آغاز دور جدید مذاکرات نفتی ایران و اروپا
همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات نفتی 8 شرکت بزرگ اروپایی با ایران، مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران از آمادگی شرکت های بزرگ نفتی جهان به منظور بازگشایی دفاتر نفتی خود در تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از افزایش تحریم های بین المللی و حتی تحریم طلای سیاه ایران توسط 28 کشور عضو اتحادیه اروپا، دفاتر برخی از شرکت های بزرگ نفت و گاز جهان همچون استات اویل هیدروی نروژ، انی ایتالیا، شل انگلیس، توتال فرانسه، پتروبراس برزیل و تعدادی از شرکت های اروپایی و آسیایی در تهران تعطیل و یا به حالت نیمه تعطیل درآمد.
همزمان با آغاز فعالیت دولت جدید، اقداماتی به منظور احیای دیپلماسی با محور انرژی با کشورهای مختلف اروپایی و حتی آمریکایی در دستور کار قرار گرفت و همزمان وزارت نفت به عنوان وزارت خارجه دوم هم رایزنی های دیپلماتیک را با کشورهای اروپایی آغاز کرد.
در این بین وزارت نفت ایران با تاکید بر اینکه هیچ گونه محدودیتی و منعی به منظور مشارکت با شرکت های نفتی اروپایی و حتی آمریکایی در صنعت نفت مطابق با یک مشارکت " برد – برد" وجود ندارد از آغاز مذاکرات با برخی از شرکت های اروپایی و حتی آمریکایی خبر داد.
هم سو با آغاز مذاکرات ایران با غول های نفتی جهان، با ایجاد کارگروهی تخصصی، اصلاح و افزایش جذابیت اقتصادی قراردادهای نفتی ایران در دستور کار قرار گرفته است که شرکت های خارجی هم از این اقدام ایران به عنوان یک گام به جلو برای آغاز مشارکت های جدید نفتی یاد می کنند.
بازگشایی دفاتر غول های نفتی در تهران
محسن قمصری مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت ایران امروز با اشاره به تمایل چندین شرکت معتبر و بزرگ نفت و گاز جهان برای بازگشت به صنعت نفت ایران، گفت: در طول چند هفته گذشته تاکنون بارها نمایندگان شرکت های بزرگ نام آشنای نفتی با شرکت ملی نفت ایران مذاکره کرده اند.
این دیپلمات وزارت نفت با تاکید بر اینکه در این مذاکرات شرکت های خارجی و خواستار راه اندازی مجدد دفاتر خود و آماده سازی زمینه فعالیت خود در طرح های توسعه میادین نفتی و گازی شده اند، بیان کرد: شرکت های خارجی مترصد فراهم آمدن زمینه ای برای رفع یا کاهش تحریم ها و بازگشت مجدد خود هستند.
برنامه جدید ایران برای بازگشت غول های نفتی
سیدمهدی حسینی رئیس کمیته بازنگری در قراردادهای نفتی ایران هم در گفتگو با مهر با بیان اینکه مهمترین هدف از اصلاح قراردادها افزایش جذابیت در قراردادها و امیدواری سرمایه گذاران خارجی و خصوصی برای مشارکت در طرح های صنعت نفت است، گفت: در طول چند سال گذشته تاکنون با امضای قراردادهای بیع متقابل بیش از 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت انجام شده است.
این مقام مسئول افزود: با توجه به اینکه در همسایگی ایران عراق برای تولید 12 میلیون بشکه نفت قرارداد بسته و قطر نیز برای توسعه گازی تا حدود 17 میلیارد فوت مترمکعب گاز در روز از پارس جنوبی برداشت می کند از این رو ایران هم باید با اصلاح قراردادها شرایط را برای سرمایه گذاری در صنعت نفت فراهم کند.
وی با یادآوری اینکه هدف دیگر اصلاح قراردادهای نفتی دستیابی به یک توافق برد – برد با سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی است، اظهار داشت: در نسل جدید قراردادها پیش بینی شده تا امکان بیشتری برای انتقال دانش و تکنولوژی های پیشرفته صنعت نفت جهان فراهم شود.
به گزارش مهر، بیع متقابل قرارداد مدل نفتی ایرانی بوده که این قرارداد در اوایل دهه 70 تا 74 تدوین و در سال 1375 نخستین قراداد صنعت نفت منعقد شده است. در طول چند سال گذشته تاکنون از 4 مدل قراردادهای نفتی بیع متقابل رونمایی شده است.
نظر شما :