سفیر آلمان در ایران در بین سال های 2003 تا 2006:

روحانی قلدرتر از خاتمی است!

۱۷ تیر ۱۳۹۲ | ۱۹:۴۱ کد : ۱۹۱۸۳۲۵ سرخط اخبار

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب  :"پال فرِهر فون مالتزن" دبیرکل شورای روابط خارجی آلمان و سفیر این کشور در ایران از 2003 تا 2006 طی یادداشتی در خصوص نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: حسن روحانی را می توان یک اصولگرای مترقی و اصلاح طلب خواند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، در طول 4 سال گذشته، روحانی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تحت نظارت هاشمی رفسنجانی است که او را هم می توان اصولگرایی اصلاح طلب خواند.

روحانی یک وکیل است و مدرک دکترای خود را از بریتانیا اخذ کرده است. نگاه باز شیخ نسبت به جهان او را از احمدی نژاد که جهان بینی بسته ای داشت متمایز می سازد. در حقیقت، فهم نوع نگاه رئیس جمهور فعلی ایران برای غرب، دشوار و خون جامعه بین المللی را به جوش می آورد.

برخلاف احمدی نژاد، روحانی آتش افروز نیست و به دنبال راه حل های سازنده است. رئیس جمهور منتخب ایران به عنوان مرد شماره یک هسته ای ایران در مذاکرات انعطاف پذیری قابل توجهی از خود نشان داد و در عین حال اهداف خود را به شدت دنبال می کرد.

بنده، شخصا با روحانی آشنا بودم و برای ایشان احترام قائل بودم.

در بخش دیگری از یادداشت سفیر اسبق آلمان در ایران آمده است: رئیس جمهور جدید ایران در اقتصاد کم و بیش دستش باز خواهد بود و باید امیدوار باشیم که سیاست های پوپولیستی احمدی نژاد را ادامه ندهد.

روحانی نسبت به محمد خاتمی مستحکمتر و قلدرتر است. رهبر جریان اصلاحات در مقابل مقاومت های داخلی سریعا کوتاه می امد اما رئیس جمهور منتخب ایران مقاوم تر ظاهر خواهد شد.

او لحن اعتدال گرایی خواهد داشت و سیاست های بسیار محتاطانه ای را دنبال خواهد کرد. انتظار می رود که با تغییراتی در سیاست خارجی تهران رو به رو شویم.

برای ایران رابطه با لبنان و سوریه اهمیت موجودیتی دارد. تهران هر انچه در توان دارد را به کار خواهد بست تا روابط خوبی با دمشق داشته باشد، حتی اگر اسد سقوط کند. به همین دلیل، ایران علاقه مند به شرکت در کنفرانس سوریه است اما مسئله این است که احتمال ممانعت آمریکا و عربستان از حضور تهران در نشست مذکور وجود دارد.

بین سال های 2003 تا 2005، حسن روحانی رهبر هیئت ایران در اغاز مذاکرات بین المللی بر سر پرونده هسته ای  بود. من شخصا در این مذاکرات به عنوان یکی از سفرای E3(سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس) حضور داشتم.

روحانی همیشه انعطاف پذیر بود و به صورت قابل ملاحظه ای علاقه مند به یافتن راه حل بود. البته این راه حل جویی، سبب انتقاد لاریجانی و احمدی نژاد از او شد.

هدف مذاکرات تغییر پیدا نخواهد کرد اما پیش بینی می کنم که با انعطافی از سوی ایران مواجه شویم.

"پال فرِهر فون مالتزن" در ادامه به نحوه ی واکنش دولت آلمان به نتیجه انتخابات ایران پرداخت و نوشت: تبریک و استقبال دولت فدرال به انتخاب روحانی اقدام درستی بود. با چنین عملی نشان دادیم که آلمان انتظارات معینی دارد.

اکنون باید تا تنفیذ رئیس جمهور جدید چه در لفظ و چه در عمل خویشتنداری نشان دهیم.

آلمان نباید تحریم های جدیدی را تصویب کند، همچنین صحیح نیست که این شعار "تمام گزینه ها در مقابل ایران موجود است" را دنبال کنیم.

در مقابل، باید تمام گزینه های موجود در قبال ایران را برای اجرا نگه داریم اما به شکلی که شانس آغازی دیگر با تهران را با ارسال سیگنال های منفی از بین نبریم.


نظر شما :