اصرار بر تحریم ایران خلاف مسیر دیپلماتیک است

۲۷ بهمن ۱۳۹۲ | ۱۴:۰۴ کد : ۱۹۲۸۷۶۳ سرخط اخبار

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اصرار بر استفاده از ابزار تحریم علیه ملت ایران با بهانه جوئی های تازه یا کهنه و باهدف تحمیل سیاست ها، کاملا خلاف مسیر دیپلماتیک است.

مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه شامگاه شنبه در گفت‎وگو با ایرنا، در پاسخ به پرسشی در خصوص استمرار تحریم های آمریکا علیه ایران با توسل به بهانه های جدید و در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و گروه 5+1 اظهار داشت: این اقدامات با اهداف مذاکرات بین المللی که نیازمند حسن نیت، احترام متقابل واعتمادسازی است، مغایرت تام دارد.

افخم با اشاره به استقبال کشورهای مختلف جهان از گفت وگوهای ژنو و انتظار افکار عمومی جهانی برای گامی رو به جلو در مذاکرات جامع پیشرو در وین اظهار داشت: اقدام به تحریم اتباع و شرکت های ایرانی و یا تهدید غیر قانونی و هراس آفرینی علیه شرکت های بین المللی مشتاق به همکاری و سرمایه گذاری در ایران، غیر مسئولانه و فاقد وجاهت حقوقی و بین المللی است و خلاف اراده جامعه بین المللی برای حل و فصل عاجل این بحران ساختگی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: اتهام حمایت از تروریسم درباره ایران که از بزرگترین قربانیان تروریسم است و در صف نخست مبارزه با تروریسم، افراط گرائی و خشونت طلبی قرار دارد، بهانه جوئی و درک ناقص از مقوله تروریسم است.

افخم همچنین در جواب به پرسشی در خصوص ادعاهای مکرر مقامات آمریکایی در مورد موضوعات حقوق بشری در ایران و بیانیه جمعه گذشته وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص دستگیری و بازداشت افرادی در کشورمان از جمله مسائل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری چهار سال قبل بیانیه وزارت خارجه امریکا را رد کرد.

وی گفت: این بیانیه دخالت در امور داخلی ایران است و مغایر با تعهدات دولت آمریکا ذیل بیانیه الجزایر می باشد.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: مشروعیت آمریکا برای قضاوت در باره حقوق بشر در سطح جهان به دلایل متعددی زیر سوال است، حمایت های آمریکا از اقدامات ضد حقوق بشری رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا علیه مردم بی دفاع افغانستان و همچنین حمایت آشکار واشنگتن از کشورهای ناقض حقوق بشر و استفاده ابزاری از ارزش ها و مبانی اخلاقی از مواردی است که آمریکا باید نسبت به آنها پاسخگو باشد.

وی گفت: لازم است مقامات آمریکا گزارش های رو به افزایش و نگرانی مراجع مستقل درباره افول شدید حقوق بشر در این کشور را مورد توجه قرار دهند.


نظر شما :