واشنگتن: نقش ایران در مبارزه با داعش را پذیرفتهایم
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، ژنرال «جان آلن» فرمانده عملیات ائتلاف آمریکا برای اقدام نظامی در عراق و سوریه روز چهارشنبه با اشاره به اینکه روند آموزش معارضان مسلح به شکلی آشکار در حال حاضر در جریان است، تاکید کرد که آموزش معارضان سوری ممکن چندین سال به طور بیانجامد.
آلن با اشاره به اینکه آموزش معارضان مسلح سوری نیازمند مدیریت است تاکید کرد که برخی از قبایل سنی عراقی نیز در حال مقابله با داعش هستند.
وی که در اولین مصاحبه پس از به دست گرفتن فرماندهی ائتلاف آمریکا، با شبکه سی ان ان گفت وگو می کرد، در بخشی از این مصاحبه در رابطه با نقش ایران گفت: «خوب، ایران هم از سوی داعش تهدید شده است. نمی خواهیم با ایران هماهنگی کنیم. همین طور قرار نیست با ایران ائتلاف تشکیل دهیم. اما ایران منافع و روابط عمیقی در عراق دارد و داعش تهدیدی برای منافع ایران نیز هست. ایران می تواند تاثیری سازنده در این فرآیند داشته باشد.»
آقای آلن در پاسخ به این سوال که این نقش سازنده چطور می تواند شکل بگیرد، گفت: «با حمایت از مردم عراق، مردمی که تحت پوشش نیروهای امنیتی قرار ندارند؛ با ایجاد این موقعیت برای دولت (حیدر) العبادی برای آنکه دولتی برای تمام عراقی، نه فقط شیعیان، سنی ها یا کردها، بلکه تمام عراقی ها باشد. فکر می کنم اخیرا با تغییر رژیم گذشته به رژیم عبادی، شاهد بوده ایم که ورق برگشته. رژیم کنونی به روشنی مورد قبول تهران است و به روشنی این فرصت به وجود آمده که با شکل گیری دولتی پایدار و سازنده در عراق، تلاقی منافع شکل گیرد.»
یش از این هم «جان کری» وزیر خارجه آمریکا که زمانی هرگونه تلاش برای هماهنگی با ایران را انکار می کرد، در نشست شورای امنیت سازمان ملل اذعان کرد که تهران می تواند در مبارزه با گروه تروریستی داعش نقش داشته باشد.
فرمانده نیروهای ائتلاف در پاسخ به این سوال که چرا هماهنگی میان تهران و واشنگتن صورت نمی گیرد، گفت: «خوب، این تصمیمی است که باید جای دیگری اتخاذ شود. ما در حال حاضر مذاکراتی در قالب پرونده هسته ای با ایرانی ها داریم.»
وی سپس در پاسخ به اصرار مجری که گفت به نظر می رسد نمی توان نقش ایران را در سوریه و عراق نادیده گرفت، گفت: «خوب، فکر می کنم که ما این مسئله را که آن ها می توانند نقشی ایفا کنند، پذیرفته ایم. اگر این نقش مفید باشد، ما آن را تشویق می کنیم.»
«باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا روز 10 سپتامبر از راهبردی رونمایی کرد که می گوید هدف از آن «تضعیف و نهایتا نابودی داعش» است. حملات هوایی در خاک سوریه و تقویت بیش از پیش مخالفان مسلح دولت سوریه، از اصلی ترین پایه های این راهبرد است.
نظر شما :