تعداد پناهندگان ایرانی در آلمان رکورد شکست

۰۹ خرداد ۱۳۹۳ | ۱۷:۱۱ کد : ۱۹۳۳۵۵۵ سرخط اخبار

طبق آمار اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان در آلمان ۴۴۲۴ ایرانی در سال ۲۰۱۳ از این کشور درخواست پناهندگی کردند که این بالاترین رقم پناهجویان ایرانی در آلمان در ده سال اخیر است. به ۲۶۳ ایرانی پناهندگی داده شد.

به گزارش دویچه وله از آغاز دهه ۱۹۸۰ میلادی این کشور عضو ثابت جدولی است با عنوان "ده کشوری که بالاترین رقم پناهجو در آلمان را دارند". این جدول را اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان در آلمان تهیه می کند. این اداره آمار مربوط به پناهجویان و پناهندگان سال ۲۰۱۳ را به تازگی منتشر کرده که طبق آن در بین ده کشور با بالاترین شمار متقاضیان پناهندگی در آلمان در سال ۲۰۱۳، ایران با ۴۴۲۴ نفر در ردیف ششم قرار دارد.

گزارش آماری اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهندگان در آلمان نشان می دهد که از این تعداد ۴۴/۳ درصد زن هستند. در میان پناهجویان ایرانی در سال ۲۰۱۳ یکهزار و ۷۲۶ نفر مسلمان، یکهزار و ۴۰۰ نفر مسیحی، یکهزار و ۲۸ نفر بی مذهب، یک نفر ئیزیدی (یزیدی، ایزدی) و یک نفر بودایی بوده اند.

پناهجویان ایرانی در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ شش درصد کل جمعیت پناهجویان آلمان را تشکیل می دادند. در سال گذشته (۲۰۱۳) تعداد پناهجویان ایرانی ۴ درصد کل پناهجویان آلمان بود. این تعداد در عین حال بالاترین رقم پناهجو از ایران در ده سال اخیر بوده است.

در جدول اداره فدرال برای امور مهاجران و پناهجویان در آلمان روسیه با ۱۴ هزار و ۸۸۷ نفر، سوریه با ۱۱ هزار و ۸۵۱ نفر، صربستان با ۱۱ هزار و ۴۵۹ نفر، افغانستان با ۷ هزار و ۷۳۵ نفر و مقدونیه با ۶ هزار و ۲۰۸ نفر رتبه های اول تا پنجم را دارند. پس از ایران نیز کشورهای پاکستان (۴۱۰۱ نفر)، عراق (۳۹۵۸ نفر)، سومالی (۳۷۸۶ نفر) و اریتره (۳۶۱۶ نفر) در جدول قرار گرفته اند.

در سال ۲۰۱۳ طبق تصمیم های گرفته شده درباره پرونده پناهجویان، ۲۶۳ ایرانی از حق پناهندگی برخوردار شدند. یکهزار و ۵۸۵ نفر به عنوان "پناهجوی حفاظت شده" شناخته شدند که ۴۹ تن از آنان "دلایل جنسیتی" داشتند. همچنین ۹۶ ایرانی پناهجو را طبق تصمیم اداره فدرال آلمان برای امور مهاجران و پناهجویان نمی توان به ایران بازگرداند. در این سال یکهزار و ۱۲ درخواست پناهندگی ایرانیان نیز رد شده است.

شمار متقاضیان پناهندگی

از سال ۱۹۵۳ تا کنون ۳ و نیم میلیون نفر از آلمان درخواست پناهندگی کرده اند. اما تقریبا سه چهارم همه درخواست های پناهندگی به آلمان در عرض ۲۴ سال اخیر (۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴) داده شده است. اوج این روند در سال ۱۹۹۲ با حدود ۴۳۸ هزار درخواست پناهندگی بود. پس از آن از شمار متقاضیان پناهندگی به آلمان کاسته شد، به گونه ای که در سال ۲۰۰۷ به حدود ۱۹ هزار نفر رسید.


نظر شما :