حمایت همه جریانهای سیاسی ایران از مذاکرات هستهای
روزنامه واشنگتن پست با اشاره به اینکه همه طیف های و جریانهای سیاسی ایران از مذاکرات هسته ای حمایت می کنند نوشت که آمریکا باید با درک محدودیت های ایران از این فرصت استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی درباره مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 نوشت: مذاکرات بین المللی معمولا در دو سطح اهمیت دارد؛ جائیکه رهبران سیاسی به دقت محاسبات سیاسی داخلی را درنظر می گیرند و همزمان با شرکای خارجی تعامل و داد و ستد می کنند. مذاکرات گروه 1+5 با ایران درباره برنامه هسته ای این کشور نیز مستثنی نیست.
این روزنامه آمریکایی افزود: محدودیتهای داخلی آمریکا قابل درک است آیا ایران نیز همینطور است؟
واشنگتن پست در ادامه نوشت: در یک همگرایی داخلی، تقریبا همه طیف های سیاسی ایران از مذاکرات حمایت می کنند. با این حال حسن روحانی رئیس جمهوری ایران همچنان با محدودیتهایی مواجه است که اگر طرف آمریکایی آن را درک نکند می تواند برای توافق جامع هسته ای مهلک باشد. در حالیکه آمریکا نمی خواهد یک توافق بد امضا کند اما باید از فرصت ظریف و نادر اجماع داخلی در ایران برای امضای یک توافقنامه هسته ای که نگرانی های بین المللی پیرامون مسائل هسته ای ایران را رفع می کند استفاده کند.
واشنگتن پست در ادامه نوشت: تجزیه و تحلیل سیستم پیچیده سیاسی ایران کمی دشوار است و سیستم سیاسی ایران همانند غرب بر لیبرال دموکراسی متمرکز نیست، در عوض جریانهای سیاسی ایران بر اساس تغییرات اتحادها بین شخصیتهای سیاسی با نفوذ مراکز قدرت دولتی و نهادهای کلیدی استوار است.
واشنگتن پست با اشاره به طیفهای سیاسی داخلی، سیستم سیاسی ایران را به 4 طیف دسته بندی می کند که شامل؛ «اصلاح طلبان و میانه روها هستند که جمعا در اردوگاه میانه روها جا می گیرند و اصول گرایان سنتی و نئو اصول گرایان که در اردوگاه محافظه کاران قرار می گیرند»، است. درحالیکه فهم این دسته بندیها کمی دشوار است اما به ما کمک می کند که ارزیابی بهتری از سطوح مختلف نخبگان سیاسی ایران و حمایت آنها از مذاکرات هسته ای داشته باشیم.
شکی نیست که دولت روحانی متعهد به مذاکرات هسته ای است چراکه مذاکرات یکی از پایه های دستور کار روحانی برای تنش زدایی در خارج و بهبود اوضاع اقتصاد در داخل است و همه شخصیت های میانه رو و اصلاح طلب از این مساله حمایت می کنند.
در اردوگاه محافظه کاران نیز، با کمی پیچیدگی بیشتر، اگر چه شکننده، اما اجماع وجود دارد.
روزنامه واشنگتن پست همچنین با اشاره به اظهارات آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، درباره سیاست خارجی در آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی نوشت: بعد از حصول توافق موقت در نوامبر 2013 نیز آقای خامنه ای از تیم مذاکره کننده حمایت کرد و آنها را فرزندان انقلاب خواند و از آنها به عنوان کسانی یاد کرد که در جبهه دیپلماتیک درحال مبارزه با غرب هستند.
نظر شما :