ایران در آستانه یک پیروزی خیره‌کننده هسته‌ای است

۱۰ مهر ۱۳۹۳ | ۱۷:۴۱ کد : ۱۹۳۹۱۶۸ سرخط اخبار

یک پایگاه تحلیلی نوشت علیرغم آنکه رقبای ایران در مذاکرات تمامی ابزارالات در زمینه فناوری، پول و قدرت نظامی و چیزهای دیگر را در اختیار دارند اما مقامات ایران هدف مشخصی را دنبال می کنند و در آستانه یک پیروزی خیره کننده دیپلماتیک در مذاکرات هسته ای هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، پایگاه تحلیلی «آتلانتیک» در گزارشی به مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان)، اشاره کرد و نوشت که رقبای ایران دارای ابزارالاتی در زمینه پول، فناوری و قدرت نظامی و دیگر چیزها در اختیار دارند اما مقامات ایران هدف مشخص دارند و می خواهند که در مذاکرات پیروز شوند.

این پایگاه تحلیلی با اشاره به این موارد گفت که شما باید رهبران ایران را تحسین کنید آنها در مذاکرات در آستانه یک پیروزی خیره کننده دیپلماتیک در مقابل آمریکا هستند. یکسال پیش تهران در بحران بود و هم اکنون در آستانه یک پیروزی دیپلماتیک قرار دارد.

این گزارش سپس به مقایسه وضعیت در یکسال گذشته و هم اکنون پرداخت و نوشت که علیرغم آنکه یکسال پیش غرب علیه دولت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه فعالیت می کرده است اما امروز، آمریکا، انگلیس تلاش می کنند تا در کنار اسد مواضعی را بمباران کنند و این بمباران علیه اسد نیست.

آتلانتیک ادامه دادف امروز، بخش قابل توجهی از تحریم ها علیه ایران کاهش پیدا کرده است، ارز ایران تقویت شده است، تورم در این کشور کاهش پیدا کرده است و تجارت و سرمایه گذاری خارجی در ایران در حال احیا است و آمریکا نیز تقاضاهای خود برای محدود شدن برنامه هسته ای ایران کاهش داده است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش کرد که دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا از تقاضای طولانی مدت خود مبنی بر برچیده شدن سانتریفیوژهای ایران عقب نشینی کرده است و در عوض از ایران خواسته تا فقط اتصال سانتریفیوژها را قطع کند و بنابراین ظرفیت غنی سازی هسته ای ایران دست نخورده باقی می ماند.

این پایگاه تحلیلی ادامه داد که مقامات ایران تمامی این پیروزی ها را از طریق بلوف زدن به دست آورده اند و نوشت که در مسیر کنونی هرگونه توافق نهایی ایران را در آستانه قابلیت تسلیحات هسته ای متوقف نگه می دارد.

این گزارش ادامه داد، ایران وارد مذاکرات شد تا چیزی را به فروش رساند و چیزی را خریداری و کند و آنچه برای فروش آورد برنامه هسته ای بود و آنچه برای خریداری بود، روابط طبیعی تر با آمریکا و جهان غرب بود.

آتلانتیک در گزارش خود مدعی شد که مذاکرات به این دلیل آغاز شد که آمریکا ابزارآلات قدرتمندی برای وادار کردن ایران برای آمدن به میز مذاکرات  در اختیار داشت و این ابزارالات شامل تحریم ها، خرابکاری و نیروی نظامی بود اما رهبران ایران به این مسئله تشخیص دادند که همتایان آنها از این ابزارآلات فشار دوری می کنند و استفاده نمی کنند. زیرا چوبی که رقبای شما از استفاده از آن وحشت دارند اصلا چوب نیست.

آتلانتیک ادامه داد آمریکا که مذاکرات را از موضع قدرت آغاز کرده بود، در تمامی طول مذاکرات همچون یک طرف ضعیف تر عمل کرد.آمریکا ظاهراً تشنه یک توافق با ایران بود و ایران نیز از این مسئله استفاده کرد. یک نقطه عطف قابل توجه که آمریکا را به سوی شکست سوق می داد همان تصمیم ماه ژوئیه بود که مهلت 6 ماهه مذاکرات ایران و 1+5 تمدید شد.

این تمدید مذاکرات 20 روز بعد از آن بود که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا سرمقاله ای را در روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» به چاپ رساند مبنی بر آنکه هیچ تمدیدی در مذاکرات صورت نخواهد گرفت مگر آنکه ایران به نگرانی های قانونی جامعه بین الملل تمایل داشته باشد و در نهایت ایران توانست به تمدید مذاکرات برسد.

این گزارش سپس در پایان نوشت که رهبران ایران بسیار عالی تمام قاعده مذاکرات را وارونه کردند و به جای آنکه برنامه هسته ای خود را در قبال به دست آوردن ایجاد رابطه حسنه ارائه کنند، پیشنهاد دادند که آمریکا سطح بالاتری از قابلیت هسته ای ایران را بپذیرد و آنموقع رابطه ایران غرب حسنه شود.ایران، آمریکا را متقاعد کرد که آنچه که ایران به شدت به آن نیاز دارد و آن ایجاد رابطه حسنه با آمریکا است، بیش از آنکه به نفع ایران باشد به نفع آمریکا است.آنها آمریکا را متقاعد کردند که این آمریکا و نه ایران است که باید برای ایجاد رابطه حسنه امتیازات هسته ای واگذار کند. ما به سمتی می رویم که ایران نه تنها هر آنچه را که می خواسته به دست می آورد، بلکه هیچ چیز در قبال آن پرداخت نمی کند. ما به سمتی می رویم که ایران نه تنها هر آنچه را که می خواسته به دست می آورد، بلکه هیچ چیز در قبال آن پرداخت نمی کند. نه تنها آمریکا کاملاً فریب می خورد بلکه قربانیان این فریب به خبرنگاران گزارش می دهند که پیروزی دیپلماتیک به دست آورده اند و خبرنگاران نیز آن را باور می کنند.


نظر شما :