تحریمها درآمدهای نفتی ایران را کاهش نداد
میدل ایست آنلاین طی گزارشی با اشاره به افزایش ۱۲ دلاری قیمت نفت از زمان مطرح شدن سیاست تحریم نفت ایران توسط غرب تاکید کرد این سیاست در کاهش درآمدهای نفتی ایران شکست خورده است.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از میدل ایست آنلاین، مقامات آمریکایی پیش از این گفته بودند که تحریم های آمریکا و اروپا علیه ایران، تهران را مجبور خواهد کرد نفت خود را به بهایی نازل بفروشد. اما اکنون و پس از اعمال این تحریم های شکست خورده، نه تنها ایران مجبور نشده نفت خود را به بهایی کمتر بفروشد، بلکه بر عکس، بهای نفت ایران در بازارهای جهانی و در نتیجه درآمدهای نفتی این کشور افزایش یافته است.
خطرات موجود در مورد احتمال اختلال در عرضه نفت که از عراق و سوریه آغاز شده بود، اکنون به آفریقا نیز گسترش یافته است. بر اساس اطلاعات موجود، حجم ذخایر نفتی کاهش یافته و تعهد وزیر نفت عربستان در مورد جبران کمبود نفت در بازار، با تردید جدی مواجه شده است. وضعیت عرضه نفت از تفاوت موجود بین قیمت تحویل فوری و قیمت قراردادهای تحویل در ماه های آینده تاثیر پذیرفته است. قراردادهای کوتاه مدت فروش نفت برنت در این ماه با 12 دلار افزایش در هر بشکه مواجه بوده و به بالاتر از 123 دلار در هر بشکه رسیده است. این در حالی است که در 15 فوریه بهای نفت برنت به 120 دلار در هر بشکه رسیده بود. آنچه از علائم موجود در بازارهای بین المللی می توان فهمید، آن است که طرح آمریکا برای محدود نمودن درآمد نفتی ایران به همراه تحریم نفتی اروپا، با افزایش بهای نفت خنثی شده است. کمبود عرضه نفت موجب افزایش قیمت ها شده، به نحوی که این افزایش قیمت، پایین آمدن حجم فروش نفت ایران را جبران نموده است.
به اعتقاد یکی از تحلیلگران سیتی بانک، «فراوانی کمی در کل سیستم وجود دارد. میزان ذخایر بسیار پایین است و ظرفیت افزایش تولید نیز کم است...کمبود به وجود آمده در بازار نفت بیش از هر چیز ناشی از جنگ طلبی آمریکا و دخالت این کشور در امور داخلی سایر کشورهاست. این ضربه نه تنها توسط کشورهای تولید کننده نفت احساس می شود، بلکه کشورهای اروپایی درگیر بحران اقتصادی و مشتریان نفت در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نیز با افزایش قیمت سوخت در جایگاه های عرضه از این وضعیت متضرر می شوند.»
بر اساس تحقیق جدید موسسه گلدمن ساکس، «ظرفیت ذخیره اوپک در حد بسیار پایینی قرار دارد و این در شرایطی است که اقتصاد جهانی در حالت بازسازی به سر می برد. وضعیت موجود، بازار نفت را به صورت فزاینده ای شکننده خواهد ساخت و موجب افزایش جهشی بهای نفت در سال 2012 خواهد شد. دلیل عمده بوجود آمدن این شرایط را می توان تحمیل تحریم ها از سوی آمریکا علیه ایران خواند.»
آمریکا با دنبال کردن منافع استراتژیک و ژئوپولوتیک خود، کشورهای اروپایی بخصوص پرتغال، یونان و اسپانیا را بیش از پیش در مورد قطع واردات نفت از ایران تحت فشار قرار داده است. اما ایران برای اینکه نشان دهد، تنها نظاره گر اقدامات خصمانه غرب نیست، در اقدامی پیش دستانه صادرات نفت خود به انگلیس و فرانسه را متوقف نموده است.
آمریکا و انگلیس، برای فریب افکار عمومی غرب بلافاصله اقدام به انتشار اطلاعات غلط در خصوص میزان عرضه جهانی نفت کرده و به عمد، حجم نفت مصرفی جهان را کمتر از میزان واقعی جلوه دادند.
در شرایطی که بازارهای بورس نفت داستان متفاوتی را حکایت می کردند، مقامات این کشورها تلاش کردند به جای پرداختن به عامل اصلی بوجود آورنده کمبود عرضه در بازار، ایران را مقصر جلوه دهند. به علاوه، آنها داستان نفت را به صنعت صلح آمیز هسته ای ایران مرتبط نموده و با فریب افکار عمومی در آمریکا و اروپا، ایران را عامل اصلی افزایش بهای سوخت در غرب معرفی کردند.
نظر شما :