امریکا: حزب الله را نباید دست کم گرفت

۰۲ آذر ۱۳۹۰ | ۲۳:۴۸ کد : ۱۸۱۹۶ اخبار اصلی
روز گذشته و در پی انتشار خبر شناسایی و دستگیری 12 جاسوس توسط ایران و حزب الله، سی‌آی‌ای پذیرفت که این افراد در خدمت آن بوده‌اند و منابع خبری امریکایی گزارش دادند که این سازمان فعالیت خود را در لبنان به حالت تعلیق در آورده است.
امریکا: حزب الله را نباید دست کم گرفت
دیپلماسی ایرانی: با کشف جاسوس‌های سی‌آی‌ای در لبنان توسط ایران و حزب الله، ایالات متحده امریکا برای نخستین بار اعتراف کرد که عملیات تجسسی و امنیتی‌اش در بیروت با شکست سنگینی مواجه شده است. اما با این حال ایالات متحده اخبار رسانه‌های خبری خود را مبنی بر توقف عملیاتش در لبنان را نفی کرد و اعلام کرد که سی‌آی‌ای همچنان به فعالیت‌های خود در لبنان ادامه خواهد داد.

روز گذشته و در پی انتشار خبر شناسایی و دستگیری 12 جاسوس توسط ایران و حزب الله، سی‌آی‌ای پذیرفت که این افراد در خدمت آن بوده‌اند و منابع خبری امریکایی گزارش دادند که این سازمان فعالیت خود را در لبنان به حالت تعلیق در آورده است.

یک مقام امریکایی فعال در سفارت این کشور در بیروت به روزنامه السفیر گفت: «تجسس خود ذاتا عمل خطرناک و ترسناکی است. جمع‌آوری اطلاعات علیه دشمن و کشف جاسوس‌های خاص در میان آنها همواره مخاطراتی به دنبال داشته است. البته بسیاری از این مخاطرات منافعی هم به دنبال دارند اما هیچ ضمانتی برای تامین آن منافع وجود ندارد. برای همین مبارزه با تروریسم از طریق سازمان‌های جاسوسی همواره هم به موفقیت ختم نمی‌شود.»

این مقام مسئول در ادامه به مدیریت دیوید پترایوس اشاره کرد و گفت: «وی در طول دوره کوتاهی که مسئول پرونده مبارزه با تروریسم بود تا این که به منصب جدیدش انتخاب شود، توانست از شدت بعضی مخاطرات بکاهد اما نتوانست به طور کامل آنها را از بین ببرد. به جای آن گزینه‌های دیگری را انتخاب کرد که همیشه هم قابل قبول نبوده‌ است.»

وی درباره حزب الله گفت: «حزب الله دشمنی بسیار پیچیده است. امریکا به دلیل کارهایی که این حزب علیه اتباع آن انجام داده است آن را یک سازمان تروریستی می‌داند. اما با این حال باید اعتراف کرد که این سازمان یک بازیگر سیاسی بسیار قوی است که نیروی نظامی قدرتمندی در اختیار دارد و سازمان امنیتی آن نیز توانسته است دستاوردهای حیرت‌آور و بسیار خوبی به دست آورد. هیچ کس نمی‌تواند قدرت حزب الله را دست کم بگیرد.»

این مقام مسئول که روزنامه السفیر نامی از آن نیاورده در ادامه گفت‌وگویش با این روزنامه درباره تعلیق فعالیت‌های سی‌آی‌ای در بیروت نیز گفت: «چنین چیزی درست نیست. ما می‌خواهیم این اتفاق در چارچوب درست خود قرار بگیرد. ما در طول دو سال گذشته موفقیت‌هایی نیز از سوی این سازمان دیده‌ایم. بسیاری از رهبران القاعده مثل اسامه بن لادن، عطیه عبدالرحمن و شیخ سعید المصری و دیگران به کمک سی‌آی‌ای از بین رفتند. این سازمان همچنین توانست مذاکرات سازنده‌ای در تبادل جاسوس‌های روسی مقیم در امریکا که به صورت غیر قانونی در امریکا هستند، داشته باشد، همچنین توانست در کشف تاسیسات هسته‌ای قم نیز فعالیت در خور توجهی داشته باشد. این دستاوردهایی است که باید مردم بدانند.»

خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از مسئولان امریکایی گزارش داده بود که سازمان امنیت امریکا تلاش بسیاری کرد تا قبل از این که نیروهایش در لبنان به دست حزب الله بیفتند از آنها حمایت کند ولی در نهایت شکست خورد. اکنون نیز مشخص نیست که چه کسی بابت این شکست امنیتی پاسخگو است. به ویژه این که این اتفاق می‌تواند باعث کشف و دستگیری شمار بیشتری از جاسوس‌های سی‌آی‌ای شود و رازهای بسیاری را بر ملا کند.

بنا به این گزارش «واحد مبارزه با تجسس» کار خود را در حزب الله از سال 2004 آغاز کرده و نظارت کاملی بر فعالیت‌های یارانه‌ای اعضای حزب و افراد مرتبط با آنها دارد. آنها از طریق همین ارتباطات و تماس‌های جاری در محیط پیرامونی سفارت امریکا در منطقه عوکر توانستند این جاسوس‌ها را کشف کنند.

کارشاسان می‌گویند که این تحرکات نیازمند سال‌ها فعالیت مداوم است اما حزب الله توانست از سال 2004 تا کنون و با همکاری‌های اخیر دولت لبنان نزدیک به یک‌صد شبکه جاسوسی کشف کند که نگرانی شدید سازمان امنیت امریکا را به دنبال داشته است. به گونه‌ای که این سازمان پیشنهاد داده است برای جلوگیری از هر گونه فاجعه‌ای از گزینه‌های جایگزین استفاده شود.

مسئول واحد عملیات حزب الله در سی‌آی‌ای که شامل نظارت امنیتی بر ایران و فلسطین نیز می‌شد، پس از فعالیت نزدیک به پنج سال در این سمت بازنشسته شد و جای او را خانمی که سال‌ها در مسکو، جنوب شرق آسیا، اروپا و حوزه بالکان فعالیت می‌کرد، گرفت.

افراد بازداشت شده توسط نیروهای حزب الله، در برنامه‌ای که برای دیدار با یکی از مقامات امنیتی امریکایی در رستوران هات پیتزا در دبی داشته‌اند، دستگیر شده‌اند. آنها پیش از این با مایک راجرز، رئیس کمیسیون امنیت در کنگره امریکا که به تازگی به بیروت سفر کرده بود نیز دیدار کرده بودند.

 

نظر شما :