بررسی لغو تحریمهای ایران در مذاکرات با 1+5
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با مثبت ارزیابی کردن روند مذاکرات ایران را 1+5، از بررسی لغو تحریمهای بانکی و نفتی علیه ایران در ادامه مذاکرات خبر داد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در خصوص پرونده کهریزک اظهار داشت: در سال ۸۸ تیم دیگری موضوع کهریزک را پیگیری میکرد که این تیم متشکل از آقای زاکانی و ابوترابی بود و ما در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مجموعه جریانات فتنه ۸۸ را دنبال میکردیم.
وی افزود: قرار بر این بوده که آن تیم گزارشش را در مورد کهریزک دنبال کند و بنده در جریان بعضی مسایل که مطرح میشود، نیستم.
بروجردی ادامه داد: سوالات مربوط به استیضاح وزیر کار و انتصاب مرتضوی را باید از امضاکنندگان استیضاح پیگیری کنیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص مذاکرات ۵+۱ هم اظهار داشت: مذاکراتی که اتفاق افتاد، خوب بود و شاید بتوانیم آن را یک گام به پیش نامگذاری کنیم.
بروجردی گفت: با توجه به اینکه موقعیت جمهوری اسلامی ایران برخلاف دور قبل موقعیت مقتدرانهتری است، مذاکرات دیروز فضای خوبی داشت و قرار است در ادامه مذاکرات درباره لغو تحریمهای بانکی و نفتی علیه ایران مذاکره شود.
"در مذاکرات گذشته ما نیازمند اورانیوم ۲۰ درصد بودیم و غربیها این نیاز را تامین نکردند و در این موقعیت بود که ما دست به غنیسازی زدیم و با وجود تکنولوژی پیچیده قطعات خود را آماده کردیم بر همین اساس هماکنون موقعیت ما هم به لحاظ هستهای در موقعیت برتری بود و هم به لحاظ ثبات داخلی ما از موقعیت بهتری برخوردار بودیم."
وی ادامه داد: سیاست اعلام شده جمهوری اسلامی ایران از طریق دبیر شورای عالی امنیت ملی در مذاکرات ۵+۱ گفتوگو در مورد مجموعه مسائلی بود که وجود دارد و یک حلقه از این زنجیره تنها مسئله هستهای بود، بر این اساس چون ما توانمندی خود را در مسائل منطقه از جمله سوریه نشان دادیم غربیها موقعیت ما را بهتر میفهمند.
بروجردی اظهار داشت: این توافق که بر اساس آن مجموعه مذاکرات به دور بعدی منتقل شد، یک رویکرد مثبتی بود که خانم اشتون هم آن را اعلام کرد و به نظر میرسد میشود این مذاکرات را مثبت دانست.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: اصل غنیسازی برای ما مهم است؛ کشوری که دارای توانمندی غنیسازی است، طبیعتا بر اساس نیاز و در چارچوب اهداف صلحآمیز و زیر نظر آژانس میتواند غنیسازی را انجام دهد که البته ما هم بدون هماهنگی آژانس غنیسازی نکردیم.
بروجردی گفت: غنیسازی ما با هماهنگی آژانس و برای تامین نیاز داخلی کشور بود و موضعگیری خانم اشتون در این رابطه تحول بزرگی بود.
بروجردی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص منتفی شدن استیضاح شیخالاسلام گفت: من نه جزو امضاکنندگان و نه جزو مذاکرهکنندگان حکمیت بودم، لذا بهتر است این سوالات از نمایندگانی پرسیده شود که در جریان قضایا بودند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که از وی در خصوص ادعای اماراتیها در مورد جزیره ابوموسی سوال پرسید، گفت: ادعای اماراتیها کاملا واهی است؛ ابوموسی جزء خاک جمهوری اسلامی ایران است و بخشی از تمامیت ارزی ما محسوب میشود.
بروجردی تاکید کرد: این اولین بار نیست که اماراتیها چنین ادعاهای واهی را مطرح میکنند؛ طبیعتا این ادعا غیرقابل قبول است و نمایندگان هم در این رابطه بیانیهای را امضا کردهاند.
نظر شما :