تازه ترین اظهارات دبیرکل اتحادیه عرب در مورد ایران و داعش

۱۰ مهر ۱۳۹۳ | ۱۷:۴۳ کد : ۱۹۳۹۱۶۹ سرخط اخبار

دبیر کل اتحادیه عرب بر لزوم حضور ایران در تلاش ها برای مقابله با داعش تأکید کرد اما در عین حال مجددا ایران را به دخالت در امور داخلی برخی کشورهای عربی متهم کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس «نبیل العربی» دبیر کل اتحادیه عرب در گفت وگو با روزنامه عربستانی «الحیاة» (چاپ لندن) حضور ایران در تلاش های بین المللی علیه داعش را ضروری دانست اما ادعای تکراری دخالت ایران در امور برخی کشورهای عربی را بازگو کرد و از تصریح به اینکه بشار اسد رئیس جمهوری سوریه باید از قدرت کنار برود اجتناب کرد و درباره عراق بر ضرورت وحدت در این کشور تاکید کرد و خواستار اعطای وقت بیشتر به دولت جدید این کشور برای تحقق برنامه هایش شد.

ایران باید دخالتش در برخی کشورهای عربی را متوقف کند

العربی در پاسخ به سوالی درباره وجود ضرورت حضور ایران در ائتلاف علیه داعش گفت: ایران باید جزئی از راهکار برای مقابله با داعش و دیگر گروه های تروریستی باشد.

العربی در پاسخ به آنچه خبرنگار الحیاة آن را بلندپروازی های منطقه ای ایران خواند، گفت: ایران باید این را متوقف کند. در این خصوص با ایران گفت وگو می کنیم. هر وقت من محمد جواد ظریف (وزیر خارجه ایران) را که دوست ۲۵ ساله من است، دیده ام، به او می گویم که باید سیاستتان را تغییر دهید و او در پاسخ من می گوید که ما تغییر می دهیم و می خواهیم روابط بهتر شود. [ظریف] حرفی می زند و صرفا حرف است. از آنجا که ایران بخشی از مشکل است، باید در راه حل و راهکار نیز نقشی معین داشته باشد. این نقش برای اینکه مقبول دولت های عربی باشد، باید پس از توقف دخالتهایش باشد. این چیزی است که آنان (ایرانی ها) هنوز آن را انجام نداده اند.

دبیر کل اتحادیه عرب در پاسخ به ادامه سوال قبل و اینکه «گفتید ایران بخشی از مشکل است و باید بخشی از راهکار هم باشد، [اما] عربستان می گوید که نقش دادن به ایران در راه حل ها در مذاکرات، دخالت ایران در عراق را قانونی خواهد کرد، نظر شما چیست؟» گفت: نگفتم باید جایی به ایران داد در راهکارها. بلکه باید اگر می خواهد روابط خود با اعراب را بهبود ببخشد، باید برخی اقداماتش را متوقف کند.

نزدیک شدن ایران به کنترل یافتن بر باب المندب ما را نگران می کند

دبیر کل اتحادیه عرب در بخشی دیگر از این گفت وگو، در پاسخ به سوالاتی درباره یمن، در جواب این سوال که آیا کنترل جنبش انصارالله بر صنعاء، پایتخت یمن، و تحولات این کشور که ایران را پس از تنگه هرمز، بر تنگه باب المندب نیز مسلط می کند، شما را نگران می کند گفت: فکر می کنم (درباره توافق انصارالله با دولت یمن) بندی برای مذاکره هست و آنها (جنبش انصارالله و معترضان یمن) قصد ندارند بر صنعاء حکومت کنند. آنها تغییراتی (در پایتخت) ایجاد کرده اند و آن را ترک خواهند کرد... (در خصوص کنترل ایران بر تنگه باب المندب در جنوب یمن) این امر ما را خیلی نگران می کند. اما ایران باید تصمیم بگیرد که چه کاری می خواهد انجام بدهد. ما نمی توانیم. به جای که (و کدام دولت عربی) تصمیم بگیریم. این تصمیم ها را دولت ها[ی عربی] باید بگیرند.

تغییر در سوریه به تغییر در منطقه منجر می شود

العربی در پاسخ به سوالی درباره ناآرامی در چهار کشور عربی گفت: در عراق و سوریه اوضاع آرام نشده است. بخصوص در سوریه که راه حل به ایجاد تغییرات بسیار بزرگ در کل منطقه منجر خواهد شد.

العربی در پاسخ به این سوال که راه حل در سوریه به معنای کنار رفتن بشار اسد از قدرت است، گفت: از کنار رفتن [بشار] اسد صحبت نمی کنم. این چیزی است که مردم سوریه باید تصمیم بگیرند. من از هیئت انتقالی طبق بیانیه نشست «ژنو-۱» که معارضان و نظام سوریه در آن گفت وگو کردند حرف می زنم. این چیزی است که درباره اش حرف می زنم.

باید به دولت جدید عراق فرصت داد

العربی در خصوص عراق، سوال جهت دار و مغرضانه الحیاة، مبنی بر اینکه اهل سنت عراق می گویند از روند سیاسی کنار گذاشته شده اند و دولت با حمایت ایران می خواهد آنان را از حکومت دور کند، این مسئله را رد کرد و گفت: با فؤاد معصوم رئیس جمهوری عراق صحبت کردم. همچنین با حیدر العبادی نخست وزیر و ابراهیم الجعفری وزیر خارجه. همه شان تاکید کردند که به دنبال همکاری فراگیر با همه مذاهب عراق هستند. این تأکید ها برای بنده کافی است.

دبیر کل اتحادیه عرب در پاسخ پافشاری خبرنگار الحیاة که گفت «اما اختلافات هنوز باقی است..» گفت: عجله نکنید. به [دولت جدید عراق] فرصت بدهید... آنچه الان لازم است وحدت عراق و یکپارچگی داخلی این کشور در مقابل خطری است که کیان آن را تهدید می کند. فکر می کنم که عراقی ها این را بخوبی درک می کنند.

آمریکا نشانه هایی برای اقدام در خصوص قضیه فلسطین نشان داده است

العربی درباره پرونده مذاکرات سازش میان رژیم صیهونیستی و فلسطین گفت که در هیچ راهکار عربی جایگزینی به غیر از تشکیل دو دولت وجود ندارد و با توجه به اینکه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل از سرزمین های اشغالی عقب نشینی نخواهد کرد، تصمیم جامعه جهانی برای اعمال فشار بر وی تنها وابسته به تصمیمی است که «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا بگیرد.

العربی گفت: دولتهای عربی بتنهایی نمی توانند مسئله فلسطین را حل کنند. موضوع فلسطین، اسرائیل و دولتهای غربی بزرگ در آن دخالت دارند. بخصوص آمریکا. اتحادیه عرب دو سال پیش تصمیمی گرفت مبنی بر اینکه مشکل فلسطین یا ادعای اداره منازعه نمی تواند بیش از این ادامه یابد. این منازعه باید تمام شود. بر همین اساس با پنج قدرت بزرگ (اعضای دائم شورای امنیت) گفت وگو و درباره ضرورت تعیین مهلت زمانی برای پایان منازعه سخن گفته شد. شش ماه پیش موعد تمام شد. آمریکا ۹ ماه دیگر خواستار شد و همه مسئله در آوریل گذشته به پایان رسید. آنچه الان لازم است، از سر گیری این مسئله است. آمریکا نشانه هایی از آمادگی خود نشان داده اما زمان اکنون نامناسب است. فکر می کنم که موضوع به انتخابات میان دوره ای (کنگره آمریکا) مربوط است. شاید پس از آن، موضوع از سر گرفته شود... چیزی به ما وعده نداده اند اما فکر می کنیم که آمریکا آماده است پس از انتخابات میان دوره ای در اینی خصوص کار را آغاز کند.

اتحادیه عرب از رئیس جمهوری یمن حمایت می کند

دبیر کل اتحادیه عرب همچنین در پاسخ به سوالی درباره تحولات یمن و درخواست شورای همکاری خلیج فارس از شورای امنیت برای اعمال تحریم بر جنبش انصارالله یمن گفت: که هر تصمیمی که تحت مشروعیت عبد الربه منصور هادی به عنوان رئیس جمهور در یمن گرفته شود مورد احترام اتحادیه عرب خواهد بود و این اتحادیه در جایگاه اعمال تحریم نیست و یا حمایت از آن نیست.


نظر شما :