معلم پیشنهاد دیدار با کری را رد کرد
یک مقام سوری با اشاره به رد درخواست دیدار با کری از سوی وزیر خارجه سوریه، به پایگاه «المانیتور» گفته است که هیئت های متعدد اروپایی برای همکاری با دمشق، به طور مداوم به سوریه سفر می کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه خبری «المانیتور» روز سه شنبه در گزارشی به نقل از یک مقام سوری نوشته است «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه بعد از شکست مذاکرات صلح ژنو، درخواست دیدار با «جان کری» همتای آمریکایی خود را رد کرده است.
این مقام سوری که خواسته نامش فاش نشود، با اشاره به تلاش های «اخضر ابراهیمی» نماینده وقت سازمان ملل در امور سوریه برای یاری رساندن به مخالفان در جریان مذاکرات، نوشته است: «بعد از آنکه آن تلاش ها ناکام ماند، به نظر می رسید که او با یک طرح جایگزین بازگشته است. ابراهیمی به معلم نزدیک شد و «پیشنهاد» ملاقات وی با «جان کری» وزیر خارجه آمریکا را مطرح کرد. اما معلم با این توجیه که آمریکا موضع خصمانه ای علیه سوریه دارد، اعلام کرد که نمی تواند این دیدار را انجام دهد.»
وی با بیان اینکه بعدا درخواست دیدار معلم با «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه نیز مطرح و از سوی دمشق رد شده، در مورد پاسخ آمریکا به این سوال که چرا چنین دیداری باید صورت گیرد، گفته است: «آن ها صراحتا به او اعلام کردند که می خواهند پیامی سیاسی را منتقل کنند، مبنی بر اینکه می توانند بر ادامه حضور اسد در قدرت چشم ببندند، مشروط بر اینکه او از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خودداری کند.»
مقام سوری با بی اهمیت خواندن مخالفت کشورهای غربی با برگزاری انتخابات در سوریه و بیان اینکه هرکس می تواند رئیس جمهور کشورهای دیگر را به رسمیت نشاسد، به پیشنهاد آمریکا برای ادامه حضور اسد در قدرت اشاره کرده و می گوید: «این واقعیت نشان می دهد که آن ها نتایج انتخابات را پذیرفته و در عمل انجام شده قرار می گیرند. اروپایی ها در این رابطه، وضعیت بهتری دارند. شما می توانید به لوکس ترین هتل دمشق که فقط چند صد متری با اینجا فاصله دارد، بروید و حضور بازدیدکنندگان اروپایی در اینجا را به چشم مشاهده کنید. تقریبا تمامی اتاق های این هتل توسط تیم بین المللی انتقال و امحای تسلیحات شیمیایی سوریه رزرو شده است. اما تعداد بالای هیئت های «محرمانه» اروپایی و تأکید آن ها برای اقامت در همین هتل مدیریت این هتل را وادار کرده تا چند اتاق را برای اقامت این افراد همواره خالی نگه دارند.»
وی ادامه می دهد: «همه کشورهای اروپایی اصلی دائما هیئت های خود را بدون اعلام عمومی به سوریه می فرستند. آن ها تحت عنوان همکاری های امنیتی و هماهنگی در مورد موضوع افراط گرایان و جهادی هایی که از کشورهایشان برای نبرد به سوریه سفر می کنند، به اینجا می آیند. آن ها خواستار دریافت اطلاعات هستند و اعلام می کنند که با حسن نیت به دنبتل همکاری برای مبارزه با تروریسم در کشورشان هستند. اما آن ها می خواهند این همکاری ها کاملا محرمانه باقی بماند. ما لبخند می زنیم و به شوخی به آن ها می گوئیم که به زودی از آن ها خواهیم خواست که این روابط را علنی کنند.»
این مقام سوری در پایان به وضعیت کشورهای همسایه سوریه اشاره کرده و می گوید دمشق با دولت عراق و همچنین لبنان همکاری نزدیک دارد. اردن نیز به تازگی از انتقال نیروهای افراط گرا به خاکش ابراز نگرانی کرده است. تنها مسئله مربوط به ترکیه است که به گفته وی، «آن ها ضربه بزرگی از دخالت خود علیه ما» خواهند خورد. وی تأکید می کند تا زمانی که بسیاری موارد در آنکارا تغییر نکند، روابط دو کشور به وضعیت سابق باز نمی گردد.
نظر شما :