موسوی تبریزی، دادستان منصوب بنیانگذار جمهوری اسلامی:
مذاکره با «مکفارلین» با اجازه امام(ره) بود
ایلنا: آیت الله «موسوی تبریزی» با بیان اینکه اولین شعار انقلاب ما و مردم ما برای پیروزی انقلاب، آزادی بود، گفت: «همه مردم ایران، اعم از روحانی و غیرروحانی، خانم ها و آقایان، حتی آنهایی که نسبت به برخی مسایل اسلامی مثل حجاب بی توجه بودند، به مساله آزادی اهمیت می دادند، آنها آزادی انسانیت را می خواستند؛ می خواستند انسان همان طوری که خداوند آفریده، انسان باشد.» دبیرکل مجمع مدرسین حوزه علمیه قم و دادستان اسبق کل انقلاب افزود: «امام خمینی(ره) در همان فرانسه تاکید می فرمودند که دولت اسلامی یک دولت دموکراتیک به معنای واقعی است و برای همه اقلیت های مذهبی، آزادی به طور کامل است؛ و هرکس می تواند اظهار عقیده خودش را داشته باشد و اسلام جواب همه عقاید را به عهده دارد و دولت اسلامی تمام منطق ها را با منطق جواب خواهد داد. در فرانسه، از امام راحل می پرسند مراد شما از جمهوری اسلامی چیست؟ می فرمایند همین دموکراسی که شما اینجا دارید؛ به اضافه اسلام که ما قانون اساسی را تعیین می کنیم و بر اساس اسلام حرکت می کنیم.»
او با انتقاد از مواضع برخی از گروه های مخالف دولت درخصوص توافق هسته ای جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5، گفت: «جمعی در این مملکت فریاد می زنند همه چیزمان از بین رفت و نابود شد، چراکه سفیران ایران رفتند با منطق و عزت و عظمت با عده ای از قدرت های خارجی صحبت کردند؛ متاسفانه بعضی ها هم می گویند امام خمینی همیشه دلش می خواست که با آمریکا بجنگد؛ تهمت از این بالا تر می شود؟ کی امام(ره) دلش می خواست با کسی بجنگد؟ چه زمانی امام(ره) گفت ما با آمریکا قطع رابطه می کنیم؟ وقتی امام(ره) از فرانسه به ایران آمد و انقلاب پیروز شد، سفارت آمریکا در ایران فعال بود؛ مامور کمیته با اسلحه حکومت ایران گذاشتند که حتی سفارت آمریکا در ایران را محافظت کنند؟ این حرف ها چیست که به منطق جمهوری اسلامی توهین می کنند؟ کی امام دلش می خواست با این جنگ کند، با آن جنگ کند؟ هیچ وقت نمی خواست. حتی امام(ره) در رابطه با مسایلی هم که لازم بود وقتی در اطلاعیه بفرمایند، به مسوولان مملکتی اعم از وزارت خارجه کشور و... می فرمودند شما بروید کارخودتان را کنید، یعنی راه دیپلماسی را باید انجام دهید.»
وی با بیان اینکه ما نباید چشممان را به واقعیات ببندیم، گفت: «برخی دایما شعار می دهند آمریکا با ما خوب نمی شود، خب معلوم است خوب نمی شوند؛ فکر می کنند علم غیب می گویند یا کشف بزرگی کرده اند؛ چه کسی هست که نداند آمریکا ابرقدرت جهان با آن هژمونی که دارد، می آید و امروز به نفع ما حرکت می کند؟ اصلا مگر می شود؟ اگر یک قدم هم برمی دارد، خودش نیاز دارد؛ اما اگر ما عاقل باشیم، آن یک قدم آمریکا برای نیاز خودش را تبدیل می کنیم به دو قدم برای خودمان؛ اما در عین حال آگاهیم و اطلاعات را باید به دست بیاوریم که دشمن چگونه حرکت می کند، ولو در سایه صلح.»دادستان اسبق انقلاب در ادامه گفت: «یک وقتی مرحوم آیت الله العظمی منتظری(رض) نامه ای به امام(ره) در رابطه با پایان جنگ نوشتند؛ امام خمینی(ره) در جواب نامه آیت الله منتظری، نامه نوشته بودند که در مجلس هم خوانده شد؛ یک جمله مهم آن نامه امام(ره) این بود که شما اطمینان داشته باشید و تردید در ادامه جنگ، خیانت به رسول الله(ص) است و شما با همه بزرگی تان از مسوولان جنگ حمایت کنید؛ آیت الله منتظری هم دیگر جواب ندادند. حدود ۱۳روز پس از نامه آیت الله منتظری و جواب امام به نامه ایشان، امام(ره) قطعنامه را قبول کردند؛ یعنی همان شخصیت سیاسی که گفته بودند تردید در جنگ خیانت به رسول الله است همین آدم گفتند من در اینجا حاضرم خودم را فدا کنم و فدا کرد و جام زهر خورد؛ یعنی اینکه می خواستم در جنگ پیروز شوم اما به خاطر مصلحت مردم، خودم را فدا کردم. این یکی از بهترین ویژگی های رهبر است که ۱۳روز پیش یک همچین حرفی گفته و اکنون بیاید این قطعنامه را قبول کند. چرا؟ روشن است. ما در مجلس بودیم و می دانستیم. آقای «محسن رضایی» به عنوان فرمانده کل سپاه پاسداران نامه ای نوشته بود و حضرت آیت الله «هاشمی» هم برده بود خدمت امام(ره). آقای مهندس «میرحسین موسوی»، آن وقت به امام(ره) نامه نوشته بود که از نظر بودجه، ما دیگر هیچ بودجه ای نداریم، چون واقعا مساله فروش نفت بسیار بسیار کم شده بود، تحریم ها اثر گذاشته بود و...؛ این دو نامه خدمت امام(ره) رفت؛ وقتی امام(ره) این دو نامه را دید حجت برایشان تمام شد؛ مصلحت در این بود که قطعنامه را بپذیرد، هیچ اشکالی هم ندارد؛ این بزرگی امام(ره) است.»«موسوی تبریزی» در ادامه افزود: «شما فکر می کنید جریان «مک فارلین» و مذاکراتی که دوستان آن موقع راه انداختند و خیلی هم مذاکرات خوبی بود، بدون اجازه «امام خمینی»(ره) بود؟ نه؛ با اذن «امام خمینی»(ره) و با اطلاع امام(ره) و اطلاع بزرگان بود؛ حالا شرایط جوری عنوان شد که مساله دیگری است. یک روزی در همین مجلس شورای اسلامی، برخی از تندروها آمدند علیه آقای «ولایتی» به عنوان وزیرخارجه کارهایی کردند و می خواستند به بهانه جریان مک فارلین او را استیضاح کنند؛ البته پشت پرده اش می خواستند علیه آقای «هاشمی» اعتراض کنند، چون ریشه این مذاکره دست آقای «هاشمی» به عنوان رییس مجلس بود؛ آن وقت بعضی ها که آن وقت گروه خاصی در مجلس بودند نامه نوشتند و آقای «ولایتی» را در مجلس خواستند که استیضاح یا سوال کنند.
امام راحل متوجه شدند پشت این جریان خراب کردن آقای «هاشمی» است؛ آن تعبیر امام خمینی(ره) که اینها از اسراییل بدترند در اینجاست؛ چرا؟ برای اینکه یکی از حساس ترین قدرت هایی که آن روز نمی خواست این مذاکرات انجام بگیرد اسراییل بود؛ البته طوری هم برخی کار ها با اسراییل انجام شده بود که من کار ندارم، بنا این بود که آن مذاکرات مخفی باشد، اما وقتی اسراییل اطلاعات پیدا کرد مساله را فاش کرد؛ اسراییل به خاطر منافع خودش این جنجال را کرد. اما چهارنفر در مجلس و جای دیگر جنجال می کردند و آگاهانه یا نا آگاهانه به نفع دیگران این کار را کردند و اگر آن روز آن مساله جریان «مک فارلین» درست دنبال می شد و به نتیجه می رسید قطعا خیلی از ضرر ها را نمی کردیم و این کار پیش نمی آمد و امروز هم به بسیاری از این تحریم ها دچار نمی شدیم و مسایل خیلی بهتر حل می شد.»
نظر شما :