چرا اخوان المسلمین لیبی شکست خورد؟

۲۳ تیر ۱۳۹۱ | ۲۳:۳۰ کد : ۱۹۰۴۰۹۴ سرخط اخبار
 
روزنامه لوموند نوشت: با روشن شدن بخش هایی از نتایج انتخابات روز یکشنبه لیبی، به نظر می رسد که ائتلاف لیبرال ها تا حدود زیادی از رقبای اسلام گرای خود پیشی گرفته اند.

در مقابل حوزه های رای گیری، گاهی اوقات، نام محمود جبریل شنیده می شد. واضح است که نخست وزیر سابق شورای انتقالی ملی از شهرتش در سراسر کشور سود می برد. این مزیتی است که رقبای اصلی او به ویژه «بشیر الکپتی» رهبر اخوان المسلمین لیبی از آن بی بهره هستند.

عبدالله سلام یکی از ساکنان بنغازی گفت: من به جبریل رای دادم چرا که او را در تلویزیون دیدم. جبریل بسیار خوب سخن می گفت و به ما کمک کرد.

الکپتی به مدت سی سال در آمریکا در تبعید به سر می برد و سه ماه پس از آغاز قیام در ماه می به وطن خود بازگشت.

در ماه نوامبر او به عنوان رهبر شعبه ی لیبی اخوان المسلمین انتخاب شد اما تا حد زیادی در نگاه افکار عمومی گمنام باقی ماند.

در ماه مارس، اخوان المسلمین حزب عدالت و سازندگی را تاسیس کرد که درب آن بر روی همه باز است. این تاکتیکی مشابه تاکتیک همتایان مصری در حزب آزادی و عدالت بود.

عدم محبوبیت اخوان المسلمین لیبی نتیجه ی اقدامات رژیم قذافی است. در زمان حکومت دیکتاتور لیبی، عضویت در اخوان المسلمین جرم محسوب می شد.  اخوانی ها تنها دو انتخاب داشتند: زندان یا تبعید.

برخلاف حسنی مبارک که اجازه ی تشیکل انجمن های مردمی وابسته به اخوان المسلمین (که به قشر محروم کمک اجتماعی می کردند) را داد، قذافی هرگز اجازه ی رشد و توسعه ی چنین شبکه ای را نداد.

این شبکه ای است که به اخوانی های مصر کمک کرد، فعالیت های خود را به محض سرنگونی مبارک آغاز کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: روابط با اخوان المسلمین بسیار قدرتمند مصر ممکن است که از دیگر دلایل شکست اخوان المسلمین لیبی باشد.

از نگاه بسیاری از رای دهندگان، این گروه لیبیایی شعبه ی مستقیم اخوان المسلمین مصر است. نگرانی و ترس از دخالت خارجی ممکن است که اوضاع را برای جنبش الکپتی بدتر کرده باشد.

با این وجود، قادر بودن به اینکه در انتخابات پارلمانی کاندیدا شوند و اعلام اینکه شریعت اسلامی منبع اصلی قانون آینده لیبی خواهد بود، خود یک پیروزی است.

الکپتی در این رابطه گفت: در اینجا، همگی ما مسلمان هستیم، هیچ مسیحی همانند مصر در لیبی وجود ندارد که بخواهد از سوی اسلام تهدید شود.

وی افزود: بنابراین طبیعی است که شریعت را دنبال کنیم. تمام احزاب بر روی این موضوع توافق دارند. این البته به معنای آن نیست که ما همسرانمان را در خانه محبوس می کنیم.

رهبر اخوان المسلمین لیبی اضافه کرد: از نگاه ما، شریعت دموکراسی و آزادی است. البته باید محدودیت هایی در آزادی مانند همه جای دنیا وجود داشته باشد. در ملا عام، رفتار حرام باید ممنوع باشد. اما رخ دادن رفتار حرام پشت درهای بسته موضوع دیگری است.

اخوانی های لیبی با وجود آزادی نوظهورشان در مورد اهدافشان محتاط هستند.

از نگاه محمد سوان رهبر یک حزب،  نیت و قصد ما این است که جوانان لیبیایی را به حالت عادی خود بازگردانیم و از آنها در مقابل سلفیه و «القاعده در مغرب اسلامی» محافظت کنیم.

وی تاکید کرد: قذافی تمام پنجره های دانش را بست و همین امر منجر به محبوبیت تفکر سعودی ها از اسلام در لیبی شد. تمام جوانان شورشی که اسلحه دارند اما شغلی ندارند، اهدافی آسان برای این جنبش ها هستند. اگر ما با آنها گفت و گو کنیم می توانیم آرامش را به کشور بازگردانیم.

منبع: شفقنا

نظر شما :