«نیویورک» فرصت انتقال صدای تازه ایران
یک کارشناس مسائل بین المللی با تاکید بر اهمیت سفر رییس جمهوری به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: قطعا انتخاب یک رییس جمهور جدید با رویکرد جدید حتما می تواند مورد توجه قرار گیرد و از این توجه می توان برای انتقال صدای تازه از ایران به جهان نهایت استفاده را کرد.
صباح زنگنه، با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو گفت: با توجه به مسائلی که در منطقه وجود دارد و همچنین مسائلی که در جهان حال وقوع است و همچنین با توجه به نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه ای و بین المللی این سفر می تواند اهمیت دوچندانی داشته باشد.
وی افزود: مجمع عمومی سازمان ملل متحد بزرگترین اجتماع جهانی کشورهای عضو برای رایزنی ها و تبادل نظر پیرامون مسائل مورد علاقه منطقه ای و بین المللی است. این فرصتی است که سالانه یکبار مهیا می شود و باید از این فرصت نهایت بهره برداری را کرد تا حضور فعال کشورمان در تحولات و معادلات بین المللی را اثبات کنیم.
زنگنه با تاکید بر اینکه کشورهای جهان مایلند تحول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد لمس کنند گفت: با عنایت به اینکه آقای دکتر روحانی داری دیدگاه روشنی در مسائل بین المللی است، ایشان می تواند با اتخاذ سیاست تعامل سازنده و فعال، علاوه بر ارایه چهره جدیدی از ایران، نقش جمهوری اسلامی در تحولات منطقه ای و بین الملل را برجسته تر کنند.
وی درباره تردیدهای رییس جمهوری برای انجام این سفر و اینکه سفری باید در دستور کار قرار گیرد که همراه با دستاورد باشد گفت: به هر ترتیب رییس جمهوری در طول سال سفرهای محدودی را می تواند انجام دهد و یقینا باید این سفرها حساب شده باشد و با حفظ اولویت های و اهمیت ها از میان سفرهای برنامه ریزی شده دست به انتخاب بزند.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: با این حال اینکه انتظار داشته باشیم همه این سفرها حامل دستاورد قطعی باشد کمی انتظار نابجایی است و از اندیشه دیپلماتیک به دور است مگر اینکه برای حصول نتایج مورد نظر برنامه ریزی های لازم انجام گرفته باشد.
زنگنه با تاکید بر اینکه در این سفرها نخستین هدف باید استمرار حضور جمهوری اسلامی ایران ایران در محافل و مجامع بین المللی و بیان دیدگاه های کشورمان باشد گفت: عدم حضور نماینده ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد می تواند نشانه انزوا طلبی جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی و یا توفیق در ایجاد انزوا برای ایران تعبیر شود.
وی افزود: به هر حال با اوج گیری تنش ها حول محور برنامه هسته ای ایران، یکی از اهداف غرب که از طریق اعمال تحریم های همه جانبه در چارچوب قطعنامه های شورای امنیت سازمان متحد و همچنین یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا نمود پیدا کرد تلاش برای به انزوا کشاندن جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی بود. عرب مدعی است که با این روش توانسته است تا حدودی به اهداف خود دت پیدا کند.
زنگنه ادامه داد: با این حال کشوری همچون جمهوری اسلامی ایران که داری قدرت نفوذ در میان کشورهای منطقه و جهان است و همچنی دارای قدرت اثر گذاری در صحنه منطقه ای و بین المللی و می تواند نقش خود را در این صحنه ها به خوبی ایفا کند و در چنین مجامعی بار دیگر قدرت اثرگذاری خود در معادلات منطقه ای و جهانی را به دور از افراط و تفریط به رخ بکشد.
این کارشناس مسائل بین الملل درباره فرصت های شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: گردهمایی بزرگ مجمع عمومی سازمان ملل متحد فرصت دیدار همزمان با سران کشورهای جهان در جریان یک سفر را فراهم می کند، در دیدارها دوجانبه روسا جمهور، کشورها می تواند با رایزنی ها و تبادل افکار و اندیشه های خود برای مسائل و بحران های منطقه ای و بین المللی به راه حل های مناسبی برسند.
وی افزود: با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران ریاست دوره ای جنبش عدم تعهد را بر عهده دارد ضروری است با بهره گیری از این فرصت حضور پررنگ تری در مجمع عمومی سازمان ملل داشته باشیم و وزن ایران برای تاثیرگذاری در مسائل منطقه ای و بین المللی را افزایش دهیم.
زنگنه درباره اینکه در صورتی که رییس جمهور در جریان شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رییس جمهور آمریکا رو در رو شد باید چه عکس العملی را نشان دهد و آیا همچون رییس جمهوری پیشین ایران ناچار است مسیر خود را تغییر دهد یا نه گفت: ما نه جایگاه رییس جمهوری ایران کم ارزش بدانیم و نه جایگاه رییس جمهوری آمریکا را دست نیافتنی در نظر بگیریم.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: یک رییس جمهور می تواند با پشتوانه مردمی با ابتکارات و مانورهای خود، گام های قابل اعتنایی که مبتنی برعقلانیت است بردارد. از سوی دیگر رییس جمهوری از حمایت رهبری برخوردار است و این حمایت با اعتماد رهبری دو چندان هم می شود می تواند در بردشتن این گام ها موثر باشد.
وی ادامه داد: بنده از سخنان اخیر مقام معظم رهبری در جمع اعضای مجلس خبرگان بیش از پیش به حمایت و اعتماد رهبری به رییس جمهوری پی بردم، ایشان همچنین با اشاره به موضوع ابتکارات و قدرت خلاقیت و امکان مانورهای یک مسوول نشان دادند که مخالفتی به ابتکارات و مانورهای رییس جمهوری ندارند.
زنگنه در خاتمه گفت: بنابراین رییس جمهوری یقینا در این سفر از اختیارات کافی برخوردار است اما حدود مانور او باید نازل به چند نکته باشد نخست، قدرت فهم صحیح از قدرت ایران در تحولات منطقه ای و بین المللی؛ دوم، در نظر گرفتن وضعیت و محدودیت های طرف مقابا در صحنه بین المللی و سوم حاکم بودن روح احترام متقابل.
نظر شما :