نیروگاه نیاز داریم، ولی در باره اینکه ویژگی آن نیروگاه چگونه باشد، داریم بحث می کنیم.
وی خاطرنشان ساخت: کلیات مساله امروز مورد اتفاق نظر دو طرف است. هیچ کس دنبال این نیست که بگوید ایران غنی سازی نکند؛ این بحث فراموش شده و حذف شده است؛ در اینکه ایران باید نیروگاه داشته باشد برای رادیو داروهایش در اراک و کسی دنبال این بحث که باید باشد و یا نباید باشد بحثی وجود ندارد؛ حتی این که ایران در کنار غنی سازی از سایر تکنولوژی های مدرن هسته ای باید برخوردار باشد، بحثی نیست.
رییس جمهوری یادآور شد: الآن کشورهایی در 1+5 هستند که داوطلبند؛ در سفر نیویورک در مذاکراتی که با رییس جمهوری فرانسه داشتیم مطرح شد که ما می خواهیم بعد از توافق، تعاملات هسته ای با ایران داشته باشیم و در مساله هسته ای می خواهیم فناوری های مدرن را در اختیار ایران قرار دهیم.
روحانی افزود: امروز تنها بحث غنی سازی مطرح نیست و بحث اینکه ایران باید همه فناوری های مدرن هسته ای را داشته باشد، مورد اتفاق نظر است اما خوشبختانه، ما در مسایل اصلی اقتصادمان قبل از آنکه موضوع تحریم برداشته شود و ما در مساله هسته ای به توافق نهایی برسیم، توانستیم قدم های اساسی را برداریم.
وی تصریح کرد: ما قبل از توافق نهایی و برداشته شدن تحریم به طور کامل از رکود عبور کردیم و امروز هیچ تردیدی وجود ندارد که ما از رکود خارج شده ایم؛ البته مردم باید بدانند وقتی می گوییم از رکود عبور کرده ایم، معنای آن رونق اقتصادی نیست و باید در این زمینه خیلی کار بکنیم و این یعنی اینکه ملت ایران به مانند همیشه باید همراه دولت باشد.
* در مساله هسته ای حتما به تفاهم می رسیم
روحانی گفت: ما به عنوان نماینده کل ملت ایران در مذاکرات شرکت می کنیم و اگر حمایت های مقام معظم رهبری، همکاری قوای سه گانه و کمک های مردمی نبود، ما موفق نمی شدیم.
وی با بیان اینکه موضوع هسته ای برگشت ناپذیر است، تصریح کرد: یعنی در موضوع هسته ای، ما به شرایط یک سال قبل بر نمی گردیم، اما در باره اینکه چگونه پیشرفت می کنیم و در 40 روز آینده چه اتفاقاتی می افتد، مباحثی مطرح است ولی اراده ما بر حل آن است و فکر می کنیم در مدت زمان اعلام شده، مسائل قابل حل و فصل است.
رییس جمهوری گفت: اگر مسائلی در این بین پیش بیاید، به هر صورت، یک راه حلی برای موضوع هسته ای پیدا می کنیم و معتقدیم که حتما دو طرف به تفاهم برد - برد خواهند رسید.
روحانی ادامه داد: ملت ایران بداند، دنیا قبول کرده است که ایران باید دارای فناوری هسته ای باشد و این موضوع باید در قالب مذاکرات حل شود و دنیا قبول کرده است که این تفاهم به نفع همه خواهد بود و می تواند در قالب قاعده برد - برد حل وفصل شود.
وی با اشاره به سفرهای خارجی دولت به نیویورک و اجلاس سران شانگهای اظهار داشت: در این سفرها با تمام کسانی که ملاقات داشتیم، همه آنها اعتراف داشتند باید موضوع هسته ای ایران حل شود؛ یکی از سران کشورها می گفت که ما خسته شده ایم و باید این مساله تمام شود.
روحانی تصریح کرد: در بحث هسته ای، شرایط عوض شده و این کار را ملت ایران انجام داده است. دنیا نیز این مساله را می داند و ما امیدواریم این مساله در مسیری که به نفع منطقه و جهان است، حل و فصل شود.
* 50 میلیارد دلار صادرات و واردات غیرنفتی در شش ماه
رییس جمهوری در باره رکود نیز گفت: نه تنها محاسبات مراکز رسمی ما که مورد قبول است این اظهارات را تایید می کند بلکه اگر به آمار صادرات و واردات در شش ماه سال جاری نگاه کنیم متوجه می شویم که رقم قابل ملاحظه ای بوده است.
وی افزود: ما در شش ماه حدود 26 میلیارد دلار، واردات و 23 میلیارد صادرات داشته ایم و در مجموع حدود 50 میلیارد دلار صادرات و واردات غیرنفتی انجام داده ایم که انشاء الله این رقم تا پایان سال به عددی در حدود 100 میلیارد دلار خواهد رسید که نشان می دهد اقتصاد ما شروع به حرکت کرده است و مردم امیدوار هستند.
دکتر روحانی یادآور شد:در گذشته، بانک مرکزی به محلی برای خرید دلار و سکه تبدیل شده بود و مردم شاهد عده ای بودند که جلوی بانکها صف بسته بودند تا سکه و دلار بخرند و ما روند مخربی را شاهد بودیم.
وی گفت: اما در شش ماه اخیر، نقدینگی در مسیر درست حرکت کرده است و اول حرکت نقدینگی به سوی بورس و بعد به بخش بانک ها رفت. امروز بانک ها در تسهیلاتی که باید به تولید بدهند، دستشان باز شده است، به گونه ای که تسهیلات پنج ماه اول امسال نسبت به پنج ماه سال گذشته 40.5 درصد افزایش داشته که عمده این تسهیلات برای سرمایه در گردش بوده است.
* این پیروزی بزرگ اقتصادی را تبریک می گویم
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: نقد به دولت باید ادامه پیدا کند. دانشمندان، صاحبنظران و دانشگاهیان ما برخی اوقات برای من نامه انتقادی می نویسند که ما از این اقدام آنها استقبال می کنیم چرا که به وظیفه خود عمل می کنند.
روحانی گفت: در این مدت، خیلی ها نوشتند که کارشناسان ما اشتباه عمل کرده اند و باید نخست رکود را برطرف می کردند و بعد مانع رشد تورم می شدند.
وی افزود: بحث های زیادی در خصوص این مساله در دولت انجام شده است تا در نهایت به این نتیجه رسیدیم که بدون کنترل تورم نمی توانیم رکود را برطرف کنیم.
رییس جمهوری اظهار داشت: تورم موضوعی بود که مردم را به صورت روزانه نگران می کرد و باعث می شد آنها به سراغ سکه و ارز بروند .
وی گفت: گاهی مردم می گویند دولت مرتب می گوید تورم را مهار کرده است اما اینطور نیست، چرا که مهار تورم را به معنی ارزان شدن کالاها در مغازه ها می دانند؛ اما باید توضیح بدهم که تورم ما رشد شتابنده ای در گذشته داشت و ما توانستیم این اسب سرکش را مهار کنیم.
روحانی ادامه داد: ما رشد شدید تورم را کاهش دادیم، معنی حرف ما این نیست که تورم نداریم. اگر به آمارها در این خصوص توجه کنیم، مطلع می شویم که پیش از دولت یازدهم، رشد تورم ماهانه 3 تا 5 درصد بود، اما در این دولت، رشد ما حداکثر یک درصد به جای سه درصد است. برخی ماهها حتی زیر یک درصد بود.
رییس جمهوری اظهار داشت: اگر تورم به مانند گذشته ادامه می یافت، قدرت خرید یک فرد که ماهیانه یک میلیون و 500 هزار تومان حقوق می گیرد، یک میلیون و 200 هزار تومان محسوب می شد اما دولت با اقدامات خود در این مدت، قدرت خرید فرد را یک میلیون و 500 هزار تومان نگاه داشته و عملا 20 درصد قدرت خرید وی را بالا برده است.
وی افزود: در صورت ادامه وضعیت قبلی، یک میلیون و 500 هزار تومان ، یک میلیون و 200 هزار تومان قدرت خرید داشت ولی ما 300 هزار تومان به آن قدرت خرید داده ایم.
رییس جمهوری اضافه کرد: ما در تیرماه سال گذشته، تورم نقطه به نقطه 45 درصدی داشتیم و امروز این عدد به 14.4 درصد رسیده است. به عبارت دیگر، 31 واحد تورم نقطه به نقطه را کاهش داده ایم که فکر می کنم در تاریخ اقتصاد ایران بی سابقه باشد.
روحانی اظهار داشت: از 45 درصد تورم 12 ماهه در سال گذشته، هم اکنون بیش از 20 درصد تورم را کاهش داده ایم اما نمی گوییم که اجناس گرانتر نمی شود بلکه با شیب ملایم افزایش می یابد.
وی به افزایش قیمت اقلام خوراکی که از اهمیت زیادی برای مردم برخوردار است، اشاره کرد و گفت: اگر آمارهای شهریورماه سال 92 به 91 در این بخش را مقایسه کنیم، مطلع می شویم که ما تورم 45 تا 77 درصد در برخی از اقلام در طول یک سال داشته ایم.
رییس جمهوری اظهار داشت: شهریورماه امسال نسبت به پارسال هم تورم داشتیم اما 70 درصد تا 30 درصد نبوده بلکه این رقم به تورم حداکثر 12 یا حداقل شش درصد، در این اقلام رسیده است.
روحانی ادامه داد: بنابراین، دولت تورم را مهار کرده است و هم زمان نیز توانسته ایم از رکود خارج شویم. این پیروزی بزرگ اقتصادی را به ملت ایران تبریک می گویم چرا که این کار مردم است و اگر امیدواری و حضور مردم در اقتصاد نبود، به این نتایج نمی رسیدیم.
وی گفت: حرکت های اقتصادی ما باعث شده است امروز به هر استانی می رویم، کارآفرینان حضور پیدا می کنند و حتی در خارج از ایران و در نیویورک نیز با سرمایه داران خارجی و ایرانی ملاقات هایی داشتیم و چند صد شرکت بزرگ دنیا هم اکنون منتظر لحظه ای هستند که ما در مسئله هسته ای به توافق نهایی برسیم تا به کشورمان سرازیر شوند.
رییس جمهوری تصریح کرد: حضور سرمایه گذاران مختلف در ایران و جلسات متعددی که در خارج از کشور در خصوص اقتصاد ایران برگزار می شود، نشان می دهد اقتصاد ما از شرایط رکود خارج شده است.
وی گفت: تا پایان سال، هدف ما رساندن تورم به زیر 20 درصد است هر چند که در گذشته به مردم قول داده بودیم، این رقم را به زیر 25 درصد خواهیم رساند.
روحانی ادامه داد: هدف ما رساندن رشد اقتصادی تا پایان سال به مثبت 3 درصد است و مردم می دانند اهل شعار نیستیم و سعی کرده ایم به قول های خود عمل کنیم.
* بهبود وضعیت اشتغال در کشور
رییس جمهوری در باره میزان ایجاد اشتغال در کشور گفت: ما به دنبال رونق و رشد اقتصادی هستیم که یکی از بزرگترین آثار آن، اشتغال است، اما نباید فراموش شود که اشتغال بلافاصله پس از خروج از رکود بوجود نمی آید.
وی افزود: علت آن است که وقتی کارخانجات با رکود مواجه شدند کارگران خود را اخراج نکردند، بنابراین در صورت خارج شدن از وضعیت نامناسب، ممکن است بخواهند با همان تعداد نیرو کارخانجات را اداره کنند.
دکتر روحانی گفت: اشتغال با یک فاصله زمانی ایجاد می شود اما در برخی از حوزه ها از جمله گردشگری رشد داشته ایم و اشتغال نیز ایجاد شده است.
وی یادآور شد: در حوزه گردشگری به دنبال کارشناسانی در زمینه هتلداری هستیم چرا که به اندازه کافی در این حوزه با توجه به هتل هایی که در حال ساخت است، نیرو وجود ندارد.
رییس جمهوری ادامه داد: راهنمای تور مراکز تاریخی هم به اندازه کافی نداریم. نیاز ما بیش از افرادی است که در اختیار داریم و در برخی از زمینه ها حرکت برای جذب افراد شروع شده است.
روحانی گفت: بر مبنای گزارش وزارت کار، تعداد آنهایی که به دنبال دریافت مقرری از صندوق بیمه بیکاری هستند، کاهش یافته و تعداد کسانی که بیمه شده اند، افزایش داشته است. بنابراین، اشتغال بیشتر شده است.
رییس جمهوری افزود: وزارت کار در شش ماه نخست سال جاری، بالای 400 هزار اشتغال جدید را در مقابل 80 هزار خروج از کار گزارش داده است.
وی گفت: امیدواریم روند اشتغال در شش ماهه دوم به همین صورت، رو به جلو حرکت کند و از اینکه ما در بحث بیکاری تک رقمی شده ایم، خوشحالیم و امیدوارم در زمینه تورم نیز تک رقمی شویم.
رییس جمهوری ادامه داد: در سال سوم دولت به دنبال تک رقمی کردن تورم و رشد بالای شش درصد اقتصادی هستیم و می خواهیم در سال 94 به این اهداف دست پیدا کنیم.
روحانی گفت: این برنامه ریزی را داریم و امیدواریم به اهداف خود برسیم زیرا در خصوص رشد اقتصادی و کاهش بیکاری آمارهایی که دولت اعلام می کند، درست است.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم وعده داده است که واقعیت ها را به مردم بگوید، خاطرنشان کرد: ممکن است در ادامه راه اشتباه کنیم ولی مطمئن باشید هر جا که اشتباه کنیم به مردم خواهیم گفت و از آنان عذرخواهی خواهیم کرد چرا که عذرخواهی از مردم را افتخار خود می دانیم.
*دولت بسته ای برای خروج از رکود تهیه کرده است
رییس جمهوری در مورد تدابیر اتخاذ شده برای خروج از رکود گفت: برای خروج از رکود، دولت بسته ای آماده کرده و آن را در قالب لایحه ای به مجلس شورای اسلامی ارایه کرده ایم .
وی به جلسات مشترک دولت با کار آفرینان و در ارتباط با بسته خروج از رکود اشاره کرد و افزود: بسته خروج از رکود در راستای اقتصاد مقاومتی و شامل 140 بند است که 30 بند آن نیاز به قانون دارد.
روحانی با یادآوری این نکته که خروج از رکود در شرایطی روی داده است که همچنان سیستم بانکی کشور فعال نشده و تحریم ها ادامه دارد، گفت: خروج از رکود که شاهد آن هستیم به عنوان نخستین قدمی است که خوشبختانه اتفاق افتاده است.
رییس جمهوری، تصویب بندهایی از بسته خروج از رکود را که نیاز به تایید مجلس شورای اسلامی دارد، موجب تقویت بانک ها و همچنین خوش حسابی دولت دانست و اظهارداشت: متاسفانه دولت در گذشته خوش حساب نبوده که با تصویب این بسته از سوی مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن امیدواریم که با اجرای آن دولت را به سمت خوش حسابی ببریم.
وی ایجاد اشتغال را در سایه رونق اقتصادی ممکن دانست و گفت: در زمینه نفت و گاز حرکت های خوبی داشتیم و این بخش جزو نخستین بخش هایی به شمار می رود که از رکود خارج شده است.
دکتر روحانی به افزوده شدن 45 میلیون متر مکعب گاز به ظرفیت تولید روزانه کشور اشاره کرد و گفت: تا پایان سال جاری این میزان به 140 میلیون متر مکعب خواهد رسید.
وی کاهش مصرف نفت و گاز و نفت کوره در نیروگاههای کشور را یکی دیگر از موفقیت های بدست آمده دانست و گفت: در سال آینده تمامی نیروگاهها گازسوز خواهد شد که تاثیر مهمی در کاهش آلودگی های زیست محیطی دارد.
* طرحهای دولت برای کاهش مصرف آب
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به معضل کمبود آب در کشور اشاره کرد و گفت: راه حل های مختلفی در ارتباط با کاهش مصرف آب در نظر گرفته شده که از آن جمله مدرنیزه کردن آبیاری در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: در طول دهه های گذشته مجموعه زمین های کشاورزی که به سیستم آبیاری مدرن مجهز شده اند یک میلیون و 330 هزار هکتار است در حالی که در دولت یازدهم و در سال 93 توانسته ایم 284 هزار هکتار از زمین های کشاورزی را به آبیاری مدرن تجهیز کنیم.
رییس دولت یازدهم گفت: در استانهای سیستان و بلوچستان،خوزستان و ایلام برنامه ریزیهای مفصلی برای اجرای طرح آبیاری مدرن صورت گرفته است که در نتیجه آن، مصرف آب کاهش و میزان محصولات کشاورزی افزایش خواهد داشت.
وی به تغییر نوع بنزین و گازوئیل مصرفی در کلانشهرها اشاره کرد و اظهارداشت: اجرایی شدن برنامه عرضه بنزین و گازوئیل با استانداردهای بین المللی کاهش آلودگی را در پی داشته است هرچند در زمینه آلودگی هوا، سوخت بخشی از مساله به شمار می رود.
رییس جمهوری با یادآوری توسعه خطوط ریلی در یک سال گذشته گفت: طرح های بزرگی در این زمینه اجرایی شده یا در دست اجرا است که از آن جمله می توان به اتصال خطوط ریلی کشور به ترکمنستان و جمهوری آذربایجان اشاره کرد.
وی روند حرکت کشور در زمینه های مختلف را رو به جلو دانست و تصریح کرد: البته در بخش هایی مانند مسکن شاهد رکود هستیم که با تقویت این بخش ها می توانیم خروج از رکود را در این زمینه ها نیز شاهد باشیم.
نظر شما :