روسیه: عنان آخرین شانس سوریه است

۰۷ فروردین ۱۳۹۱ | ۲۲:۳۹ کد : ۱۸۹۹۳۰۵ سرخط اخبار
 دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه، کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه را آخرین شانس دمشق برای جلوگیری از جنگ داخلی می‌داند.

به گزارش پرس تی وی مدودف در جریان دیدار با کوفی عنان در مسکو تصریح کرد، "این آخرین شانس سوریه برای جلوگیری از وقوع جنگ داخلی خونین و طولانی در این کشور است."

وی با ابراز امیدواری نسبت به ثمربخش بودن تلاش‌های عنان، از حمایت کامل مسکو از ماموریت فرستاده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه در تمامی سطوح خبر داد.

سوریه از اواسط مارس ۲۰۱۱ میلادی شاهد ناآرامی‌هایی است که از سوی دولت‌های غربی و هم‌پیمانان عرب آن‌ها حمایت می‌شود.

صدها نفر از مردم از جمله تعداد زیادی از نیروهای امنیتی سوری در این ناآرامی‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

دمشق گروه‌های تروریستی مسلح را عامل شورش ‌و خرابکاری‌ها می‌داند و تاکید می‌کند این ناآرامی‌ها از خارج سازماندهی می‌شوند.

با این حال؛ غرب و مخالفان سوریه دولت این کشور را به کشتار معترضان متهم می‌کنند.

دبیرکل پیشین سازمان ملل روز شنبه (۵ فروردین، ۲۴ مارس) به منظور دیدار با مدودف و سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و بحث و تبادل نظر در خصوص اوضاع سوریه به مسکو سفر کرد.

لاوروف ۲۰ مارس با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، روسیه "آماده است از ماموریت کوفی عنان و پیشنهادات وی برای طرف سوری و چند گروه مخالف در سوریه و همچنین شورای امنیت سازمان ملل حمایت کند."

عنان ۱۱ مارس گفته بود، در جریان دور دوم مذاکرات در دمشق، پیشنهادهایی به بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه ارائه داده است که "می‌تواند تاثیر واقعی بر شرایط جاری این کشور داشته باشد".

لاوروف روز شنبه (۵ فروردین، ۲۴ مارس) با انتقاد از تصویب قطعنامه ضد سوری در شورای حقوق بشر سازمان ملل، تصریح کرد، این قطعنامه با بررسی یک جانبه رویدادهای سوریه صرفا دولت دمشق را مسئول خشونت‌ها در این کشور دانسته است.

در ادامه این بیانیه آمده است، تصویب "این قطعنامه مغرضانه و نامتوازن با تلاش‌های بین‌المللی برای گسترش ثبات در سوریه تناقض دارد." این قطعنامه از سوی اتحادیه اروپا به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه شده بود.

لاوروف در ادامه این بیانیه تاکید کرد، توقف خشونت در سوریه تنها با ایجاد یک آتش بس که تمامی احزاب و گروه‌ها به آن وفادار باشند، میسر است.

وی افزود، شرکت تمامی احزاب سیاسی سوریه در یک گفت‌وگوی ملی بدون مداخله بیگانگان از اهمیت زیادی برخوردار است.

روسیه و چین به عنوان اعضای دائم شورای امنیت، دو قطعنامه پیشین ضد سوری سازمان ملل را نامتوازن خواندند و آن را وتو کردند. 

نظر شما :