آلمان مایل به ایستادگی ایران مقابل آمریکا است

۱۲ مرداد ۱۳۹۳ | ۱۸:۰۳ کد : ۱۹۳۶۶۶۴ سرخط اخبار

یک اندیشکده آمریکایی طی تحلیلی می نویسد؛ آلمان در مذاکرات هسته ای مواضعش بیشتر نزدیک به روسیه است تا آمریکا و مایل است ایران کاخ سفید را به چالش بکشد.

به گزارش خبرگزاری فارس, اندیشکده آمریکایی «گیت استون» طی گزارشی به قلم «ماتیاس کونتزل»، محقق آلمانی به روابط دیرینه آلمان و ایران و رویکرد برلین در مذاکرات هسته ای تهران با گروه 1+5 پرداخته است.

بنابر این گزارش, رهبران آلمان حداقل 2 دلیل برای کمک به ایران در به چالش کشاندن آمریکا دارند. دلیل نخست شکست آلمان در جنگ جهانی دوم توسط رهبری آمریکا و متحدینش بود. دلیل دوم نیز این است که ایران از معدود کشورهایی است که به خاطر «هیتلر» آلمان را جنایتکار جنگی نمی داند.

*نقش پنهان سپر حفاظتی آلمان از ایران

باید گفت که در برهه کنونی و در مذاکرات هسته ای ایران با گروه 1+5 ،آلمان همانطور که «یوشکا فیشر»، وزیر خارجه اسبق آلمان می گوید این کشور به عنوان «محافظی از ایران برابر آمریکا» نقش ایفاء می کند. در واقع آلمان طی مذاکرات هسته ای مواضعش بیشتر شبیه روسیه تا آمریکا است.

دلیل این رویکرد آلمان را باید در «روابط ویژه» 2 کشور که از سال 1871 به این رو ایجاد شد، دنبال کرد.

در ادامه این گزارش به روابط تاریخی و اشتراکات  2ملت منجمله نژاد آریایی و تلاش مقام های ایرانی همچون «آیت الله رفسنجانی» و «احمدی نژاد»، روسای جمهور سابق ایران در مکاتبه با سران وقت آلمان اشاره شده است.

در بخش دیگر این گزارش آمده است: طی 50 سال گذشته روابط ویژه آلمان و ایران در بخش های مختلف بوده است. بعد از سقوط شاه سابق ایران نیز آلمان در پی روابط خاص با ایران است و در سفرهای خود به این کشور مقام های سطح بالای این کشور در ایران حاضر می شوند که می توان در این زمینه به سفر «گرهارد شرودر»,صدر اعظم آلمان از سال 1998 تا 2005 میلادی به ایران اشاره کرد.

*آلمان مایل به مبارزه طلبی ایران مقابل آمریکا است

نویسنده این گزارش در ادامه با رد نظریه دلیل نزدیکی آلمان به ایران با اهداف اقتصادی می نویسد: به دلیل مغلوب شدن آلمان در جنگ جهانی توسط آمریکا با وجودی که این کشور عضو ناتو است و به آمریکا جهت مقابله با روسیه نیاز دارد اما اینکه ایران برای آمریکا مزاحمت ایجاد کند برای آلمانی ها بهتر است.

*محبوبیت جایگاه آلمان در ایران

دلیل دوم نیز عدم تنفر ایرانیان از آلمان به خاطر اقدام های هیتلر است . از دیدگاه ایرانیان درسال 100 سال گذشته آلمان محبوب ترین قدرت اروپایی بوده است .آلمانی ها نیز نگرش خود نسبت به ایران را بهبود داده اند.

*آلمانی ها واشنگتن و تل آویو را مخل صلح جهانی می دانند

نظر سنجی ها نیز حکایت از این مهم دارند که اکثریت آلمانی ها نه ایران بلکه آمریکا و اسرائیل را بزرگترین تهدید برای صلح جهانی می دانند.

*آلمان و ماجرای هولوکاست

در ادامه این گزارش نویسنده با اشاره با ماجرای «هولوکاست» می نویسد: ماجرای هولوکاست در ایران جایگاهی ندارد و این برای بسیاری آلمانی ها تسکین بخش است.

در این میان «آیت الله خامنه ای»، رهبر عالی ایران و «محمود احمدی نژاد»، رییس جمهور سابق ایران قاطعانه گفته اند که چیزی به نام هولوکاست اتفاق نیفتاده است.

هاشمی رفسنجانی، رییس جمهور اسبق ایران نیز پیشتر در سخنانی با رد ادعای کشته شدن 6 میلیون یهودی توسط هیتلر این رقم را تنها 200000 هزار نفر اعلام کرد.

*مذاکرات هسته ای سکوی پرتاب سیاسی آلمان در جهان

در ادامه این گزارش نویسنده با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران و نقش آن در ارتقاء جایگاه آلمان در جهان می نویسد: پرونده هسته ای ایران فرصتی دیپلماتیک برای آلمان را ایجاد کرده است. آلمان از یک سو اقتصادی قدرتمندتر از انگلیس، فرانسه، چین و روسیه دارد و عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست اما در مذاکرات گروه 1+5، آلمان حق رای و بیان ایده های خود را یافته و این می تواند مقدمه ای برای حضور آلمان در باشگاه قدرت های جهانی باشد.

*تاکتیک بی تاثیر آمریکا در قبال ایران

همچنین دیگر دلیل احتمالی برای کمک آلمان به ایران در حفظ برنامه های هسته ای با حداقل تغییرات، سابقه همکاری اتمی این کشور با ایران است.

آلمان در دهه 90 میلادی سعی در گسترش برنامه عظیم هسته ای ایران کرد اما «بیل کلینتون»، رییس جمهور وقت آمریکا، آلمان را مجبور به توقف این پروژه کرد و آن ها را تهدید به تحریم کرد و البته این تاکتیک را علیه ایران نیز بکار برد که تاکنون موفقیتی برای آمریکا نداشته است.

*آلمان، قطب جدید سیاسی اروپا

در انتهای این گزارش آمده است: با عقب نشینی جهانی آمریکا تحت ریاست «باراک اوباما»، آلمان شروع به نمایش استقلال شخصیتی اش مبنی بر عدم تعلق به اردوگاه غرب یا شرق دارد و خواهان معرفی خود به عنوان مرکز جدید قطب سیاسی در اروپا است.

در داخل آلمان مقام ها و سیاست مداران این کشور عنوان می کنند جمهوری فدرال آلمان هیچ شواهدی مبنی بر نظامی بودن برنامه های هسته ای ایران ندارد و این می تواند حداقل توجیه کننده مواضع مبهم آلمان در مذاکرات هسته ای گروه 1+5 با ایران باشد.

کلید واژه ها: آلمان


نظر شما :