عراقچی:مذاکرات ایران و آژانس در ماه آینده برگزار نمی‌شود

۱۸ تیر ۱۳۹۲ | ۱۶:۳۶ کد : ۱۹۱۸۳۴۹ سرخط اخبار

 سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشته شدن تعداد زیادی از مردم مصر به ویژه در روز دوشنبه را محکوم کرد و گفت: ما تمام طرف های درگیر در مصر را به پرهیز از خشونت دعوت می کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سید عباس عراقچی در نشست هفتگی اش با خبرنگاران با اشاره به تحولات مصر تاکید کرد: استمرار خشونت در مصر نگرانی همه به ویژه کشورهای منطقه را موجب شده است و ما نسبت به عواقب خشونت و خونریزی ها و تبعات آن برای منطقه نگرانیم و از نزدیک مسائل را رصد می کنیم.

وی ادامه داد: امیدواریم اصول انسان دوستانه و دموکراتیک و خواست های مشروع مردم نیز مورد توجه قرار گیرد و در یک توافق و انسجام ملی طرف های درگیر بتوانند به راه حلی مسالمت آمیز دست یابند و شاهد بازگشت آرامش به مصر باشیم.

عراقچی تاکید کرد: ما گفت وگو و آشتی ملی را راه حل مصر می دانیم و امیدواریم مردم مصر اجازه ندهند دست های تفرقه افکانه مصر را به سمت درگیری های داخلی و اختلاف ها سوق دهد و این قدرت بزرگ جهان اسلام و عرب باردیگر به صحنه بین المللی بازگردد.

تا وقتی رییس جمهور منتخب در دولت مستقر نشدند و اعضای کابینه مشخص نشده است هیچ مذاکرات رسمی میان ایران و 1+5 انجام نمی شود و دو طرف منتظرند دوره انتقالی تمام شود و مذاکرات در موعد مقرر برگزار شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات ایران و 1+5 گفت: تا وقتی رییس جمهور منتخب در دولت مستقر نشدند و اعضای کابینه مشخص نشده است هیچ مذاکرات رسمی میان ایران و 1+5 انجام نمی شود و دو طرف منتظرند دوره انتقالی تمام شود و مذاکرات در موعد مقرر برگزار شود.

عراقچی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اینکه اخباری منتشر شده مبنی بر دیدار و مذاکرات نمایندگان ایران و آژانس در ماه آینده گفت: این خبر را تایید نمی کنم. ایده هایی بوده و مطرح شده برای اینکه دور دیگری از مذاکرات بین ایران و آژانس برگزار شود اما هنوز هیچ تصمیم قطعی در این باره گرفته نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچین درباره اخبار منتشر شده مبنی بر توقف لغو روادید به صورت یک طرفه از جانب گرجستان گفت: ما از این تصمیم متاسف هستیم، اما آنها اعلام کردند که در چارچوب مقررات و ترتیبات جدیدی است که اتخاذ کرده اند و به موضوع ایران هم ارتباط ندارد. وزیر امور خارجه گرجستان پس از اعلام آن خبر سخنان مثبتی را مطرح کرده اند و ایشان هم اشاره کردند که این تصمیم موقتی است و تصمیمات قطعی تر در آینده گرفته خواهد شد و ورود هموطنان ما به گرجستان با مشکل خاصی مواجه نیست. در فرودگاه روادید برای آنها صادر می شود و طبق گزارش هایی که داشته ایم این روند به سرعت و سهولت انجام می شود و در عمل چیزی تغییر نکرده است.

وی درباره اظهارات یک مقام وزارت امور خارجه مصر مبنی بر دخالت ایران در این کشور گفت: مواضع ما از روز اول روشن بوده است ما نگرانی های خود را نسبت به تحولاتی که در مصر در حال شکل گیری است و بعضا خلاف روندهای دیپلماتیک و آرمان های مردم مصر است و ممکن است منجر به درگیری و خشونت و اختلاف در مصر شود را به وضوح بیان کردیم و اعلام مواضع، دخالت در امور داخلی سایر کشورها محسوب نمی شود. اگر موضع ایران دخالت باشد پس کشورهایی که اعلام کردند کمک هایشان را قطع می کنند و یا مواضع دیگری را گرفتند را باید چگونه حساب کرد.

معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه گفته می شود پشت سر تحولات مصر توافق پنهانی عربستان، آمریکا و قطر است موضع ایران در این باره چیست؟ پاسخ داد: فضای مصر همچنان غبارآلود و دارای ابهامات زیادی است. روند امور سیر طبیعی خود را ندارد و بنابراین هرگونه قضاوتی در مورد اینکه ریشه این تحولات چه بوده است و چه دست هایی در این کار بوده زودهنگام است. آنچه که مهم است احترام به خواسته های مشروع مردم مصر است و تحقق این خواسته ها از راه های مسالمت آمیز انجام می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به برکناری مرسی و مخالفت صریح اردوغان این موضوعی چه تاثیری در تحولات سوریه دارد؟ گفت: تحولات بر هم تاثیرگذار است و نمی توان در شرایط فعلی ارزیابی دقیقی داشت که چگونه این تحولات تاثیرات خود را در موضوع سوریه یا مسائل دیگر خواهد داشت. آنچه مسلم است و باعث نگرانی می شود این است که هر تحولی تبعات خود را خواهد داشت و به همین دلیل مانگران اشاعه بحران در منطقه از کشوری به کشور دیگر هستیم که برخی از نشانه های آن هم نشان می دهد ممکن است توطئه ها و فتنه انگیزی های خارجی هم وجود داشته باشد به همین دلیل ما خواهان یک راهکار سیاسی برای سوریه هستیم و از روز اول این خواسته را داشتیم.

عراقچی توضیح داد: ما از روز اول درباره سوریه هشدار دادیم که اگر راهکار سیاسی عادلانه و مورد قبول مردم پیدا نشود و گرایش به راهکارهای نظامی و حرکت های تروریستی وجود داشته باشد احتمال گسترش بحران به همه کشورهای منطقه وجود دارد این نگرانی امروز هم مطرح است و درباره مجموعه تحولات منطقه قابل بیان است. امیدواریم با درایت رهبران منطقه شاهد راهکار های سیاسی عادلانه و عاقلانه باشیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص تصمیم قوه قضاییه درباره استرداد باغ قلهک گفت: خبری جدیدی در این باره نداریم.

خبرنگار دیگری پرسید رییس جدید شورای ملی سوریه پیشنهاد آتش بس در ماه رمضان به دولت بشاراسد داده از طرف دیگر فرمانده ارتش آزاد سوریه اعلام کرد اگر دولت های غربی سلاح در اختیار این ارتش قرار ندهند ناچارند با القاعده پیوند داشته باشند موضع ایران در این باره چیست که عراقچی پاسخ داد: تقاضا برای آتش بس در ماه مبارک رمضان را هم ما هم شنیده ایم که از جانب برخی گروه های معارض سوریه مطرح شده است نفس این قضیه مسلما مطلوب است. ما خواهان کنار گذاشتن سلاح و پایان درگیری از سوی معارضین و بازگشت به راه حل مبتنی بر گفت وگو همیشه بوده و هستیم و امیدواریم به طور کامل آتش بس واقع شود و به سمت گفت وگوی ملی پیش روند. اتفاقا این درخواست سال گذشته از سوی دولت سوریه مطرح شد و پیشنهاد آن هم مربوط به آقای اخضر ابراهیمی بود که نماینده سازمان ملل بود که متاسفانه در آن زمان گروه های معارض این پیشنهاد را نپذیرفتند و با وجود اینکه دولت سوریه یک جانبه این پیشنهاد را اجرا کرد گروه های معارض نگذاشتند این آتش بس اتفاق بیافتد. اگر امروز همه طرف های اصل درگیر خواهان چنین نشستی باشند قطعا مطلوب است و ما امیدواریم به برکت ماه مبارک رمضان گروه های مخالف و تروریستی سلاح خود را کنار بگذارند و به سمت گفت وگو با دولت سوریه بروند.

وی افزود: اینکه از یک سو درخواست برای آتش بس باشد و اینکه در طرف دیگر تهدید کنند اگر سلاح دریافت نکنند ممکن است به سمت گروه های تروریستی بروند و به آنها پیوندند علامت خطرناکی است، البته نشانه های این پیوند بعضی از گروه های معارض سوری با گروه های تروریستی تکفیری تروریستی از قبل وجود داشته و اینها خطری است که ما همواره نسبت به آن هشدار داده ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه موضع ایران در خصوص اینکه تحولات مصر کودتا بوده است چیست؟ که عراقچی تاکید کرد: درباره تحولات مصر موضع ما کاملا روشن و مشخص است. ما خواهان گفت وگوهای ملی برای حل و فصل این مساله و احترام به آزادی های مشروع مردم و ساز و کارهای دموکراتیک در حل و فصل مشکلات بوده ایم. موضع ما هنوز هم همین است مسلما در هیچ دموکراسی دخالت نیروهای نظامی پسندیده نیست و باید در یک دموکراسی پیشرفته از هرگونه دخالت غیردموکراتیک اجتناب شود و امیدواریم ادامه تحولات در مصر به سمتی برود که به روندهای دموکراتیک احترام گذاشته شود و هرگونه تحولات سیاسی در چارچوب ساز و کارهای پیش بینی شده در قانون اساسی و در یک روند دموکراتیک باشد.

عراقچی اضافه کرد: فکر می کنم آقای احمدی نژاد در زمان متقضی مواضع خود را در این باره اعلام کرده اند و درباره مصر هم در فرصتی که صلاح می دانند این کار را انجام می دهند.

این خبر تکمیل می شود.


نظر شما :