هشدار فرانسه به فلسطینی‌ها

۲۴ آبان ۱۳۹۱ | ۱۵:۱۳ کد : ۱۹۰۹۱۳۸ سرخط اخبار

در حالی که رئیس جمهوری فرانسه به فلسطینی‌ها نسبت به خطرات ارائه درخواست‌شان به سازمان ملل هشدار داده است، چین و مصر بر حمایت از این اقدام فلسطین تاکید کردند.به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه در کنفرانس مطبوعاتی در پاریس با اشاره به اقدامات تلافی‌جویانه آمریکا و رژیم صهیونیستی در قبال درخواست فلسطین برای دستیابی به جایگاه "کشور غیرعضو" در سازمان ملل، به فلسطینی‌ها نسبت به خطرات این درخواست هشدار داد.رئیس جمهوری فرانسه خاطرنشان کرد: اگر این تصمیم مطرح شود، فرانسه به محتوا و مضمون‌ آن توجه خواهد کرد و ما با وجود خطراتی که به دوستان فلسطینی خود گوشزد کرده‌ایم، تلاش می‌کنیم تا موضعی را که بهتر باشد، اتخاذ کنیم.


وی در ادامه افزود: ممکن است آمریکایی‌ها که هم‌پیمان اسرائیل هستند، نسبت به این اقدام واکنش نشان دهند و ممکن است این مساله باعث بهبود در روند مذاکرات اسرائیل و فلسطین نشود.


اولاند با اشاره به اینکه با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و مذاکره خواهد کرد، گفت: ما با محمود عباس در خصوص اتخاذ گام‌های محکم‌تر برای تحقق تنها هدفمان که همان مذاکرات برای برون رفت از درگیری‌هاست، مذاکره خواهیم کرد.


اولاند اظهار کرد: من به او (عباس) خواهم گفت که باید تمام تلاش‌ها به کار گرفته شود تا مذاکرات مستقیم در درجه اول شکل بگیرد و این اقدامات می‌تواند اعمال فشاری برای آغاز مذاکرات مستقیم براساس راهکار تشکیل دو کشور باشد.


انتظار می‌رود که محمود عباس در 29 نوامبر ماه جاری میلادی (نهم آذر) برای رای‌گیری در خصوص خواسته فلسطین در مجمع عمومی به سازمان ملل برود.


محمود عباس روز دوشنبه سفر خود را به عربستان، مصر و سوئیس آغاز کرد و بنا به اظهارات منابع دیپلماتیک در چند روز آینده به فرانسه خواهد رفت.


پیشتر محمود عباس تاکید کرده بود که تشکیلات خودگردان با نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب در خصوص ارائه درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل در 29 نوامبر توافق کرده است.


وی به این مساله اشاره کرد که این اتفاق نظر وجود داشت که درخواست فلسطین برای رای‌گیری تا پیش از ششم نوامبر در زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ارائه نشود.


مسئولان فلسطینی روز دوشنبه از آمادگی خود برای مقابله با پیامدهای درخواست فلسطین برای عضویت در سازمان ملل سخن گفتند.


محمد اشتیة، مذاکره‌کننده فلسطینی خاطرنشان کرد: تدابیر تلافی‌جویانه اسرائیل علیه تشکیلات خودگردان فلسطین از مساله شهرک‌سازی‌ها پا فراتر نخواهد گذاشت.


در همین راستا صائب عریقات، مذاکره‌کننده ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبه با رادیو "صدای فلسطین" اظهار کرد: رهبران فلسطین در تلاش هستند تا در صورت بلوکه شدن اموال از سوی اسرائیل و بستن دفاتر سازمان آزادی بخش و توقف اعطای کمک‌ها از سوی واشنگتن، تصمیم اعطای کمک‌های کشورهای عربی به فلسطین را به میزان 100 میلیون دلار در ماه اجرایی کنند.


عریقات اظهار کرد: در زمان مذاکرات باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با محمود عباس تهدیداتی صورت نگرفت، اما تهدیدهایی از سوی کنگره آمریکا وجود دارد.اوباما اخیرا در تماس تلفنی با محمود عباس بر مخالفت آمریکا با مطرح کردن درخواست فلسطین به سازمان ملل تاکید کرد.در همین راستا هونگ لی، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار کرد: چین تشکیلات خودگردان را درک می‌کند و به خواسته فلسطینی‌ها برای عضویت در سازمان ملل احترام می‌گذارد و از آن حمایت می‌کند.


هونگ لی بر حمایت همیشگی کشورش از مساله مردم فلسطین برای بازگرداندن حقوق ملی و شرعی آنها تاکید کرد.وی در ادامه افزود: ما همواره بر این مساله تاکید داریم که تشکیل کشور مستقل حق قانونی مردم فلسطین براساس راهکار تشکیل دو کشور است.در قاهره نیز محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر از حمایت کامل کشورش از تصمیم فلسطینی‌ها برای عضویت در سازمان ملل سخن گفت.بعد از دیدار محمود عباس و محمد مرسی در قاهره در روز سه‌شنبه، محمد کامل عمرو، وزیر امور خارجه مصر در کنفرانسی مطبوعاتی اظهار کرد: مصر اقدامات خود را برای حمایت از تلاش فلسطین آغاز کرده است.


وی به این مساله اشاره کرد که با تعداد زیادی از وزیران خارجه در پایتخت‌های کشورهای جهان از جمله کشورهای غربی تماس گرفته است و سفارتخانه‌ها و هیات‌های مصری در خارج از کشور در راستای حمایت از تلاش فلسطین برای عضویت در سازمان ملل فعالیت می‌کنند.از سوی دیگر رژیم صهیونیستی نیز تهدید کرد، در صورتی که فلسطینی‌ها برای عضویت در سازمان ملل اقدام کنند، تل‌آویو معاهده اسلو را به صورت یک‌جانبه لغو خواهد کرد.
روزنامه عبری زبان هاآرتص نوشت: وزارت خارجه اسرائیل به سفیران و هیات‌های دیپلماتیک بین‌المللی این پیام را داده است که در صورت به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان عضو ناظر در سازمان ملل توافقنامه اوسلو را لغو خواهد کرد.یک مقام عالی رتبه در وزارت خارجه اسرائیل اظهار کرد که تلاش اسرائیل در حال حاضر بر جلب حمایت بین‌المللی برای اعمال فشار بر محمود عباس و هشدار به وی برای گام برداشتن در این زمینه متمرکز است.
 


نظر شما :