تلاش برای اثبات ادعای فرود هواپیماهای ایرانی در عراق

۱۲ تیر ۱۳۹۳ | ۱۶:۱۸ کد : ۱۹۳۵۲۳۸ سرخط اخبار

یک روز پس از انتشار ویدئوی ورود چند هواپیمای نظامی در یکی از فرودگاه های عراق، رسانه های غربی ادعاهایی را در این باره مطرح کرده اند. تفاسیر متفاوت از پیام ویدئویی وزیر خارجه ایران در آستانه دور جدید و نهایی مذاکرات هسته ای و تحلیل اصلی ترین موضوعات اختلافی در مذاکرات مهم ترین مطالب رسانه های جهانی درباره ایران است.

 

 
 
 

به گزارش «تابناک»، شبکه انگلیسی «بی بی سی» و برخی رسانه های دیگر از جمله آبزرور مدعی شده اند که پس از فرستادن چند جنگنده سوخوی از طرف روسیه به عراق، گروه دوم این جنگنده ها که به عراق پرواز کرده و در این کشور فرود آمده اند از طرف ایران فرستاده شده اند.

 

 
 
 

این رسانه ها با انتشار این تصویر به نقل از کارشناسان مؤسسه بین المللی مطالعات استراتژیک در لندن مدعی شده اند، هواپیماها ایرانی هستند و بلافاصله این ادعا را مطرح کرده اند که این مسأله نشان دهنده آن است که ایران و آمریکا در عراق در یک طرف درگیری ها قرار گرفته اند.

این مؤسسه انگلیسی مدعی شده است، شماره سریال ثبت شده روی بدنه هواپیماهای دیده شده در ویدئوی منتشره توسط وزارت دفاع عراق با شماره سریال هواپیماهای ایرانی مطابقت دارد.

جوزف دمپسی از تحلیلگران این مؤسسه همچنین مدعی شده که شیوه استتار طراحی شده برای بدنه این هواپیماها شیوه استتاری است که در بین استفاده کنندگان از هواپیما تنها ایران از آن استفاده می کند.

 

 
 
 

 

پیام ویدئویی وزیر خارجه ایران در آستانه مذاکرات هسته ای با تفاسیر متفاوتی همراه شده است.«رویترز» در این باره نوشته که ایران می گوید در مذاکرات هسته ای زانو نخواهد زد. 

به نوشته این خبرگزاری، سخنان ظریف در این ویدئو نشان می دهد که چه میزان زیادی از کارهای مذاکراه بین ایران و ۵+۱ مانده است. 

رویترز سپس سخنان هیگ و کری وزرای خارجه انگلیس و آمریکا را مورد توجه قرار داده است که در سخنانی مشابه گفته اند، حاضر نیستند به هر قیمتی به یک توافق هسته ای برسند و این امر را نیازمند اقدامات مهمی از جانب ایران دانسته اند.

 

 
 
 

 

از سوی دیگر، وب سایت مجله آمریکایی تایم ویدئوی منتشره را نشانه درخواست ایران برای زورگویی نکردن طرف مقابل دانسته است. 

این مجله به طور ویژه این جمله ظریف را مورد توجه قرار داده که گفته «ایرانی ها به فشار آلرژی دارند». 

کار شناسان به تایم گفته اند که پیام ظریف، پیامی آشکار به غرب و تلاشی برای کسب برتری در حوزه افکار عمومی است و سخن گفتن ظریف به انگلیسی، نشان می دهد که مخاطب پیام غرب است و نه افکار عمومی داخلی ایران. به گفته کریم سجادپور از کار شناسان مؤسسه کارنگی، ظریف به غرب می گوید به توافق نرسیدن با ایران بر سر موضوع هسته ای به برنامه هسته ای پیشرفته تری برای ایران منجر خواهد شد و پیام ظریف به دنیا این است که اگر ما به توافق نرسیدیم، مقصر آمریکاست.

 

 
 

 

و در پایان اینکه کریستین ساینس مونیتور سه موضوع اندازه برنامه غنی سازی ایران، آینده راکتور آب سنگین اراک و طول دوره اجرای توافق نهایی را مهم ترین اختلافات در مذاکرات هسته ای دانسته است. 

به نوشته تحلیلگر این روزنامه آمریکایی پذیرش غنی سازی ایران توسط ۵+۱ گشایشی مهم در توافق ژنو بود، ولی تعیین اندازه برنامه غنی سازی ایران از سخت ترین کار ها در توافق جامع هسته ای است و بعید است که دولت آمریکا تعدادی بیش از چهار هزار دستگاه سانتریفیوژ فعال را برای اکنون بپذیرد. 

در عین حال در حالی که منابع غربی بیست سال را در حکم زمان اجرای توافق نهایی مدنظر دارند، ایران عددی در حد سه سال را قابل قبول می داند.


نظر شما :