روایت هلندی ها از قدرت یابی نظامی و منطقه ای ایران
سازمان اطلاعات نظامی هلند در تازه ترین گزارش امنیتی خود تاکید کرد ایران جزو مهم ترین اولویت های سزمان های اطلاعاتی در اروپاست.این سازمان که به MIVD معروف است در برآورد امنیتی سال ۲۰۱۰ خود نوشته است: «این سازمان توجه زیادی به ایران دارد. ایران به تعهدات بین المللی خود پای بند نیست و اهداف خود را عموما در منطقه دنبال می کند».
در ادامه این گزارش آمده است: «سیاست های ایران برگرفته از اسلام است و عمدتا افزایش نفوذ ایران در منطقه را دنبال می کند. با این حال ایران تلاش می کند از تقابل مستقیم با کشورها در منطقه خودداری کند».تحلیلگران سازمان اطلاعات نظامی هلند ادامه می دهند: «در سال ۲۰۱۰ تحولات افغانستان عمدتا به دلایل امنیت ملی مهم ترین مسئله سیاست خارجی ایران بود. روابط ایران با تمامی کشورهای منطقه از کشورهای خلیج فارس تا لبنان بهبود یافت. ایران همچنین اهمیت زیادی برای روابط خوب با ترکیه روسیه و پاکستان قائل است. در تقابل ایدئولوژیک با اسراییل هم هیچ تغییری ایجاد نشده است. ایران به روابط با حماس حزب الله و گروه های عراقی ادامه داده است».ادامه….
در ادامه این گزارش درباره توانایی های نظامی ایران آمده است: «جمع بندی MIVD این است که ایران در سال ۲۰۱۰ با توسعه موشک های بالستیک مبتنی بر دکترین بازدارندگی و تلافی استراتژیک عل کرده است. اگر ایران موشک های خود را با سلاح های کشتار جمعی مثلا شیمیایی مجهز کند در آینده نزدیک از توان سلاح های استراتژیک برخوردار خواهد بود».
این گزارش سپس ادعا می کند که عمده ترین کشورها در زمینه نگرانی های سلاح های کشتار جمعی ایران، کره شمالی و سوریه هستند.
نویسندگان این گزارش بدون اشاره به همکاری های ایران با آژانس، نوشته اند: «ایران و کره در خصوص برنامه هسته ای و سیستم های حمل آن شفافیت لازم را ندرند».
مقصود از سیستم های حمل در اینجا برنامه موشکی است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «ایران به غنی سازی ادامه می دهد و اکنون تا ۲۰ درصد غنی سازی می کند. هرچند هنوز برای تبدیل به یک بمب نیاز به غنی سازی بیشتر دارد».
در بخش پایانی این برآورد بخشی از اقدامات دولت هلند برای مقابله با برنامه هسته ای ایران تشریح شده و از جمله به این نکته اشاره شده است که «در سال ۲۰۱۰ علاوه بر بخش تجارت، در زمینه محروم شدن دانشجویان ایرانی از تحصیل در برخی رشته های خاص هم محدودیت هایی اعمال شد». این در حالی است که اقدام به منع تحصیل دانشجویان در رشته های خاص با حکمی از دادگاه لاهه در همین زمینه مغایر است. در سراسر این گزارش هیچ نامی از اسراییل برده نشده است.
نظر شما :